Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΣυνεργασία του Δήμου...

Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών(ΙΚΔΘ)

DTHΟ Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (ΙΚΔΘ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης προς τους δημότες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, ως εναλλακτικού εξωδικαστικού τρόπου επίλυσης των αστικών και εμπορικών διαφορών, θα ξεκινήσει από τις Δημοτικές Κοινότητες, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Οι υπηρεσίες ενημέρωσης θα παρέχονται στους δημότες από διαμεσολαβητές του ΙΚΔΘ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι και διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, από τις 11.00 έως τις 13.00, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και συγκεκριμένα:

 1 η Δημοτική Κοινότητα (Προξ. Κορομηλά 16)

 3 η Δημοτική Κοινότητα (Θεοφίλου 25)

 4 η Δημοτική Κοινότητα (Κλεάνθους 57)

 5 η Δημοτική Κοινότητα, (Β. Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου 24)

 Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (ΚΕΠ – Σπ. Μουστακλή 1)

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και τις σχετικές πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄1, 3 ος όροφος).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, οι εκπρόσωποι του Τύπου θα ενημερωθούν για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη σε ό,τι αφορά στα αιωρούμενα σωματίδια (PM 10 και PM 2,5 ) και το όζον μέσα στο 2015, για την πορεία του προγράμματος παρακολούθησης φυσικών αεροαλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα της πόλης κατά το πρώτο εξάμηνο της εφαρμογής του, καθώς και για την παρακολούθηση των υδάτων του όρμου της Θεσσαλονίκης.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Θα μιλήσουν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Μάξιμος Ι. Πετρακάκης, στελέχη του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. και του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (Ε.Κ.Β.Υ.), φορέων που συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...