Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025

Σόρος : Η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει 15.000 € ανά αιτούντα άσυλο για καθένα μετανάστη από τα δύο πρώτα χρόνια

sorosΗ ανοικοδόμηση του συστήματος παροχής ασύλου…
“Η ΕΕ για να βοηθήσει τη στέγαση κάλυψη, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το κόστος – και να κάνει αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστικό για τα κράτη μέλη”,σύμφωνα με τα παρακάτω σχέδια και οράματα  της Νέας Τάξης Πραγμάτων  που εκτελεί ( με το αζημίωτο)  ο ανελέητος κερδοσκόπος -επενδυτής ΟύγγροAμερικανός György Schwartz, κατά κόσμον Gorge Soros,σε βάρος λαών και κρατών .

” Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την έλλειψη μιας κοινής πολιτικής ασύλου, η οποία έχει μετατρέψει τη φετινή αυξανόμενη εισροή προσφύγων από ένα διαχειρίσιμο πρόβλημα σε ένα ακόμη πολιτική κρίση. Κάθε κράτος μέλος έχει εγωιστικά επικεντρώθηκε σε δικά της συμφέροντα, συχνά δρουν ενάντια στα συμφέροντα των άλλων. Αυτό κατακρημνίζεται πανικό μεταξύ των αιτούντων άσυλο, το ευρύ κοινό, και των αρχών που είναι αρμόδιες για τη δημόσια τάξη. Οι αιτούντες άσυλο ήταν τα κύρια θύματα.

Η ΕΕ χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία επαναβεβαιώνει την αποτελεσματική διακυβέρνηση κατά τη διάρκεια των ροών των αιτούντων άσυλο, ώστε να λάβουν χώρα σε ένα ασφαλές, ομαλό τρόπο και με ρυθμό που αντικατοπτρίζει την ικανότητα της Ευρώπης να τους απορροφήσει. Για να είναι ολοκληρωμένη, το σχέδιο πρέπει να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Είναι λιγότερο διασπαστική και πολύ λιγότερο ακριβό να διατηρήσει το δυναμικό τους αιτούντες άσυλο ή κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία τους.

Δεδομένου ότι η προέλευση της σημερινής κρίσης είναι η Συρία, η μοίρα του πληθυσμού της Συρίας πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αλλά και άλλες αιτούντων άσυλο και των μεταναστών δεν πρέπει να λησμονούνται. Ομοίως, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο πρέπει να συνοδεύεται από μια συνολική απάντηση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή των κρατών μελών της.

Αυτό θα διανείμει το βάρος της συριακής κρίσης σε μεγαλύτερο αριθμό κρατών, ενώ για την ίδρυση και παγκόσμια πρότυπα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αναγκαστικής μετανάστευσης γενικότερα.
Εδώ είναι τα έξι συστατικά ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.

Πρώτον, η ΕΕ πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προβλέψιμο μέλλον. Και, για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος δίκαια – μια αρχή ότι η ειδική πλειοψηφία διαπιστωθεί τελικώς, σε σύνοδο κορυφής .

Η επαρκής χρηματοδότηση είναι κρίσιμη. Η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει 15.000 € ($ 16.800) ανά αιτούντα άσυλο για καθένα από τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη στέγαση κάλυψη, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το κόστος – και να κάνει αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστικό για τα κράτη μέλη.

Αυτό μπορεί να αυξήσει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες δυνατότητες δανεισμού της ΑΑΑ, η οποία θα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της παροχής φορολογικών κινήτρων δικαιολογείται για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Είναι εξίσου σημαντικό να επιτραπεί στα δύο κράτη και τους αιτούντες άσυλο να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατό λιγότερο εξαναγκασμό. Η τοποθέτηση των προσφύγων όπου θέλουν να πάνε – και όπου ήθελαν – είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχία.

Δεύτερον, η ΕΕ πρέπει να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για την παροχή επαρκούς χρηματοδότησης για το Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία να στηρίξει τα τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σήμερα στις χώρες αυτές.
Μέχρι στιγμής, μόνο ένα κλάσμα της χρηματοδότησης που απαιτείται για ακόμη βασική φροντίδα έχει αυξηθεί.

