Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΣυναυλίες παντός καιρού

Συναυλίες παντός καιρού

phenomeno.gif Εκμεταλλεύονται κατά κόρον φέτος πολλοί καλλιτέχνες τις πίστας, μια και δεν βρίσκουν μεροκάματο σε κάποια νυχτερινά κέντρα, ή έχουν δουλέψει ελάχιστα, έτσι το έριξαν στις συναυλίες αρπαχτής. Σ΄αυτούς συγκαταλέγονται και πολλά άλλωστε λαμπερά ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, όπου τις πλατίνες τις ξεπετούσαν από την ημέρα της κυκλοφορίας των δίσκων τους. Τώρα  πόσα κομμάτια γύρισαν οι καταστηματάρχες από τις πρώτες παραγγελίες που δεν πουλήθηκαν αυτό είναι ένα άλλο  μεγάλο θέμα, σημασία είχε μόνο η πλατίνα και το χρυσό ,ότι λάμπει δηλαδή. 

Οι συναυλίες συγχρηματοδοτούνται για κάποια ονόματα από το Υπουργείο Πολιτισμού, άλλα ονόματα από τις Νομαρχίες, τους Δήμους και  τα περισσότερα από ιδιωτικές εταιρίες, όπως και από  κάποιες δισκογραφικές (βλέπε Sony- Ε. Παπαρίζου).

Λαμπερά ονόματα μεταξύ αυτών Α. Ρέμος, Σ. Ρουβάς, Δ. Βανδή, Β. Καρράς, Γ. Πάριος, Ν. Κουρκούλης, Ε. Παπαρίζου, Γ. Τσαλίκης, Νίνο, Κ. Καραφώτης, Λ. Πανταζής και πάρα πολλά άλλα, αλωνίζουν πόλεις, νησιά χωριά, μαζί με τις ορχήστρες τους για μια 2ωρη, 3ωρη συναυλία (επιμένω στην λέξη αρπαχτής,) όπου όλη η οργάνωση κοστίζει από 40.000 έως 80.000 Ευρώ το ανώτερο, και τα εισιτήριο αρχίζει από 60 – 40 – 30 – 20 Ευρώ (σπάνια η είσοδος να είναι δωρεάν), όρθιοι, χωρίς αναψυκτικό, κοροϊδεύοντας τον κόσμο με  Play Back κάποιων  εξ αυτών. Όσο για την προσέλευση του κόσμου άλλοτε είναι μέτρια ως χαμηλή και άλλοτε παρουσιάζει μεγάλη κίνηση, δεν υπάρχει σταθερότητα, και αυτό μας δείχνει κάτι. 

Πέρα από τις συναυλίες φέτος είδαμε καλλιτέχνες να εμφανίζονται για μια βραδιά   σε Beach bar, club,  νυχτερινό κέντρο, ακόμα και σε πανηγύρια από νομό σε νομό, kai από Δήμο σε Δήμο, αρκεί να πέσει το μεροκάματο που κυμαίνεται από 25.000 έως 40.000 (παρακαλώ !!!) Ευρώ.

Κάποτε οι Έλληνες καλλιτέχνες μαζ;i με την  πολυμελή ορχήστρα  περιόδευαν ανά τον κόσμο όπου υπάρχει ομογένεια. Σήμερα πλέον λίγοι είναι αυτοί που κάνουν καλές προγραμματισμένες και οργανωμένες περιοδείες, και  γεμίζουν τα κέντρα, τα στάδια η τις μουσικές σκηνές του εξωτερικού.

 Αντί αυτού βλέπουμε καλλιτέχνες να πετάγονται κυρίως στην Αυστραλία για 2 εμφανίσεις και να ξαναγυρνούν στην Ελλάδα, λες και πήγαν από Αθήνα προς Θεσ/νίκη.

Αρκετοί σύλλογοι καλλιτεχνών, μουσικών, και δισκογραφικών εταιριών τα έβαλαν με τον Υπουργό Πολιτισμού γιατί φέρνει  διάφορα Rock συγκροτήματα, αλλά και ξένους τραγουδιστές, των οποίων τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, πάντα με χορηγό το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι ίδιοι μένουν χωρίς μεροκάματο, χωρίς την προώθηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μάλιστα στα πηγαδάκια και στα καμαρίνια τους τον Υπουργό κύριο Λιάπη τον αποκαλούν με το παρατσούκλι ο Αγγλοσάξονας – Αμερικανός  Υπουργός.

Εν πάσει περιπτώσει το παράπονο τους δεν είναι τωρινό, αλλά χρόνια τώρα ζούνε το ίδιο σκηνικό, γι΄ αυτό και η αγανάκτηση τους. Πάντως φέτος ο χειμώνας για την διασκέδαση θα είναι πολύ βαρύς. Στον  κλάδο θα υπάρξει μεγάλη ανεργία, όπου το μεροκάματο θα είναι μόνο για λίγους μουσικούς και καλλιτέχνες.

Δυστυχώς ούτε οι συναυλίες, ούτε η αρπαχτή της μιας βραδιάς δεν θα σώσουν την κατάσταση στην οποία επήλθε η νυχτερινή διασκέδαση. Ίσως σε λίγα χρόνια να μην υπάρχουν έτσι όπως γλεντούσε ο Έλληνας, και του χρόνου στις συναυλίες της αρπαχτής να ψάχνουν τον κόσμο.

Γι΄ αυτό θα τους συμβούλευα …,

“….κατεβάστε τις τιμές των εισιτηρίων, αν δεν θέλετε να δείτε και αυτήν την εκδοχή, όπως συμβαίνει ήδη και με τα νυχτερινά κέντρα….”

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...