ενωμένοι σαν μια γροθιά και ένας καλλιτέχνης εναντίον ενός δημοσιογράφου ο οποίος με αιχμηρή γλώσσα καταγράφει γεγονότα . Η τετράδα δεν έχανε καμιά εκπομπή του δημοσιογράφου, με κολλημένα πάντα τα αυτιά στο Ραδιόφωνο. Έτσι σε μια από τις χιλιάδες εκπομπές αυστηρής κριτικής, ο δημοσιογράφος περιέγραφε τις λάθος κινήσεις του καλλιτέχνη, ο οποίος δεν κράτησε τον λόγο του για ένα σοβαρό επαγγελματικό θέμα, απ΄ αυτά που συμφωνήθηκαν. Ο δημοσιογράφος ήταν γνώστης του θέματος με κάθε λεπτομέρεια, καθώς ήταν μπροστά στα γεγονότα, μάλιστα τα κατέγραψε και σε κασετόφωνο. Επομένως γνώριζε τα πάντα. Αυτά σχολίαζε με την φράση “ …ο καλλιτέχνης δεν φορά πανταλόνια στον λόγο του…”
<..Όπα.. εδώ είμαστε..> είπαν και άρπαξε την ευκαιρία η Αγία τετράδα για να ξεκινήσουν την δράση, δείχνοντας τάχαμ – δήθεν καλή καρδιά απέναντι στον καλλιτέχνη για τον οποίον έγιναν τα σχόλια. Με απλά Ελληνικά ήταν η ευκαιρία , στο γλείψιμο της καραμέλας για δικούς τους ευνόητους λόγους.
Αμέσως πήραν τηλέφωνο τον καλλιτέχνη ο οποίος δεν άκουγε την έν λόγω εκπομπή, και έβαλαν μπαρούτι στα μπατζάκια του στα καλά καθούμενα. Η τετράδα συνέχισε να τον ανάβει, επιμένοντας ότι θα πρέπει να κάνει μήνυση τον δημοσιογράφο, και να αδειάσει το πορτοφόλι του, με την αποζημίωση για ηθικές βλάβες που θα ζητήσει.
Μάλιστα τον πατρονάρισαν λέγοντας του <…εμείς θα σε στηρίξουμε..>
Αυτό ήταν! Το μπαρούτι έσκασε και ο καλλιτέχνης την ίδια ώρα έφυγε για το δικηγορικό γραφείο, χωρίς να υπολογίσει τα πολλά χρόνια πραγματικής φιλίας με τον δημοσιογράφο, ο οποίος τον βοήθησε, τον στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές στα επαγγελματικά του βήματα.
Ο δικηγόρος τον άκουσε πολύ προσεχτικά, του ζήτησε κάποια πειστήρια τα οποία δεν είχε, έπειτα τον συμβούλευσε να τα βρει με τον δημοσιογράφο, αντί να προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές.
<...Πριν προχωρήσεις πιο βαθιά και χάσεις το θέμα να ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος γνωρίζει άριστα την αστική και ποινική δικονομία….και βλέπω με σιγουριά να χάνεις την υπόθεση….Δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου..>
<...Τι λέτε κύριε δικηγόρε..;; ...Θα τον αφήσω "αυτόν" να με ξευτελίζει...;; Ποιος είναι για να τον φοβηθώ;; ..>
<...Εδώ και τώρα ετοίμασε την μήνυση κα την αγωγή...>
Έτσι και έγινε.Παράλληλα ο δημοσιογράφος μαθαίνει για το όλο νταλαβέρι περί των νομικών παιχνιδιών του καλλιτέχνη κατόπιν πιέσεως των τεσσάρων. Καταθέτει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, εναντίον των τεσσάρων υποκινητών και του καλλιτέχνη.
Με τις κινήσεις του δημοσιογράφου επικρατεί χάος στους υποκινητές της όλης ιστορίας, οι οποίοι μαζεύτηκαν αμέσως, καθώς δεν είχαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξουν την όλη υπόθεση, ενώ ο δημοσιογράφος έχει κασέτες απ΄ όλες τις εκπομπές του.
Ο δικηγόρος συμβούλευσε τον καλλιτέχνη να αποσύρει την αγωγή και την μήνυση αμέσως, ενώ ο ίδιος θα έβρισκε τον δημοσιογράφο για να κλείσει την υπόθεση ήσυχα και ανώδυνα, πράγμα το οποίο κατάφερε.
Μετά απ΄ αυτό το απίστευτο κούρδισμα πέρασε λίγος χρόνος και ο καλλιτέχνης άρχισε να συνέρχεται. Είδε πιο ξεκάθαρα πλέον τα γεγονότα, παρατήρησε ότι οι τέσσερεις καλοθελητές αποφεύγουν ακόμα και την σκιά του.
Θυμήθηκε την κάθε βοήθεια και στήριξη που είχε κατά καιρούς από τον δημοσιογράφο, ενώ σε κάθε πηγαδάκι στα νυχτερινά δρώμενα η συζήτηση περιστρεφόταν στην δικές του απαράδεκτες κινήσεις εναντίον του εν λόγω δημοσιογράφου με τα λάθος μηνύματα που πήρε.
Όλα αυτά δεν τον άφηναν να ησυχάσει, και ένα πρωϊνό πλησίασε τον άλλοτε φίλο του δημοσιογράφο, του ζήτησε συγνώμη και του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως τον κούρδισε η ομάδα των τεσσάρων, με την παραπληροφόρηση και πολλές άλλες φαντασιώσεις της αγίας τετράδας.
Η συγνώμη ήταν ειλικρινής γι΄ αυτό και ο δημοσιογράφος του άπλωσε το χέρι φιλίας όπως τον παλιό καλό καιρό. Οι δύο άνδρες συζητούν πολλές φορές το γεγονός αυτό και πέφτει το γέλιο μέχρι δακρύων.
Το θλιβερό γεγονός αυτό ήταν και έιναι ένα γερό μάθημα σε πολλούς αποδέκτες, συμβαίνει δε, σ΄όλους τους επαγγελματικούς χώρους.
Όμως η πραγματική φιλία που στις μέρες μας είναι είδος υπό εξαφάνιση, πάντα θα είναι ο πιο δυνατός κρίκος, πάνω από κάθε συμφέρον !!!!!!!!