Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΣυνάντηση στο Μέγαρο...

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν το πρωί της Τετάρτης οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την κηδεία τέως βασιλιά.

   Η επίσκεψη των 3 γιών του Κωσταντίνου στο Μαξίμου και ο διάλογος με τον Γεραπετρίτη,,

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν το πρωί της Τετάρτης οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την κηδεία τέως βασιλιά.

Την δυσαρέσκεια τον βουλευτές Ν.Δ αφήνουν “παραθυράκια” στην προεκλογική τους καμπάνια με θετικές κουβέντες για τον π. Βασιλιά Κωσταντίνο μπας και πάρουν καμία ψήφο από εκατοντάδες φιλοβασιλικούς Ν.δημοκράτες αλλά τώρα που έπρεπε να αποφασίσουν ένα σοβαρό θέμα ανέλαβαν τον ρόλο της σιωπής και της ταπείνωσης για την μνήμη ενός π. αρχηγούς κράτους.

Αλλά για την συγκυβέρνηση που έρχεται με την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην δυσαρεστηθεί τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μαξίμου.

“Έσπασαν” τα τηλέφωνα στην Πειραιώς από αγανακτισμένους Νεοδημοκράτες για την Απαράδεκτοι συμπεριφορά της κυβέρνησης σε βάρος του τέως Βασιλιά.

Οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη αποφασίστηκε είναι η κηδεία να γίνει ως ιδιώτης και χωρίς καμία απονομή τιμής.

Σύμφωνα με όσα υπώθηκαν στην συνάντηση των τριών παιδιών με τον Γεραπετρίτη δια στόματος Γεραπετρίτη.

“Δεν μπορούμε ως πολιτεία να του αποδώσουμε τιμές αρχηγού κράτους γιατί θα μας κρεμάσει στα μανταλάκια το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο ίσως χρειαστούμε τους ψήφους του για συγκυβέρνηση.” τους είπε.

Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα Να οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Στο μεταξύ τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανήγγειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οικογένεια του εκλιπόντος. Μάλιστα, προσκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, όπως και τους ιεράρχες.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...