Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτο φόρτε του...

Στο φόρτε του ο ΠΑΟΚ!

paok_salonika.jpgΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΜΥΝΑ, ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΥΨΗ.

– Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία φέτος η οποία είναι μία από τις καλύτερες που έχει πραγματοποιήσει από καταβολής πρώτης Εθνικής.

Αυτή οφείλεται στην αμυντική του επίδοση (1 γκολ ανά 2 αγώνες και ρεκόρ όλων των εποχών), στη δύναμη της έδρα του (89% ποσοστό επιτυχίας) και στην ισοφάριση του ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (2 βαθμούς ανά αγώνα). 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 Πριν 34χρόνια… Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε φέτος στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μέσω τη διαδικασίας των πλέι οφ στη δεύτερη προνομιούχο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Από το 1959 και μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε δύο φορές την πρώτη θέση, άλλες δύο τη δεύτερη και επτά την τρίτη. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ έκανε φέτος μια από τις καλύτερες πορείες στο ελληνικό πρωτάθλημα στην 50ετή ιστορία του της Α’ Εθνικής.

Την ίδια στιγμή, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να μείνουν ανταγωνιστικοί για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μέσα στη διετία ο ΠΑΟΚ κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση του πρωταθλήματος πέτυχε κάτι που παρόμοιο είχε να συμβεί 34 ολόκληρα χρόνια!

 Συγκεκριμένα, το 1976 όταν ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος κατάφερε την επόμενη διετία να τερματίσει στην τρίτη (1977) και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (1978).

Ποτέ άλλοτε δεν «άντεξε» στην πρώτη τριάδα για δύο σερί χρονιές.

ΒΑΘΜΟΙ

Ισοφάριση ρεκόρ

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Σε 30 αγώνες πρωταθλήματος συγκέντρωσε 62 (με 19 νίκες και 5 ισοπαλίες) και συνυπολογίζοντας τα έξι ματς των πλέι οφ πάμε στους 75 βαθμούς σε 36 αγώνες (4 νίκες ακόμη).

Ο μέσος όρος δείχνει λίγο πάνω από 2 βαθμούς ανά αγώνα (2,08 για την ακρίβεια).

Ο ΠΑΟΚ μόνο πέρυσι είχε κατά ελάχιστο καλύτερη συγκομιδή βαθμών ανά αγώνα αφού σε 30 αγωνιστικές μάζεψε 63 βαθμούς (2,1 βαθμούς ανά αγώνα).

Εξίσου, πολλούς βαθμούς είχε συγκεντρώσει και το 1998 με 70 βαθμούς σε 34 αγώνες (2,05).

ΑΜΥΝΑ

 Δεν ξανάγινε! Το μεγάλο επίτευγμα ο ΠΑΟΚ του Σάντος το πέτυχε στην άμυνα.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την καλύτερη αμυντική επίδοση όλων των εποχών με 1 γκολ παθητικό ανά 2 αγώνες! Συγκεκριμένα, σε 30 αγώνες δέχθηκε μόλις 16 γκολ και μαζί με τα πλέι οφ σε 36 αναμετρήσεις 19 τέρματα.

Δηλαδή, μισό γκολ τον αγώνα. Στην επίθεση τα 48 γκολ δεν συνιστούν επιτυχία.

ΤΟΥΜΠΑ

Καλύτερος μόνο το 1978 Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σε 15 αγώνες της κανονικής διάρκειας ο «Δικέφαλος του Βορρά» μέτρησε 13 νίκες και δύο ήττες.

Στα 18 μαζί με τα πλέι οφ είχε 16 νίκες. Ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 89%.

Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας επίδοση των «ασπρόμαυρων» αφού μόνο τη σεζόν του 1978-79 με 16 νίκες σε 17 αγώνες και μόλις μια ισοπαλία τα είχε πάει καλύτερα στην Τούμπα (94%)./sportdog

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...