Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΣτον Βοτανικό γράφτηκε...

Στον Βοτανικό γράφτηκε άλλη μια σελίδα στο κεφάλαιο ‘αρπαχτές΄ από lives στην Ελλάδα

WU TANG WU TANG live @ Βοτανικός

Γραμμένο από τον Born Beyond

Πριν μερικές ώρες στον Βοτανικό γράφτηκε άλλη μια σελίδα στο κεφάλαιο ‘αρπαχτές από lives στην Ελλάδα’.

Η τελευταία λαμογιά είχε θύματα τους εκατοντάδες fans των Wu Tang που έσκασαν 35 ευρώ (30 προπώληση) και κατέκλυσαν το σκυλάδικο με τον απαράδεκτο ήχο που χρέωνε το κουτάκι Fix 5 ευρώ.

Έχοντας δει ένα μισάωρο ενεργητικής παρουσίας Onyx (μετά από καμιά ώρα αναμονή στο σκοτάδι χωρίς μουσική), το κοινό είχε την τιμή να φτάσει στην στιγμή που βγήκαν τα μέλη των Wu στην σκηνή για να διαπιστώσει ότι το πιο αναγνωρίσιμο μέλος τους, ο Method Man –ο mc ο οποίος ήταν σχεδόν ο αποκλειστικός λόγος προσέλευσης για πολλούς- καθώς και ο Ghostface Killah, δεν είχαν έρθει στην Αθήνα.

Φυσικά ούτε λόγος για ενημέρωση στην είσοδο, ή σε οποιαδήποτε φάση της συναυλίας. Περί επιστροφής χρημάτων δεν μπαίνω καν στον κόπο να μιλήσω.

Η τριτοκοσμικού επιπέδου απάτη εκνεύρισε έντονα και τους Wu, με τα παρόντα μέλη τους να βρίζουν τους Έλληνες διοργανωτές [edit: να διευκρινίσουμε ότι έβρισαν τους ‘promoters’ γενικά] και έναν ‘guy named Christopher’, τονίζοντας επίσης ότι ήταν κοντά στο να μην παίξουν καν και παρακινώντας το πλήθος να μπει στο twitter για να ενημερώσει για το φιάσκο.

Σημειωτέον ότι την συγκεκριμένη συναυλία-απάτη τη διοργάνωσαν οι: Dynasty, Lovelight, Playfalse και Odd Fei.

Πρόταση μας αυτούς τους χαλεπούς καιρούς είναι να επενδύουμε τα λεφτά μας μόνο σε συναυλίες που διοργανώνονται από ομάδες που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους, με την ελπίδα ότι έτσι σταδιακά θα εκλείψουν τα φαινόμενα των πάσης φύσεως αρπακτικών να κυνηγάνε την εύκολη μπάζα εξαπατώντας τους εύπιστους ιθαγενείς…

[update]

[ Επειδή το κείμενο αυτό ξεσήκωσε πρωτοφανείς αντιδράσεις χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός του, αλλάζουμε τον τίτλο σε κάτι πιο politically correct.

Καθώς οι συζητήσεις στα διάφορα fora ξέφυγαν, διευκρινίζουμε ότι δεν είπαμε ποτέ ότι το φιάσκο της Δευτέρας ήταν προμελετημένο από τη μεριά των Ελλήνων διοργανωτών.

Ο χαρακτηρισμός ‘απατεώνες’ έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ενημέρωσε το κοινό για την απουσία του μισού WU line-up, ως όφειλε να κάνει.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πόσα λεφτά έβγαλε το κάθε λαμόγιο εκ Νορβηγίας ή πόσα έχασε ο κάθε promoter. Αντιλαμβανόμαστε ότι λεφτά χάθηκαν, όμως από την στιγμή που είσαι businessman παίρνεις τα ρίσκα σου και δεν έχεις δικαίωμα να κλαφτείς σε κανέναν αν σου την παίξουν. Ας πρόσεχες. Έχεις υποχρέωση όμως να ενημερώσεις το κοινό για τις σημαντικές απουσίες.

Αν τον βάλεις να πληρώσει για ένα line-up το οποίο ξέρεις ότι δεν ισχύει (όσο αργά κι αν το έμαθες), τον εξαπατάς στεγνά.

Τέλος, επειδή διάφοροι εμπλεκόμενοι διείδαν εμπάθεια στο παρόν κείμενο, όποιος παρακολουθεί το site γνωρίζει ότι εδώ και 4 χρόνια στηρίζουμε αυτή τη μουσική πλήρως ανεξάρτητα, χωρίς να έχουμε επιδιώξει ούτε μισό ευρώ κέρδος και πάντα προβάλλουμε με απόλυτη αντικειμενικότητα οτιδήποτε ποιοτικό ανεξαρτήτως προέλευσης.

Οι ‘κλίκες’ και τα ‘συμφέροντα’ στο χωριό αυτό ποτέ δεν μας απασχόλησαν. Οτιδήποτε γράφεται, γράφεται από την σκοπιά του ουδέτερου παρατηρητή και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

viberated.com

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...