Εάν η εκπαίδευση, η κατάρτιση, και άλλες βασικές ανάγκες έχουν συμπεριληφθεί, το ετήσιο κόστος είναι τουλάχιστον 5.000 € ανά πρόσφυγα, ή 20 δισεκατομμύρια €. Βοήθεια της ΕΕ προς την Τουρκία και σήμερα, αν και διπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθεί να ανέρχεται σε 1 δισ μόλις €. Επιπλέον, η ΕΕ θα πρέπει επίσης να συμβάλει στη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών με το καθεστώς προτιμησιακού εμπορίου στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και Μαρόκου, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για τους ντόπιους και τους πρόσφυγες.

Η ΕΕ θα πρέπει να προβεί σε ετήσια δέσμευση για την πρώτη γραμμή χώρες 8-10 δισ τουλάχιστον €, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό θα μπορούσε να προστεθεί στο ποσό των μακροπρόθεσμων ομολόγων που εκδόθηκαν για την υποστήριξη των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Τρίτον, η ΕΕ πρέπει να αρχίσει αμέσως τη δημιουργία ενιαίου ΕΕ για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Οργανισμού και τελικά ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σώμα συνοριοφυλάκων. Το σημερινό συνονθύλευμα από 28 διαφορετικά συστήματα ασύλου δεν λειτουργεί: είναι ακριβό, αναποτελεσματική, και παράγει άγρια αντιφατικά αποτελέσματα στον προσδιορισμό του ποιος είναι επιλέξιμος για άσυλο.

Ο νέος οργανισμός θα βελτιώσει σταδιακά τις διαδικασίες? θεσπίζει κοινούς κανόνες για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, καθώς και συνεπής οφέλη? και να αναπτύξει μια αποτελεσματική, δικαιώματα σεβασμό πολιτική επιστροφής των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το άσυλο.

Τέταρτον, πρέπει να καθοριστούν ασφαλή κανάλια για τους αιτούντες άσυλο, αρχίζοντας με το να πάρει τους από την Ελλάδα και την Ιταλία στις χώρες προορισμού τους. Αυτό είναι πολύ επείγον, προκειμένου να ηρεμήσει τον πανικό. Το επόμενο λογικό βήμα είναι να επεκταθεί ασφαλείς δρόμους προς την Frontline περιοχή, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των μεταναστών που κάνουν την επικίνδυνη διάβαση της Μεσογείου.

Αν οι αιτούντες άσυλο έχουν μια λογική πιθανότητα τελικά να φτάσουν στην Ευρώπη, είναι πολύ πιο πιθανό να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται. Αυτό θα απαιτήσει διαπραγματεύσεις με πρώτης γραμμής χώρες, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, για τη δημιουργία κέντρων επεξεργασίας εκεί – με την Τουρκία ως προτεραιότητα.

Οι λειτουργικές και οικονομικές συμφωνίες που έχει αναπτύξει η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θέσπιση παγκόσμιων προτύπων για τη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών. Αυτό είναι το πέμπτο κομμάτι του συνολικού σχεδίου.

Τέλος, να απορροφήσει και να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και αιτούντες άσυλο από ένα χρόνο, η ΕΕ πρέπει να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα – ΜΚΟ, εκκλησιαστικών ομάδων, και οι επιχειρήσεις – να ενεργήσουν ως χορηγοί. Αυτό θα απαιτήσει όχι μόνο επαρκή χρηματοδότηση, αλλά και την ανθρώπινη ικανοτήτων και της ΤΠ για να ταιριάζει με τους μετανάστες και τους χορηγούς.

Η έξοδος από τον πόλεμο στη Συρία δεν πρέπει ποτέ να εξελιχθεί σε κρίση. Ήταν καιρό στα σκαριά, εύκολο να προβλεφθούν, και κατ ‘εξοχήν διαχειρίσιμη από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν έχει πλέον καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Αλλά το σχέδιό του, που υποτάσσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών για την ασφάλεια των συνόρων, απειλεί να διαιρέσει και να καταστρέψει την ΕΕ αποκηρύσσοντας τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε και παραβιάζοντας τους νόμους που υποτίθεται ότι πρέπει να τη διέπουν.

