Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΣύσκεψη της ΡΕΚΚ...

Σύσκεψη της ΡΕΚΚ για το έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά

rekk2

Ευρεία σύσκεψη της Ριζοσπαστικήw Ενωτικήw Κίνησηw Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ) για το έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιεί η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς ((ΡΕΚΚ) )» την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, στις 8μμ (20:00) στα νέα γραφεία της κίνησης, στο ισόγειο του Κτηρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 9) με θέματα:

1. Οι γενικότερες επιπτώσεις από το έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά και ο ρόλος του Δήμου στην αντιμετώπισή τους
2. Η σχέση του με το έργο της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στον κεντρικό Δήμο
3. Η σημασία του έργου για τη ζωή της Καλαμαριάς .
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη και οι φίλοι της ΡΕΚΚ.
Επίσης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να παρέμβουν μηχανικοί, τεχνικοί, έμποροι και περίοικοι θιγόμενοι από τα έργα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή.

 

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Ο Ερμής» συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του Συλλόγου και αντιπροσωπεία της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ)» με επικεφαλής το Μανόλη Λαμτζίδη.

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελοπούλου Δέσποινα, Νεκτάριος Βουλγαράκης, Καισαρίδης Κυριάκος και Τεμεκενίδης Άρης καθώς και οι Ερμιόνη Παρίση και Φώτης Καρασπήλιος μέλος του προσωρινού συντονιστικού της κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία διεξοδική και ειλικρινής συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις σε τμήμα του εμπορικού κέντρου της Καλαμαριάς, αλλά και στο υπόλοιπο τμήμα της από την κατασκευή των έργων του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου με δεδομένο ότι τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15/8/2014 και ότι με την έναρξη των εργασιών θα κλείσει η οδός Μεταμορφώσεως από την Αιγαίου και η πρόσβαση σε αυτήν θα γίνεται μέσω των οδών Αμισού και Αργυρουπόλεως έθεσε υπόψη των συνομιλητών τα αιτήματα που διατύπωσε με ανοιχτή επιστολή της τα οποία είναι:

« 1. Μεταφορά του εργοταξίου του Δήμου από την οδό Πόντου-Αιγαίου και μετατροπή του σε χώρο υπαίθριας στάθμευσης με χαμηλό τίμημα, ώστε να διευκολυνθεί η επισκεψιμότητα της αγοράς.
2. Μηδενισμός των δημοτικών τελών για τα καταστήματα που πλήττονται περισσότερο και σημαντική μείωση για την υπόλοιπη αγορά.
3. Συνεργασία με τα επιμελητήρια για την διεκδίκηση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων (προς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ) των καταστημάτων που πλήττονται άμεσα, σύμφωνα με αντίστοιχο κεκτημένο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

4. Προσωρινή διάνοιξη της οδού Αργυρουπόλεως προς οδό Σουμελά κατά την διάρκεια των έργων, με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

5. Επιστολή – πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, για σημαντική μείωση των ενοικίων των πληγέντων καταστημάτων, για την διάρκεια των έργων.»
Με τις προτάσεις αυτές καταρχήν συμφώνησε η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να τις μελετήσει περαιτέρω, να τις επεξεργαστεί και να τις προωθήσει σε κάθε κατεύθυνση εκφράζοντας αντιρρήσεις για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προς ΙΚΑ .

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν επίσης ότι:

Α. Δεν υπήρξε υπεύθυνη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των καταστηματαρχών της περιοχής αλλά και των κατοίκων για τις επιπτώσεις των έργων στην καθημερινότητά τους. Χαρακτηριστικά, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανταποκρίθηκαν στο αίτημά τους για συνάντηση- ενημέρωση μόνο ύστερα από αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας από μέρους του Συλλόγου προς αυτήν.

Β. Είναι, λαμβανομένων υπόψη και των εξελίξεων στα έργα ΜΕΤΡΟ στον κεντρικό Δήμο, απολύτως αβέβαιος ο οριστικός χρόνος περάτωσης των εργασιών. Ερωτηματικά υπάρχουν επίσης, αν η κατασκευάστρια εταιρεία θα έχει οικονομικές επιπτώσεις σε περίπτωση υπέρβασης του χρονικού ορίού , το οποίο επίσημα είναι η διετία.

Γ. Αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, όπως αυτά που ζητάει ο Σύλλογος, θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά η τοπική αγορά και ειδικά το τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή του έργου.

Δ. Πρέπει να αναζητηθούν όλα τα «όπλα» από το νομικό οπλοστάσιο και να αναζητηθούν μορφές δικαστικής προστασίας , ώστε οι επιχειρήσεις και οι δημότες να υποστούν τις λιγότερες δυνατές βλάβες ή οχλήσεις από την εκτέλεση των αυτών των εργασιών.

Ε. Πρέπει να τεθούν υπόψη όλων των Καλαμαριωτών με πρωτοβουλία από την πλευρά του Δήμου τόσο τα χρονοδιαγράμματα, όσο και τα σχεδιαγράμματα στα οποία αποτυπώνεται ο χώρος εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και σχετικές πινακίδες που να ενημερώνουν έγκαιρα.

Η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια για ενημέρωση των κατοίκων της Καλαμαριάς, για λήψη των σχετικών μέτρων προστασίας των συμφερόντων των καταστηματαρχών- εμπόρων της περιοχής και των δημοτών, για ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και για συνάντηση με τη δημοτική αρχή για παροχή πληροφοριών από την πλευρά της.

 

Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com
www.rekk.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...