Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον...

Συνέντευξη με τον ταλαντούχο – ανερχόμενο καλλιτέχνη Μαρίνο

Marinos_fenomeno_610Ο Κύπριος καλλιτέχνης Μαρίνος, βρέθηκε στο στούντιο του διαδικτυακού ραδιοφώνου elliniko-fenomeno.com καλεσμένος του δημοσιογράφου και παραγωγού Νίκου Βάνη, σε μια συνέντευξη και πρώτη γνωριμία με το κοινό της Ελλάδας, της Κύπρου και παντού μέσα από την άπυρη συχνότητα της παγκόσμιας ψηφιακής συχνότητας.

-Νίκος Βάνης: Έχουμε την χαρά να είναι μαζί μας ο Μαρίνος. Γεια σου Μαρίνο, τι κάνεις;;
*Μαρίνος: Καλησπέρα κύριε Βάνη, τι κάνετε;;

-Όχι κύριε Βάνη, φίλε μου Νίκο να λες. Έχεις κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Τα βράδια που δεν σ΄ έχω” εδώ και λίγες ημέρες το οποίο έχει μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο, και γενικά στα ψηφιακά και αναλογικά ραδιόφωνα
*Εντάξει φίλε μου Νίκο, ναι είναι ένα τραγούδι που σηματοδοτεί την πρώτη επαφή μου με το κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο και πραγματικά πάει πολύ καλά.

– Πόσο ευχαριστημένος είσαι με το πρώτο σου τραγούδι, ήλπιζες ότι θα έχει τέτοια απήχηση από τον κόσμο;;
*Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο που αγάπησε το τραγούδι μου.

– Ποιοι είναι οι δημιουργοί του τραγουδιού “Τα βράδια που δεν σ΄ έχω”;
*Το τραγούδι είναι σε μουσική του φίλου μου Γιώργου Μουστάκα.Τους στίχους έγραψε η Ευτυχία Πετούση.

-Γιατί διαλέξατε να κάνετε μια μπαλάντα και όχι ένα χορευτικό κομμάτι
*Θεωρώ την μπαλάντα ως το δυνατό μου σημείο, όμως παράλληλα κυκλοφορεί εντός ολίγων ημερών και ένας δίσκος που θα περιέχει και άλλα είδη μουσικής. Ήδη εξάλλου έχω βγάλει και την “Άπιστη” στο διαδίκτυο, που είναι ένα εντελώς διαφορετικού ύφους κομμάτι. Παρ΄ όλα αυτά όμως θεωρώ την μπαλάντα το δυνατό μου σημείο επαναλαμβάνω.

-Πιστεύεις ότι, ένας τραγουδιστής όπως είσαι εσύ, στο ξεκίνημα του, για να τον γνωρίσει το κοινό μπορεί να πει μια μπαλάντα; Πάντως η άποψη η δική μου είναι πως εσείς το πετύχατε.

*Είναι ακριβώς το ύφος που θέλω να κατοχυρώσω στο όνομα μου, κάτι πιο σοβαρό, κάτι ποιο διαχρονικό, εάν και βεβαίως δεν θα πω ότι, δεν μ΄ ενδιαφέρει η εμπορικότητα, όμως στο μέτρο που εκφράζει τον δικό μου εαυτό, τον δικό μου χαρακτήρα.
-Θέλω να μας πεις από που κατάγεσαι
*Κατάγομαι από την Κύπρο.
-Την μαρτυρική Κύπρο που όλος ο Ελληνισμός την στηρίζει.
*Δεν την στηρίζει απλώς ο Ελληνισμός, η Κύπρος είναι μέρος του Ελληνισμού, που όσα κι αν περάσει, όσες μεταβολές και να γίνουν στην ιστορία του η Κύπρος είναι κομμάτι του Ελληνισμού.

-Σε ποια πόλη της Κύπρου γεννήθηκες ;;
*Είμαι από την Λεμεσό,, την αντίστοιχη συμπρωτεύουσα όπως είναι και η Θεσσαλονίκη.

-Πως ξεκίνησες το τραγούδι;
*Από την παιδική μου ηλικία είχα ανακαλύψει ότι, το τραγούδι είναι κάτι το οποίο μπορώ να κάνω, από εκεί και πέρα άργησα να το πάρω σοβαρά εάν θέλετε. Έκανε κάποια μαθήματα φωνητικής την περίοδο 2012 – 2013 και τον περυσινό χειμώνα ξεκίνησα επαγγελματικά σε ένα μαγαζί της Λεμεσού. Ήταν η πρώτη μου φορά στην πίστα.

