Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΣυναυλία εις μνήμην...

Συναυλία εις μνήμην του Στέλιου Καζαντζίδη

kazantzidis.jpgπραγματοποιήθηκε τον περασμένη Τετάρτη 18 Ιουλίου στην Κόρινθο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη. Το παρών έδωσαν πάνω από 5.000 φίλοι του Στελάρα, οι άρχοντες της πόλης και του Νομού, αλλά και η σύζυγος του Σ. Καζαντζίδη  η Κυρία Βάσο. Στην συναυλία μνήμης έπαιρναν μέρος ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Γεώργιος, τοπικοί καλλιτέχνες και όχι μόνο.

Όλοι τους θα τραγουδούσαν αποκλειστικά τα αξέχαστα τραγούδια του Στέλιου, με τα οποία μεγάλωσε η μισή Ελλάδα, αν όχι ολόκληρη. Η πόλη γέμισε με αφίσες της συναυλίας κα τα πρόσωπα των καλλιτεχνών.

Ο κόσμος από νωρίς έπιασε θέσεις και η συναυλία ήταν έτοιμη να ξεκινήσει, όμως ο βασικός παράγοντας του τραγουδιού ο  Θέμης δεν είχε εμφανιστεί, μέχρι εκείνη την ώρα . Στους διοργανωτές η νευρικότητα ήταν εμφανής.

Η ώρα περνούσε και ο Θέμης δεν εμφανιζόταν. Κάποιοι καλλιτέχνες διαβεβαίωναν τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Λιαντούρη ότι άδικα περιμένει τον Θέμη που τον γνώριζαν καλά στον καλλιτεχνικό κύκλο.

Ο πρόεδρος από την πλευρά του διαβεβαίωνε ότι ‘…ο Θέμης θα έλθει, μου έδωσε τον λόγο, πέραν του ότι του δώσαμε και προκαταβολή…”

Ο κόσμος στο μεταξύ βαρούσε παλαμάκια για να αρχίσει επιτέλους η συναυλία. Πέρασαν άλλα πέντε λεπτά αλλά ο Θέμης άφαντος.

Δόθηκε σύνθημα στην ορχήστρα να αρχίσει τη εισαγωγή, κερδίζοντας έτσι χρόνο, αλλά ο θέμης και πάλι παρέμεινε άφαντος.

Στο πάλκο ανέβηκε ο πρόεδρος του συλλόγου ,πήρε το μικρόφωνο, καλωσόρισε το θερμό κοινό του Στέλιου και άρχισε να κράζει τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη που τους κρέμασε.

“…Είναι απαράδεκτος, αχαρακτήριστος ο καλλιτέχνης, αν μη τι άλλο οφείλει πολλά στον Στέλιο. Ο κόσμος δεν κάνει έτσι… Λυπάμαι για το γεγονός, σας ζητώ συγνώμη και σας υπόσχομαι ότι όλοι θα περάσετε μια αξέχαστη βραδιά…”

Έδωσε το μικρόφωνο στον Γεώργιο με το μπουζούκι και ξεκίνησε η συναυλία, ένα Καζαντζιδικό αληθινό γλέντι. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε , τραγούδησε, έκλαψε, χόρεψε όπου έβρισκε λίγο χώρο, έγινε  το κάτι άλλο.

5.000 θεατές τραγουδούσαν με την ψυχή τους τα αξέχαστα τραγούδια του Στέλιου. Η συναυλία είχε εισιτήριο ένα συμβολικό ποσό, το οποίο όλο θα πάει στον σύλλογο που ετοιμάζει να κυκλοφορήσει ένα πλούσιο λεύκωμα μαζί με CD του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η δε συναυλία και χωρίς τον Θέμη, κουμπάρο τον Στέλιο Καζαντζίδη πήγε ανέλπιστα καλά, αφού κράτησε ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...