Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΣτο φακέλωμα των...

Στο φακέλωμα των φορολογουμένων ανάλογα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και με βάση τη συνέπειά τους στην πληρωμή ΕΝΦΙΑ

Στο φακέλωμα των φορολογουμένων ανάλογα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και με βάση τη συνέπειά τους στην πληρωμή ΕΝΦΙΑ

και ΦΠΑ και γενικά την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή αναδιοργανώνεται η ομάδα εργασίας στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της παρακολούθησης των… ύποπτων φορολογούμενων, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη στο έργο της. Η συγκεκριμένη ομάδα Εργασίας θα παρακολουθεί την ακίνητη περιουσία των φορολογυμένων και αν με βάση αυτή αποδίδουν και τον αντίστοιχο ΕΝΦΙΑ, τα εισοδήματά τους και αν αποδίδουν τον αναλογούντια φόρο εισοδήματος και τις συναλλαγές τους (αν πρόκειται για επιτηδευματία) ώστε να διαπιστωθεί αν αποδίδουν τον αναλογούντα ΦΠΑ.

Στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας περιλαμβάνεται η παρακολούθηση των φορολογουμένων εάν υποβάλλουν τακτικά τις δηλώσεις, εάν έχουν μεγάλη περιουσία και καθυστερούν ή δεν αποπληρώνουν τια ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία, αλλά και τη σχέση εισοδήματος και φόρων που πληρώνουν.

Ειδικότερα, έργο της Ομάδας είναι  η κατάρτιση προγράμματος συμμόρφωσης, το οποίο θα περιγράφει τους σημαντικότερους κινδύνους συμμόρφωσης (ως προς την υποβολή δηλώσεων, την ορθή δήλωση της φορολογητέας ύλης και την εμπρόθεσμη είσπραξη των οφειλόμενων ή καταλογιζόμενων ποσών) κατόπιν κατηγοριοποίησης των φορολογουμένων (φυσικών και νομικών προσώπων), με βάση:

α) το εισόδημα αυτών και τον αποδιδόμενο φόρο,

β) τον δηλούμενο και αποδιδόμενο Φ.Π.Α.,

γ) την περιουσία αυτών και τον αποδιδόμενο ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Για τον προσδιορισμό των κινδύνων θα αναλύονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Α.Α.Δ.Ε. σχετικά με τη συμμόρφωση, τα αποτελέσματα των ελέγχων, τα αποτελέσματα της αναγκαστικής είσπραξης και οτιδήποτε σχετικό απαιτηθεί κατά την εκτέλεση του έργου της Ομάδας. Η ανάλυση θα συμβάλει στον προσδιορισμό και στην ανάλυση συμπεριφορών που οδηγούν σε μη συμμόρφωση. Η Ομάδα θα καταγράψει και θα προτείνει τρόπους και ενέργειες αντιμετώπισης κάθε περίπτωσης κινδύνου μη συμμόρφωσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μεγιστοποίηση των επιπέδων συμμόρφωσης για κατηγορίες φορολογουμένων και η ορθολογικότερη κατανομή των πόρων της Α.Α.Δ.Ε. για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς της.

Τα στελέχη της Ομάδας θα συνεργάζονται με τους Προϊστάμενους Υπηρεσιών και λοιπά στελέχη της Α.Α.Δ.Ε., όποτε το κρίνεται απαραίτητο, καθώς και να συνεργάζεται με στελέχη Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ή άλλων Υπουργείων ή Φορέων ή με Επιτροπές ή Ομάδες Εργασίας ή Έργου αυτών, το έργο των οποίων σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με το έργο της παρούσας Ομάδας.

Επίσης, θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον συντονισμό, την καθοδήγηση και την παρακολούθηση της εξέλιξης των απαιτούμενων ενεργειών και δράσεων για την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της ΑΑΔΕ, που περιγράφεται στο Σχέδιο Φορολογικής Συμμόρφωσης 2017-2020.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...