-Ως δημοσιογράφος όπου κι εργάστηκα, αρχικά στα αναλογικά ραδιόφωνα, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια στο ψηφιακό ραδιόφωνο και από τις εκπομπές μου πέρασαν στο ξεκίνημα της καριέρας τους όλα τα σημερινά μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, και χαίρομαι πολύ που τους έδωσα και συνεχίζω να δίνω βήμα στο από το μικρόφωνο ραδιοφώνου για να παρουσιάσουν τις πρώτες δισκογραφίες τους
*Αυτό σημαίνει ότι, είστε καλό γούρι.

-Όντως, θέλω να πιστεύω ότι ήμουν το γούρι τους. Ποια είναι τα δικάσου καλλιτεχνικά σχέδια;;
Έχω ακούσει ότι πολύ σύντομα θα εμφανιστείς και σε Αθηναϊκό νυχτερινό κέντρο, αληθεύει;;
*Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

-Αυτό δεν είναι κομπλιμέντο, είναι η πραγματικότητα, διότι τα δείγματα φαίνονται.
*Όσο για το τι προτίθεμαι να κάνω, είμαι σε επαφή με κάποιους ανθρώπους στην Αθήνα και ευελπιστώ ότι, σε εύλογο χρονικό διάστημα εάν όλα πάνε καλά, θα μπορώ να ανακοινώσω κάτι.

-Και μετά τις εμφανίσεις σου στην Αθήνα, εγώ Μαρίνο θα σε προ έτρεπα να έρθεις και στην Θεσσαλονίκη, διότι αυτήν την στιγμή μας ακούν πολλοί επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι θα πρέπει να το σκεφτούν και να σου κάνουν την πρόταση.
*Η Θεσσαλονίκη έχει γεννήσει πολλούς καλλιτέχνες, δεν σας κρύβω ότι, θα ήταν μεγάλη μου τιμή πρώτα απ΄ όλα να είμαι κάποτε επαγγελματικά εδώ, σε μια πόλη όπου έχω και συγγενικά πρόσωπα, την υπέρ αγαπώ, έχω έλθει αμέτρητες φορές και θα νοιώθω σαν στο σπίτι μου, όταν θα εμφανιστώ στην Θεσσαλονίκη.

-Με άλλα λόγια μας λες ότι, η Θεσσαλονίκη είναι το γούρι σου.
*Βέβαια η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το δικό μου γούρι, αυτό είναι δεδομένο, δεν απλώς μια άποψη μου αλλά πολλών καλλιτεχνών.

-Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την Θεσσαλονίκη
*Η Θεσσαλονίκη είναι στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ΄ αυτήν.

-Μαρίνο, ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;;
*Οι καλλιτέχνες που μ΄ αρέσουν είναι αμέτρητοι, όμως εάν θα σκιαγραφούσα κάποιους τουλάχιστον σε λαϊκό επίπεδο οι μεγάλες μου αγάπες είναι ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Βασίλης Καρράς, και ο Πασχάλης Τερζής.

-Πολλές φορές φιλοξένησα σε εκπομπές μου τον Θέμη Αδαμαντίδη, ο οποίος είναι χρόνια φίλος μου και τον στήριξα πολλές φορές. Την επιτυχία του “Μα που να πάω” , εγώ τη έκτισα τότε στο αναλογικό ραδιόφωνο όταν όλοι τον είχαν ξεγραμμένο.Επίσης και ο Βασίλης Καρράς πέρασε από εδώ, ο δε Πασχάλης Τερζής λόγω της περιπέτειας που είχε με την υγεία του απείχε από τα ΜΜΕ. Για μένα Μαρίνο, ο τραγουδιστής που έχει σφραγίσει το Ελληνικό τραγούδι, ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Marinos_Polaroid2015*Εγώ μίλησα για τους ανθρώπους που εκφράζουν την δική μου γενιά, τέλη δεκαετίας του ΄90 αρχές του 2000, είναι οι άνθρωποι που μου δίδαξαν και με ώθησαν στο να μου αρέσει το τραγούδι. Ασφαλώς έχω έναν πολύ μεγάλο σεβασμό στον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Στράτο Διονυσίου και για όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες. Κάτι που θέλω να πω είναι ότι, δεν διαχωρίζω την μουσική σε ύφος και ήθος. Κάθε είδος μουσικής εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο και αναλώνεται από συγκεκριμένο κοινό.

-Το κομμάτι “Τα βράδια που δεν σ΄ έχω” απευθύνεται σε κάποια κοπέλα;;
*Γι΄ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε την στιχουργό και όχι εμένα.

-Πόσο αγαπάς το Ελληνικό τραγούδι;;
*Το Ελληνικό τραγούδι είναι μέρος της καθημερινότητας.

