Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΣυλλογή χρημάτων από...

Συλλογή χρημάτων από το εξωτερικό για προεκλογική εκστρατεία

”Παρεμβάσεις” του ”επίτιμου”, πριν φτάσει στις ΗΠΑ… Η ”υποψήφια πρωθυπουργός”, Ντόρα Ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει ως ”κράχτης” -στη Νέα Υόρκη- σ’ εκδήλωση γιά συλλογή χρημάτων υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας υποψήφιου βουλευτή της ”Νέας Δημοκρατίας” στο Ρέθυμνο (συνυποψήφιου της κόρης του Κεφαλογιάννη)…

Αρχηγική εμφάνιση της Ντόρας, στο πολυδάπανο, πολυήμερο “σώου” της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, που βαφτίστηκε “προβολή της Ελλάδας”… Υπερπολυτελής -σκανδαλώδης- ”τουρισμός” γιά 15 ‘Ελληνες βουλευτές στη Νέα Υόρκη.

”Οργιάζει” η οικογένεια Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, αυτή την εποχή. Μετά την Ντόρα, που κάνει αρχηγική εμφάνιση ”υποψήφιας πρωθυπουργού” της Ελλάδας (όπως ανάφερε ο ”τελετάρχης”, Γιάννης Κατσιματίδης, της εκδήλωσης του Foreign Policy Association στο ξενoδοχείο ”Γουόλντορφ Αστόρια”, όπου μίλησε η υπουργός Εξωτερικών, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα), o ”επίτιμος” φτάνει στις ΗΠΑ την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, γιά την εκδήλωση στις 29 του μήνα, στην οποία η Παν-Κρητική Αμερικής θα τον τιμήσει με το ”Βενιζέλειο” βραβείο, γιά την «πολυετή του προσφορά στον Ελληνικό δημόσιο βίο αλλά και στην διεθνή κοινότητα με προσήλωση στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, και της ελεύθερης αγοράς».

Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και ο επιχειρηματίας ‘Αγγελος Τσακόπουλος, με το ”Καζαντζάκιο” βραβείο. (”Επιφανείς” Κρήτες, εξαιτίας της μικρής προπώλησης εισιτηρίων -150 δολ. το άτομο- γιά την τιμητική εκδήλωση γιά τον πρώην πρωθυπουργό και τον κ. Τσακόπουλο, κάνουν ”δωρεές” γιά να καλυφθούν τα 2/3 της τιμής του εισιτηρίου, ώστε να συγκινηθούν οι Ομογενείς, ειδικά κρητικής καταγωγής και ν’ αγοράσουν εισιτήρια με 50 δολ., γιά να μην γίνει η εκδήλωση σε μισογεμάτη αίθουσα).

Την επικοινωνία με Ομογενείς, ώστε να προσέλθουν στην τιμητική εκδήλωση, έχουν αναλάβει η ημερήσια ”Εθνικός Κήρυξ” (μητσοτακικών συμφερόντων) και κομματικά στελέχη, που πρόσκεινται στον επίτιμο και στην Ντόρα. Σύμφωνα με ”ηλεκτρονικό” γράμμα που στάλθηκε σ’ “επιλεγμένους” Ομογενείς επιχειρηματίες, από τον υποψήφιο βουλευτή της ”Νέας Δημοκρατίας” στο Ρέθυμνο, Κώστα Σχοινά, ο πρώην πρωθυπουργός θα ”τιμήσει” με την παρουσία του την εκδήλωση στην ταβέρνα ”Κελλάρι”, στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 7-9μ.μ., με τιμή που αρχίζει από 150 δολάρια και φτάνει στα 1,000 ανά άτομο.

Στην ”πρόσκληση” του κ. Σχοινά προς τους Ομογενείς, τονίζεται ότι ”η βοήθειά σας (γιά την εκλογή μου) είναι απαραίτητη. ‘Οχι μόνο οικoνομικά, αλλά και με την παρώτρυνση συγγενών και φίλων σας στην Κρήτη (γιά να με ψηφίσουν)”. Ο κ. Σχοινάς, που σπούδασε (μεταπτυχιακά) στην Ουάσιγκτον, ήταν στις ΗΠΑ για επαφές και γνωριμίες με Ομογενείς τον Ιούνιο (Νέα Υόρκη, Φλόριδα, Σικάγο).

