Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στις ΗΠΑ (και πάλι) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, στη δεύτερη μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών επίσκεψή του στις ΗΠΑ, για επαφές με οικονομικούς παράγοντες, της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και την ηγεσία της Γερουσίας.

Αμέσως μετά την άφιξή του συναντήθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος στη συνεχεία αναχώρησε για την Αθήνα

Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον Ναό του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ την Κυριακή το πρωί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και δεξίωση στο Γενικό Προξενείο

Σήμερα Δευτέρα θα παρακαθίσει σε πρωινό με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee).
Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan. Το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.

Για την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Στις 6:30 το απόγευμα, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στη National Gallery of Art, στην Ουάσινγκτον.

Την Πέμπτη o κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη και θα επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας χημικών Dow Chemical, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της, Άντριου Λιβέρης. Την ίδια ημέρα, θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

Τέλος, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, θα παρευρεθεί στο δείπνο της οργάνωσης Hellenic Ιinitiative, στο οποίο θα παραβρίσκονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Στην Hellenic Initiative συμμετέχουν επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

πληρ:greeknewsonline
φωτο:thenationalherald.com

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...