– Όταν είσαι μόνος σου στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο τραγουδάς;;
*Εάν ρωτήσετε τον περίγυρο μου, δεν κάνω τίποτε άλλο, δεν ζω χωρίς το τραγούδι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα είμαι με ένα Walkman η MP3 στο χέρι. Όπως σας είπα το τραγούδι είναι μέρος της καθημερινότητας μου, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκομαι, είτε στα πάνω μου, είτε στα κάτω μου, το τραγούδι με συνοδεύει πάντα.

-Τι είναι για σένα ο Γιώργος Μουστάκας;;
*Εάν μας ακούει να τους στείλουμε τους χαιρετισμούς μας. Ο Γιώργος Μουστάκας είναι πραγματικά ένας άριστος συνεργάτης, ένας πολύ καλός φίλος ο οποίος χωρίς πολλά λόγια έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά, και για άλλη μια φορά απ΄ αυτό εδώ το βήμα τον υπέρ ευχαριστώ για το αποτέλεσμα που έχουμε βγάλει.

-Να πούμε Μαρίνο και την δισκογραφική εταιρεία από την οποία θα κυκλοφορήσει ο δίσκος σου
* Βεβαίως δεν είναι κρυφό, θα κυκλοφορήσει ο πρώτος μου δίσκος από την Music Factory και τα περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια “Τα βράδια που δεν σ΄ έχω” “Είσαι άπιστη” και άλλα δύο.

-Εάν σου πρότειναν να κάνεις ένα ντουέτο με ένα καλλιτέχνη ή καλλιτέχνιδα, με ποιον ή ποιαν θα συνεργαζόσουν;;
*Δεν ξέρω εάν κάποιος καλλιτέχνης θα δεχόταν να κάνει ντουέτο με μένα.
-Μπορεί και να δεχόταν.
*Οι καλλιτέχνες που θέλω να συνεργαστώ είναι πολλοί, οι τέσσερις που σας είπα παραπάνω ισχύουν, αλλά και καλλιτέχνες από άλλα είδη μουσικής, καθώς και με Κυπρίους καλλιτέχνες όπως ο αγαπημένος μου Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Χατζηγιάννης.

-Εσύ τώρα πας σε βαριές πόρτες.
*Είναι αμέτρητοι οι καλλιτέχνες που θα ήθελα που θα ήθελα να κάνω κάτι μαζί τους, ελπίζω να με δεχτούν.

-Μαρίνο δεν πιστεύω ότι, όταν γίνεις φίρμα να μην μας μιλάς, διότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες καβαλούν το καλάμι. *Έχω δει πολλές φορές αυτό το έργο γι΄ αυτό σου το επισημάνω
Όσοι με γνωρίζουν Νίκο, ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι και αυτό δεν το κάνω ούτε από ψώνιο, ούτε από άλλους σκοπούς, αλλά γιατί πραγματικά μ΄ αρέσει και ως εκ τούτου τους φίλους μου και τους ανθρώπους που με βοηθάνε δεν τους ξεχνώ ποτέ.

-Εγώ θα σε πάω ακόμα πιο μακριά, εάν κάνεις μεγάλες επιτυχίες και έχεις αρκετές προτάσεις από νυχτερινά κέντρα και από club, συγκεκριμένα εάν κάποιοι καλλιτέχνες στου πρότεινε να συνεργαστείς μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα, εσύ θα συνεργαστείς ή όχι;;
*Αυτό που λες δεν ισχύει για μένα, γιατί όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κάποιος, διότι έχω δει πολλά ονόματα με επιτυχίες και επειδή είχαν αυτήν την νοοτροπία, έχουν ξεχαστεί. Πάντα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, πάντα στην ζωή μου σε οποιοδήποτε τομέα όχι μόνο στο τραγούδι αξιολογώ την κάθε επαγγελματική πρόταση που έχω χωριστά. Εάν είναι κάτι το οποίο πιστεύω πως μπορώ να κάνω και οικονομικά προφανώς μου συμφέρει, βεβαίως και θα το συζητήσω.

-Τι μήνυμα στέλνεις σ΄ όλους τους Έλληνες ομογενείς που μας ακούν σε όλα τα πλάτη της γης, δεν νομίζω ότι θα τους απογοητεύσεις, διότι πολλοί καλλιτέχνες στην πορεία της καριέρας τους στράφηκαν στο εμπορικό με μοναδικό σκοπό τα χρήματα.
*Αυτό είναι στο χαρακτήρα του κάθε καλλιτέχνη, θα πρέπει να μελετάς συνεχώς, να προσπαθεί να μεταβάλει την δουλειά του, αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνω κάτι που δεν πιστεύω και δεν μου εκφράζει πραγματικά, ακόμα και τα εμπορικά κομμάτια. Το “Είσαι άπιστη” το οποίο είναι καθαρά εμπορικού χαρακτήρα, το έκανα γιατί μου άρεσε. Στους Έλληνες ομογενείς που λέτε δεν είμαι το μεγάλο όνομα, που θα στείλει ένα μήνυμα στήριξης.

