Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΠέντε Ευρωπαϊκές δημόσιες...

Πέντε Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία..

Πέντε Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία..

Ο Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία.. ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στη Gazprombank, για να πληρώσει το ρωσικό αέριο, αναφέρει το Bloomberg.

Νωρίτερα, η Gazprom είχε διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη βουλγαρική εταιρεία Bulgargaz και στην πολωνική PGNiG, λόγω της άρνησής τους να πληρώσουν σε ρούβλια.

Το Bloomberg αποκάλυψε επίσης ότι τέσσερις Ευρωπαϊκές δημόσιες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια για να αγοράσουν φυσικό αέριο, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Μόσχας. Τα ονόματα των χωρών που πλήρωσαν σε ρούβλια τη Ρωσία, δεν αναφέρονταν αν και εικαζόταν ότι ανάμεσά τους είναι η Ιταλία και η Αυστρία.

Πολλές από τις χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία εξακολουθούν να υπονομεύουν σοβαρά τις ίδιες τους τις προσπάθειές αγοράζοντας ενέργεια από τη Μόσχα, σε ορισμένες περιπτώσεις σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες τον Απρίλιο από ό,τι τον Μάρτιο.

«Ο Πούτιν συνεχίζει να βγάζει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα πουλώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο και η μερίδα του λέοντος είναι από την Ευρώπη», τονίζει ο Έντουαρντ Φίσμαν, πρώην ειδικός για την Ευρώπη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά αυτή υπονομεύεται από τις πληρωμές που κάνουν στη Ρωσία για πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...