Αποκαλύψεων συνέχεια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. ‘Oπως πληροφορείται από ΑΡΙΣΤΗ ΠΗΓΗ το «Κ», κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον .
ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος φιλοξενήθηκε και πέρασε τη νύκτα του, δηλαδή κοιμήθηκε, στην …τουρκική Πρεσβεία!..
‘Ολοι γνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι Τούρκος υπήκοος καθώς η ‘Αγκυρα έχει επιβάλλει στον εκάστοτε Πατριάρχη να είναι ουσιαστικά υπάλληλος της νομαρχίας κι επομένως, να έχει την τουρκική υπηκοότητα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να κοιμάται ο κ. Βαρθολομαίος μέσα στην Πρεσβεία της Τουρκίας η απόσταση είναι τόσο μεγάλη όσο την έχουν οριοθετήσει όλοι οι προκάτοχοί του Πατριάρχες, οι οποίοι στις εκτός Τουρκικής επικράτειας επισκέψεις τους διέμεναν σε ξενοδοχεία και ουδείς ποτέ είχε διανοηθεί να ζητήσει φιλοξενία σε πρεσβεία της Τουρκίας.
Η στάση αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη -που ερμηνεύεται από ανεξάρτητους παρατηρητές ως ένδειξη ότι θεωρεί το τουρκικό έδαφος σπίτι του- έρχεται να «δέσει» με την αποκάλυψη που έχει συνταράξει τον Ελληνισμό, ότι ζήτησε και πέτυχε την κατ’ αρχήν έγκριση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν, προκειμένου οι Αρχιερείς του Φαναρίου να λαμβάνουν την τουρκική υπηκοότητα ακόμη και όταν βρίσκονται εγκατεστημένοι εκτός Τουρκίας!
«Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να υποδουλώσουν την Κρήτη με τα όπλα και το επιτυγχάνουν τώρα δια του Πατριάρχη» δήλωσε στο «Κ» ο πρόεδρος του Hellenic-American University κ. Κρις Σπύρου χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη μία τέτοια εξέλιξη.
«’Αμα πρόκειται να τουρκέψουμε τώρα, γιατί κάναμε την Επανάσταση το 1821;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:
«Μήπως πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από την Τουρκία που …ελευθερωθήκαμε;».
Ως γνωστόν ο κ. Σπύρου ηγείται της «Παγκόσμιας Ενορίας για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας» σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης. Η Κίνηση έχει ορίσει την 17η Σεπτεμβρίου 2010, ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας, ως ημέρα κατά την οποία οι «Αγιοσοφήτες» από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό της του Θεού Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, προκειμένου να τελέσουν Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν.
Το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος φιλοξενήθηκε στην Πρεσβεία της Τουρκίας ερμηνεύτηκε από ορισμένες ομογενειακές πηγές των Αθηνών ως «συνέπεια» της «αποστολής» που, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες -οι οποίες, πάντως, δεν διαψεύστηκαν- είχε αναλάβει ο κ. Βαρθολομαίος για την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο (3 Νοεμβρίου 2009) και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μπάρακ Ομπάμα.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτές, που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε το «Κ», ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Αμερικανό πρόεδρο και ως απεσταλμένος του κ. Ερντογάν (ενόψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου) και για να ζητήσει από τον Αμερικανό Πρόεδρο να παρέμβει, με κάποιο τρόπο, για να ματαιώσει τα σχέδια των «Αγιοσοφητών» να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Πόλη και την Αγιά Σοφιά.
«’Οχι ο Ομπάμα αλλά κανένας δεν μπορεί να με φοβίσει ή να ανατρέψει την απόφαση του Συμβουλίου του Παγκοσμίου Κινήματος Free Agia Sofia Consul» δήλωσε ο κ. Σπύρου.
Πάντως μέχρι στιγμής και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τηρεί «σιγή ιχθύος» για την αξίωση του κ. Βαρθολομαίου να «τουρκέψουν» οι Ιεράρχες των λεγομένων Νέων Χωρών και του Απόδημου Ελληνισμού προκειμένου να «αυγατίσουν» οι Αρχιερείς του Φαναρίου και να διευρυνθεί η βάση εκλογής Οικουμενικού Πατριάρχη.
«Αντί να ζητάει από Έλληνες Ιεράρχες να γίνουν τούρκοι υπήκοοι γιατί δεν προσπαθεί να κάνει το σωστό, δηλαδή να ασκήσει την όποια επιρροή ενδεχομένως διαθέτει μέσα και έξω από την Τουρκία προκειμένου να πιέσει και να πείσει την τουρκική κυβέρνηση να πάψει να θεωρεί το Πατριαρχείο ως ένα κοινό τουρκικό σωματείο αναγνωρίζοντάς του Οικουμενικό ρόλο, οπότε και δεν θα πρέπει να είναι τούρκοι υπήκοοι ο εκάστοτε Πατριάρχης και οι Αρχιερείς του Φαναρίου»;
Στο ερώτημα αυτό οφείλει να απαντήσει ο κ. Βαρθολομαίος, πολύ περισσότερο καθώς η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και τη Θράκη έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες. Αλλα και καθώς η πράξη του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπάρακ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, να δεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη χωριστά από τους λοιπούς θρησκευτικούς ηγέτες σε ξενοδοχείο, σημαίνει στην ουσία ότι δεν τον αναγνωρίζει ως θρησκευτικό αρχηγό.
