Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΣύγχυση επικρατεί στο...

Σύγχυση επικρατεί στο ΝΑΤΟ, στο θέμα επέμβασης στη Λιβύη.

nato.jpgΠριν λίγες μέρες, το ΝΑΤΟ έπειτα από συνεδρίαση που έκανε για τις εξελίξεις στην Λιβύη και για το αν είναι πρέπον να γίνει η επέμβαση της Συμμαχίας στην χώρα της Λιβύης, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ανακοίνωσε ότι, κατέληξαν στην απόφαση ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί έπειτα από απόφαση και εντολή του ΟΗΕ.

 

Η αρχική αυτή απόφαση φαίνεται ότι δεν καθησύχασε απόλυτα την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Έτσι προχώρησαν σε νέα συνάντηση οι εκπρόσωποι των χωρών που ανήκουν στην Συμμαχία, χωρίς κ πάλι να παρθεί ομόφωνη απόφαση από τους εκπροσώπους.

 Ο Ε. Βενιζέλος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις ως προς την επέμβαση. Η Γαλλία αρνήθηκε οποιαδήποτε επέμβαση στην φλεγόμενη Λιβύη προτού το ζητήσει ο ΟΗΕ. Ενώ στην αντίθετη γνώμη ήταν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Βρετανία οι οποίες τάχθηκαν υπέρ της κινητοποίησης του ΝΑΤΟ στη χώρα του Περσικού Κόλπου.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί « μαζική πρόκληση» απεγκλωβισμού τους από τη χώρα καθώς επηρεάζεται η ζωή και η ασφάλεια των Λίβυων πολιτών και χιλιάδων πολιτών κρατών μελών της Συμμαχίας. Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συντονισμό με τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, και θα συνεχίσει να διαβουλεύεται ούτως ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο υπαίτιος της όλης αυτής κατάστασης, o Mουαμάρ Καντάφι,ο όποιος φαίνεται να είναι αμετανόητος. Συνέχεια δηλώνει πως δεν έχει κανένα σκοπό να αφήσει την εξουσία. Μάλιστα πρόσφατα απάντησε με τον δικό του τρόπο, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλα όσα ακούγονται για την επέμβαση μεγάλων δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά….. «ελάτε και θα δείτε…».

Ωστόσο δυνάμεις έχουν καταφθάσει και βρίσκονται σε επιφυλακή, πολεμικά πλοία υπάρχουν στα ανοιχτά της Λιβύης με την πρόφαση ότι θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Ενώ την εμφάνιση του έχουν κάνει και αμερικανικά αεροπλανοφόρα και άλλα ειδικά μέσα για τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Αναμένεται να δούμε τις εξελίξεις των αποφάσεων….

Ελένα Βάνη

Πηγή:ΝΑΤΟ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...