-Μαρίνο στην Ελλάδα πολλοί Κύπριοι έκαναν μεγάλη καριέρα.
*Είναι ακριβώς ένας ακόμα λόγος που νιώθω υποχρεωμένος να τους εκπροσωπήσω επάξια.

-Πως είναι η διασκέδαση στην Κύπρο;;
*Η διασκέδαση στην Κύπρο είναι μια μικρογραφία του υπόλοιπου Ελλαδικού χώρου, και η οποία διαχωρίζεται σε δύο κεντρικούς τομείς, ο ένας είναι ο λαϊκός που εκφράζεται από μαγαζιά, πίστες που έχουμε δουλέψει, και η pop με Αγγλικό και Ελληνικό στίχο που ακούγεται στα club.

-Εδώ στην Θεσσαλονίκη είμαστε πιο γλεντζέδες, και αμέσως αγκαλιάζουμε τον καλλιτέχνη, ή την καλλιτέχνιδα που εμφανίζεται στην πόλη, τους βλέπουμε σαν δικούς μας ανθρώπους, εδώ υπάρχει και το Μακεδονικό ταμπεραμέντο.

*Αυτό που λέτε το διαπίστωσα και εγώ, όχι φυσικά ως προς το πρόσωπο μου, αλλά έχω δει πολλούς καλλιτέχνες να ανθίζουν επαγγελματικά εντός εισαγωγικών στην Θεσσαλονίκη, και φυσικά τον παλμό τον ζω καθημερινά, όποτε έρχομαι εδώ στην συμπρωτεύουσα. Αυτό λοιπόν που λέτε για την διασκέδαση ισχύει, το έχω πιστοποιήσει.

-Εάν γίνεις μεγάλο όνομα θα συνεχίσεις να πηγαίνεις σε ραδιόφωνα, τηλεόραση, θα δίνεις αυτόγραφα σε θαυμαστές που θα έρχονται να σε ακούσουν;; Το ρωτώ γιατί ορισμένοι καλλιτέχνες δεν δίνουν πλέον αυτόγραφα.
*Δεν μπορώ να περιαυτολογήσω, αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι, θα είμαι πάντα με τον κόσμο, είτε στις επιτυχίες, είτε στις αποτυχίες. Εγώ δεν θεωρώ ότι, είμαι κάποιος σπουδαίος επειδή τραγουδώ, είμαστε όλοι το ίδιο και μάλιστα τους καιρούς που ζούμε, είναι ανεπίτρεπτο να κάνουμε βεντετισμούς, ζούμε σε μια εποχή όπου θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και ταπεινοί σε ότι κάνουμε.

-Και μια ερώτηση κοινωνικού χαρακτήρα, αφορά την οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα με τα μνημόνια.
*Ζούμε σε δύσκολες καιρούς, σε καιρούς χαλεπούς, σε περίεργες εποχές. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι, υπάρχει μια δυσπιστία στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να αντέξει αυτές τις καταστάσεις και εύχομαι πολύ γρήγορα να βγούμε απ΄ αυτόν τον κλοιό όλοι μας.

-Αναφέρεσαι Μαρίνο σε Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.
*Ας μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος είναι ακόμα μια μοιρασμένη πατρίδα, είναι ένα αλύτρωτο κομμάτι του Ελληνισμού που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Νίκος Βάνης: Εμείς Μαρίνο πάντα στηρίζουμε τους νέους καλλιτέχνες, το ίδιο ισχύει και για σένα. Είναι μεγάλη τιμή που ήλθες εδώ στο στούντιο του ψηφιακού ραδιοφώνου. Το κομμάτι σου “Τα βράδια που δεν σ΄ έχω” πιστεύω ότι, θα πάει πολύ καλά.

Μαρίνος: Εγώ σ΄ ευχαριστώ κύριε Βάνη για άλλη μια φορά, η τιμή είναι δική μου. Χαίρομαι πραγματικά που αρέσει και σε σας το κομμάτι, όπως και στον κόσμο. Έρχονται και άλλα πράγματα από εμένα και είμαι ανοιχτός ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε πρόσκληση θα είμαι κοντά σας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...