Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοσμικάΣυλλυπητήρια στην οικογένεια...

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Γουσίδη

Από τον Νίκο Βάνη

Ο Δημήτρης Γουσίδης ήταν ένας άνθρωπος με ήθος. Θυμάμαι όταν  τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια, μου είχε πει χαρακτηριστικά,  “σ΄ αυτό το λειτούργημα που λέγεται δημοσιογραφία, πρέπει να στέκεσαι όρθιος, διότι η δημοσιογραφία για άλλους είναι δούναι και λαβείν και για άλλους είναι καθαρά λειτούργημα”.

Πριν από 25 ημέρες τυχαία βρεθήκαμε στην περιοχή “λουλουδάδικα”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου με φώναξε , “φίλε μου Βάνη, έλα να σε κεράσω ένα καφέ”.

Στην παρέα του ήταν και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι μεταξύ άλλων  ο κύριος Καρράς,  άξιοι λογοτέχνες, ποιητές  και ο δικηγόρος Στάθης Τσομίδης.

Πίνοντας τον καφέ μας μου εκμυστηρεύτηκε  λέγοντας ….

“Εσύ, μπορεί φίλε μου Βάνη να μην είσαι σπλάχνο της δημοσιογραφίας, αλλά είσαι πολύ ανώτερος από όλους εμάς που θεωρούμεθα μέντορες της δημοσιογραφίας, με την γραφή, την στάση, και τον λόγο σου.

Το λάθος μου είναι όταν ήμουν πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ- Θ , θα έπρεπε να αλλάξω το καταστατικό που αναφέρεται στο όριο ηλικίας των δημοσιογράφων για να γίνει κάποιος μέλος της ένωσης. Το σημερινό προεδρείο της ένωσης θα πρέπει να αλλάξει αυτήν την αδικία. Έχω βοηθήσει αρκετούς συναδέλφους, και μπορεί κάποιους να τους έχω αδικήσει μεταξύ αυτών και εσένα  άθελα μου…”.

Ο Δημήτρης Γουσίδης,  για μένα θα παραμείνει στην καρδιά μου πρώτα ως άνθρωπος και φίλος  και έπειτα ως δάσκαλος της δημοσιογραφίας.  Διότι και αυτός ξεκίνησε από το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, όπως άλλωστε και ο εκδότης αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης.Όσοι δε ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στο δρόμο και όχι από τα γραφεία με δελτία τύπου όπως γίνεται τα τελευταία από πολλούς, έχουν ευαίσθητη ψυχή και μεγάλη αντοχή.

Πάντως τον καφέ της παρηγοριάς μου τον κέρασε ο ίδιος σαν κάτι να προαισθανόταν ότι θα φύγει από την ζωή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι φίλε  μου Δημήτρη.

Νίκος Βάνης

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...