Η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί με μια πραγματικά ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου που θα βάλει ένα τέλος στον πανικό και το περιττό ανθρώπινο πόνο.”/πηγή:project-syndicate.org

Πάντως τα παραπάνω σχέδια του αμφιλεγόμενου δις εκατομμυριούχου Tζόρτζ Σόρο και μεγάλο ανακατωσούρας στις πολιτικές αποφάσεις, αναμφίβολα θα βλέπουμε να εφαρμοστούν τον επόμενο διάστημα για τις ορδές μουσουλμάνων (λάθρο) μεταναστών ,κρίνοντας και από τις πρώτες  δηλώσεις της κυβέρνησης για  σχέδιο επίδομα στέγασης στους μετανάστες  στην Ελληνική επικράτεια. Μήπως θα δοθούν τα κατασχεθέντα σπίτια Ελλήνων από τα τοκογλυφικά καρτέλ των δανειστών ;;

Ήδη στην Γερμανία, 750 Μουσουλμάνοι θα εγκατασταθούν στο χωριό Σούμτα (Ανατολική Γερμανία) το οποίο έχει όλο και όλο 102 κατοίκους ,όπου σήμερα καταφθάνουν οι πρώτοι μετανάστες που θα φιλοξενηθούν σε άδεια οικήματα!!!
Το δε περίεργο είναι πώς στο χωριό αυτό δεν υπάρχουν, ούτε καταστήματα, ούτε σχολεία, ούτε αστυνομικό τμήμα και το αποχετευτικό σύστημα “δεν αντέχει για χίλιους κατοίκους,” παραπονέθηκε ο κοινοτάρχης και σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times»που παρουσιάζει το θέμα ,μόνο στην Γερμανία ως το 2020 θα έχει 20 εκατομμύρια μουσουλμάνους.

orbanΚαι όμως μέχρι στιγμής μόνο ένας αγανακτισμένος Ευρωπαίος ηγέτης τόλμησε να κατηγορήσει δημόσια ,ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ουρμπάν ,παρά  το γεγονός που έλαβε  το 1989,υποτροφία  από το Ίδρυμα Σόρος (Soros Foundation) για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,από τον ευεργέτη του Τζ . Σόρο,  ως υπαίτιο του ολοένα και διογκούμενου προσφυγικού κύματος από τη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποσταθεροποιεί την Ευρώπη

Κατηγορώντας τον Αμερικάνο δισεκατομμυριούχο ως υπεύθυνο της κρίσης,  είπε πως ο Σόρος ανήκει σε ομάδα «ακτιβιστών» που «ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να κατευθυνθούν στην Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό επίτηδες χειροτερεύουν την κατάσταση. Το όνομα του Σόρος είναι το εντονότερο παράδειγμα εκείνων που προσπαθούν να εξασθενίσουν ένα κράτος υποστηρίζοντας ριζικές αλλαγές στις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δομές και τον τρόπο διαβίωσης των Ευρωπαίων»

«Αυτοί οι ακτιβιστές είναι εκείνοι που συμμετέχουν σε διεθνές δίκτυο λαθρεμπόρων-δουλεμπόρων ανθρώπινων ζωών», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές του  Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας ,μας χώρας  φτωχής, οπού οι συνταξιούχοι παίρνουν ψίχουλα,με τα περισσότερα σπίτια  το χειμώνα να μην ανοίγουν τις κεντρικές θερμάνσεις  για να εξοικονομίσουν  λίγα χρήματα ,έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο δημόσιο Ουγγρικό ραδιόφωνο Kossuth, και αναμεταδόθηκαν από το Bloomberg.

Σε μια  άλλη συνέντευξή του στο ουγγρικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο Ορμπάν είπε πως ο Σόρος «κερδίζει χρήματα από την προσφυγική κρίση την ώρα που η Ουγγαρία προσπαθεί να προστατέψει τον κανονικό τρόπο ζωής της».

