Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣύλληψη του υποψήφιου...

Σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη – Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Αλβανία

Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης (11/5), μετά τη σύλληψη του υποψήφιου Δήμαρχοου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, ο Μπελέρη κατηγορείται για εξαγορά ψήφων. Την ώρα της σύλληψής του βρισκόταν μέσα στο εστιατόριό του στη Χειμάρρα.

Ο Μπελέρη συνοδευόμενος από αστυνομικούς του SPAK κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Αυλώνα. Όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας, πολλοί υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη του.

Ο συλληφθείς είναι για τρίτη φορά υποψήφιος για τον Δήμο της Χειμάρρας υποστηριζόμενος από τον συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Μαζί Κερδίζουμε». Αντίπαλος του στις εκλογές είναι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γκόρος που στηρίζεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντι Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

Δριμύτατη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Νντούλε, ο οποίος χαρακτήρισε την προσαγωγή Μπελέρη καθαρά πολιτική και ενορχηστρωμένη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...