‘Η ότι, εν πάση περιπτώσει, αυτή την εντύπωση θέλει να περάσει στους Τούρκους.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν στην Ουάσιγκτον, εκτός από τρεις μητροπολίτες του Φαναρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Για την ιστορία, περιμένουμε και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μας πει που κοιμήθηκε εκείνος όταν ο κ. Βαρθολομαίος αναπαύονταν στην Πρεσβεία της Τουρκίας.
Τι πραγματικά συζήτησαν στον Λευκό Οίκο;Βαρθολομαίος και Ομπάμα:
Μία διαφορετική, (αληθοφανή) ερμηνεία στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο -3 Νοεμβρίου 2009- αποδίδουν ομογενειακοί παράγοντες με γνώση και εμπειρία στα Φαναριώτικα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας από την Αθήνα στο «Κ», υποστήριξαν ότι ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Αμερικανό πρόεδρο και ως απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης προκειμένου (εκτός των οικολογικών του ανησυχιών και των προβλημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αυτοτελώς έθεσε) να του ζητήσει να παρέμβει, με κάποιο τρόπο, για να ματαιώσει τα σχέδια της «Παγκόσμιας Ενορίας για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας» σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης, κίνηση της οποίας ηγείται ο γνωστός ελληνοαμερικανός πολιτικός κ. Κρις Σπύρου.
Δεδομένου ότι η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας είναι αμερικανικό σωματείο, είναι προφανής, έλεγαν, η σκοπιμότητα της τουρκικής κυβέρνησης να απευθυνθεί στην Ουάσιγκτον σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά την οποία ο κ. Σπύρου προανήγγελλε (δημόσια, αλλά και με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν) για τις 17 Σεπτεμβρίου 2010, ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας.
Οι ομογενείς παράγοντες που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, πρόσθεσαν ότι οι Τούρκοι «επωφελήθηκαν» της επισκέψεως του κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για την αντίδραση των ΗΠΑ, ενόψει, μάλιστα και της επισήμου επισκέψεως του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 7 Δεκεμβρίου.
Προς ενίσχυση του ισχυρισμού αυτού, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν και περιστατικό που έλαβε χώρα στο «Suffolk Law School» όπου μίλησε την περασμένη εβδομάδα σε ομάδα ελληνικής καταγωγής δικηγόρων ο κ. Σπύρου ακριβώς για την Αγία Σοφία και τα απερίγραπτα χάλια στα οποία ευρίσκεται σήμερα η Μητέρα των Χριστιανικών Εκκλησιών, καθώς οι Τούρκοι έχουν προκαλέσει καταστροφές όχι μόνο στο κτίσμα του Ναού αλλά και στις ιερές εικόνες ενώ ασχημονούν προς την ιεροσύνη του Ναού πραγματοποιώντας επιδείξεις μόδας, εμπορικά παζάρια κ.α. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σπύρου, ένας άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου, όπως αυτοσυστήθηκε, του παρατήρησε ότι «με αυτά που κάνετε θα χυθεί αίμα» και πως «δεν είναι στις προτεραιότητες του Οικουμενικού Πατριάρχη η Αγία Σοφία».
Απαντώντας ο κ. Σπύρου τον διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει και ο ίδιος πως δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. Βαρθολομαίου το να ξαναλειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως Χριστιανική Εκκλησία.
«Δεν περιμένω από έναν όμηρο του τουρκικού κράτους να έχει τέτοιες προτεραιότητες», είπε και πρόσθεσε ότι το Κίνημα για την Αποκατάσταση του Ναού της Αγίας Σοφίας είναι ειρηνικό και περιμένει να τους δεχθούν στην Κωνσταντινούπολη «με ανοικτές αγκάλες».
Μιλώντας στο «Κ» ο κ. Σπύρου επιβεβαίωσε το περιστατικό στο «Suffolk Law School», αρνήθηκε, όμως, να σχολιάσει τις εκτιμήσεις και τις ερμηνείες των ομογενών παραγόντων για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Λευκό Οίκο.
Πάντως, ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μιλώντας για την επίσκεψή του στον κ. Ομπάμα, υποστήριξε ότι κατ’ αυτήν «έγινε λόγος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τα δικά μας προβλήματα του Πατριαρχείου. Μάλιστα μας είπε πως περιμένει τον Δεκέμβριο τον κ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Θα του αναφέρει και όλα αυτά τα θέματα που του είχε αναφέρει και άλλη φορά.
Οπως γνωρίζετε κατά την επίσκεψή του στη Τουρκία έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και είπε ότι δεν θα παύσει να ομιλεί γι’ αυτά τα θέματα τα οποία γι’ αυτόν είναι θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία ενδιαφέρεται για όλο τον κόσμο.
Αυτό ήταν το μήνυμά του. Μιλήσαμε και για την εδώ Ομογένεια και της ελευθερίας την οποία απολαμβάνει ο Ορθόδοξος κόσμος στην Αμερική. Και ο κ. πρόεδρος είπε ότι αυτό είναι αυτονόητο διότι προβλέπεται από το Σύνταγμα της Αμερικής».
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι τρεις μητροπολίτες που έχουν ταξιδέψει μαζί του στις ΗΠΑ, Χαλκιδόνος Αθανάσιος, Γαλλίας Εμμανουήλ και Κορέας Αμβρόσιος./πηγή:kalami