Στις προηγούμενες εκλογές (2004) δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Στις επόμενες, θα είναι συνυποψήφιος με την κόρη του ειδικού σύμβουλου του πρωθυπουργού κ. Κεφαλογιάννη, στο Ρέθυμνο. Δεν γνωρίζουμε αν η νομοθεσία της ελληνικής (τηλεοπτικής) Δημοκρατίας δικαιολογεί συλλογή χρημάτων από το εξωτερικό γιά προεκλογική εκστρατεία, αλλά η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη και η πρωτοτυπία του κ. Σχοινά είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Το “σώου” της Ντόρας Αδιαφορώντας γιά τα έξοδα και βαφτίζοντας την δύο εβδομάδων παρουσία της στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον), με αφορμή την προεδρία της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως προβολή της Ελλάδας, η υπουργός Εξωτερικών δίνει την “παράσταση της ζωής της”, καλλιεργώντας τις δημόσιες προσωπικές της σχέσεις.

Με πολυμελή συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων και 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, της Επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών (σύνολο, μαζί με τους απεσταλέμνους ελληνικών ΜΜΕ, 60 ατομα), έχοντας ως βάση το πολυτελέστατο ”Γουόλντορφ Αστόρια” στο Μανχάτταν, τα ”δίνει όλα”, στο όνομα της ”προβολής των ελληνικών εθνικών συμφερόντων”.

‘Οπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος, η ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σκοπό έχει, εκτός των άλλων, ”να προβάλει την εικόνα της Ελλάδας ως σύγχρονης δημοκρατίας”. Ο κ. Κουμουτσάκος εόρτασε τα γενέθλια του την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, σε πολυτελέστατο εστιατόριο στο Μανχάτταν.

Δυστυχώς, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ειδικά η τηλεόραση, δεν δίνουν την πρέπουσα προβολή στους αγώνες της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών γιά την ”προβολή της χώρας ως σύγχρονης Δημοκρατίας”, στην έδρα του ΟΗΕ, παρά τα τεράστια έξοδα του ελληνικού δημόσιου, που συνιστούν σκάνδαλο, γι’ αυτό έγιναν και τα σχετικά παράπονα στου ”καναλάρχες” και μεγαλοεκδότες. Δυστυχώς και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την Ελλάδα (16 ή 17- επίσημα 19), ίσως εξαιτίας της υπερ-πολυτελέστατης “φιλοξενίας” μ’ έξοδα των Ελλήνων φορολογούμενων στο ”Γουόλντορφ Αστόρια”, γιά να μην φανούν ”αχάριστοι” κι επιδεικνύοντας ”δημοσιογραφικό ήθος”, αναφέρονται ”θετικά” στους ”αγώνες” της κ. Μπακογιάννη, αδιαφορώντας γιά τα υπόλοιπα.

Οι 15 ”τουρίστες” βουλευτές Στη συνοδεία της κ. Μπακογιάννη, συμπεριλαμβάνονται και 15 βουλευτές της Νεας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (Χατζηγάκης, Καμμένος, Χωματάς, Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης, Μακρή, Καλαντζάκου, Παπαδόπουλος, Κιλτίδης, Λομβέρδος, Ευθυμίου, Ντόλιος, Τόγιας, Μωραίτης, Ζώης, Οικονόμου), μέλη της Επιτροπής ‘Αμυνας κι Εξωτερικών Υποθέσεων (το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει, ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος του Συνασπισμού είχε άλλες υποχρεώσεις), που ήρθαν στη Νέα Υόρκη γιά να …παρακολουθήσουν τις εργασίες της 61ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Γιά τα προσχήματα και να δικαολογήσουν την πολυτελέστατη 8 ήμερη διαμονή τους, στα πλαίσα της ”προβολής της Ελλάδας”, επισκέφθηκαν το ”σημείο μηδέν” όπου έγιναν τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, συμμετείχαν σε δεξίωση του γενικού προξενείου και θα μιλήσουν σε συγκέντρωση της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Παράλληλα, συναντήθηκαν με κομματικούς ”φίλους”, επισκέφθηκαν -”σεμνά και ταπεινά- αξιοθέατα της Νέας Υόρκης, έφαγαν σε πανάκριβα εστιατόρια κι έκαναν τα… ψώνια τους.

Γ. Λ. (Νέα Υόρκη, 23 Σεπτ. ’06) kalami.net

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...