Η απόφαση της Ουγγαρία να αναγείρει αιχμηρά συρματοπλέγματα στα σύνορά της για να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών, επικρίθηκε από τις Βρυξέλλες αλλά και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένης της ΜΚΟ του Σόρος

Σε κάθε περίπτωση ,ο γερμανο- Αμερικανός  , διπλωμάτης  και εισβολέας με δικά του σχέδια στην Κύπρο ( και όχι μόνο) ως υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Alfred Kissinger, μιλώντας στην “The Daily Squib” το 2011  για  Γεω-πολιτική και οικονομία, έδωσε  μια εικόνα από  τα σχέδια τις Νέας Τάξης Πραγμάτων, που είδη βλέπουμε  σε εφαρμογή  και μας προειδοποίησε για  το επερχόμενο 3ο παγκόσμιο πόλεμο με τις τρεις  αυτές  χαρακτηρίστηκες φράσεις…«Θα καταστραφείτε… θα πεθάνετε… θα κυριαρχηθείτε…»!

Έδωσε ακόμα και συμβουλές στον δημοσιογράφο  (και σ” όλους εμάς) λέγοντας :

«Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα.. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων.
Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σ΄ αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.
»

Ανησυχητικό δε, και το γεγονός πώς με τις ορδές μουσουλμάνων στην Ευρώπη χωρίς σταματημό, οι πωλήσεις όπλων στην Αυστρία από τον Σεπτέμβριο μήνα έχουν εκτοξευθεί και σύμφωνα με αρκετούς καταστηματάρχες ,τα αποθέματα των κυνηγετικών όπλων εξαντλούνται , δεδομένου ότι δεν απαιτείται άδεια για να τα αγοράσουν.

Και για μην αναρωτιέται κανείς αν πότε σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθραίων -μεταναστών  στην Ευρώπη , η απάντηση είναι η εξής:

Οι μεταναστευτικές ροές θα επεκταθούν και θα κατακλύσουν τα εθνικά κράτη. Οι χώρες που θα αντιστέκονται θα μαθαίνουν ότι η εισροή του πλήθους των μεταναστών θα είναι η προϋπόθεση για την επιβίωση τους…

«Οι τριτοκοσμικοί θα καταπιούν την Δύση. Η Ευρώπη   πρέπει να γίνει πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη…Η νομαδική ζωή θα γίνει ο κανόνας στη Δύση καθώς, «όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αφήνουν τη μία χώρα για την άλλη…

Με τα τελικά σχέδια της ΝΤΠ,”οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να γίνουν νεγροειδείς μιγάδες“, οι σημερινές Φυλές και Τάξεις θα εξαφανιστούν λόγω της εξαφάνισης του χώρου, του χρόνου και των προκαταλήψεων'”

Αλίμονο στην ανθρωπότητα ! Αλίμονο στις επόμενες γενιές !

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Δύο έμπειρες δημοσιογράφοι από μεγάλα κανάλια εντάσσονται πλέον στο δυναμικό του ERTNEWS.

Η Αδαμαντία Λιόλιου, με πλούσια εμπειρία σε διεθνείς ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ σε κρίσιμες περιοχές, αφήνει το ΟΡΕΝ και αναλαμβάνει νέο ρόλο στην ενημερωτική ομάδα. Παράλληλα, η Στέλλα Στυλιανού, από το Mega, με μακρά πορεία σε δελτία ειδήσεων και εμπειρία...

Προσφυγή στα σκαριά για τις περιφερειακές άδειες: Επιστολές ΕΕΤΕΠ σε ΕΕΤΤ και Digea και συνάντηση με Π. Μαρινάκη.

Με προσφυγή σε δικαστικά μέσα για αθέμιτο ανταγωνισμό προειδοποιεί την κυβέρνηση η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας με επιστολή της προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η ΕΕΤΕΠ ζητάει από την ΕΕΤΤ «να μην προχωρήσει σε καμία σχετική...

Παραιτήθηκε ο Βρετανός εμπορικός απεσταλμένος στην Τουρκία μετά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα!!

Το περιστατικό είχε προκαλέσει οργή σε πολιτικούς, όπως και η κυπριακή κυβέρνηση Ο ίδιος επέμενε ότι ήταν προσωπική επίσκεψη Οβουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αφζάλ Καν παραιτήθηκε από τη θέση του εμπορικού απεσταλμένου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, μετά από...