Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΣτη "μαύρη λίστα"...

Στη “μαύρη λίστα” του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ τέθηκε η Intellexa, η εταιρεία που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα επιχειρείται η συγκάλυψη του σκανδάλου σε κάθε επίπεδο.
Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα The Journal η Επιτροπή Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου της Ιρλανδίας αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τις δραστηριότητες του ιρλανδικού βραχίονα της Intellexa με αφορμή τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Intellexa και τις θυγατρικές της εταιρείες για την παραγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Στη “μαύρη λίστα” του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ τέθηκε η Intellexa, η εταιρεία που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε δύο εταιρείες παρακολούθησης με έδρα την Ευρώπη στη λίστα ελέγχου εξαγωγών, στα πλαίσια των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν να αντιμετωπίσει την παράνομη χρήση λογισμικού spyware.

Πρόκειται για τις Cytrox, εταιρεία παρακολούθησης με έδρα την Ουγγαρία και την ελληνική εταιρεία Intellexa, επίσης εταιρεία παρακολούθησης στον κυβερνοχώρο καθώς δύο σχετιζόμενες εταιρικές οντότητες στην Ιρλανδία και την Βόρεια Μακεδονία.

Προσπάθειες επικοινωνίας που έκανε το Reuters με εκπροσώπους της Cytrox και της Intellexa δεν απέδωσαν προς ώρας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι εταιρείες προστέθηκαν τη λίστα για διακίνηση κακόβουλων λογισμικών “που αξιοποιούνται για την πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών, απειλώντας έτσι το απόρρητο και την ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως”.

Το Reuters είχε μεταδώσει τον Αύγουστο του 2022 ότι ο επικεφαλής των ελληνικών πληροφοριών δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η υπηρεσία του είχε κατασκοπεύσει έναν δημοσιογράφο, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο, σε μια παραδοχή που συμπίπτει με την αυξανόμενη πίεση τότε στην κυβέρνηση να ρίξει φως στη χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης.

Το Reuters είχε μεταδώσει το 2020 ότι η Intellexa συνεργαζόταν με υπηρεσίες πληροφοριών στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη.

Σημειώνεται ακόμα ότι η ελληνική Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο εφόδους σε εταιρίες, γραφεία και σπίτια στελεχών της Intellexa, μεταξύ άλλων εταιριών.

Λίγο αργότερα, τον Ιανουάριο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε επιβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εταιρεία Intellexa A.E. για μη συνεργασία της με την Αρχή κατά τη διαδικασία ελέγχου της.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...