Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΣτην πτέρυγα της...

Στην πτέρυγα της 17Ν στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου (που πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ) αλλά και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου κρατείται πλέον σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της βρίσκεται προφυλακισμένος στα ειδικά κελιά, και συγκεκριμένα στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Νοέμβρη.

Στην πτέρυγα αυτή δεν κρατείται πλέον κανείς από τους καταδικασθέντες της 17Ν καθώς ή έχουν μεταφερθεί σε άλλες φυλακές ή σε άλλες πτέρυγες.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη, οι ώρες προαυλισμού αυτής της πτέρυγας είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο εισαγγελέας προφυλακίσεως και η ανακρίτρια διαφθοράς που έλαβαν απολογίες και από τους δύο, συμφώνησαν ότι έπρεπε να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι. Και οι δύο δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις τους ότι δεν ευθύνονται για είσπραξη μαύρου χρήματος.

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιος απολογητικής διαδικασίας για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων και γι αυτό διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.

 

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, που δεν κατάφεραν να πείσουν στη διήμερη μαραθώνια απολογία τους ότι δεν σχετίζονται με ξέπλυμα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, από μίζες για τη σύμβαση εκσυχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, από σήμερα θα είναι …φιλοξενούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε αναγκαία η προφυλάκιση τους. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- τη διάπραξη κι άλλων αδικημ’ατων.
  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Ηλιάνα Ζαμανίκα: Η Ανακρίτρια που προφυλάκισε τον Γιάννο Παπαντωνίου

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα όπως λένε οι συνάδελφοί της που την ξέρουν καλά, είναι ένας απροσπέλαστος πυλώνας της δικαιοσύνης.

Έγινε γνωστή όταν όρθωσε το ανάστημα της, αποκάλυψε και κατήγγειλε τα ξεχασμένα στοιχεία της υπόθεσης Λιακουνάκου με την οποία άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για την έως τότε παντοδύναμη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς,Ελένης Ράικου.

Η κυρία Ζαμανίκα μελετώντας ενδελεχώς ακόμη και έγγραφα δικογραφίας που ενδεχομένως άλλοι συνάδελφοί να προσπερνούν εκείνη ανακάλυψε ότι σημαντικότατα στοιχεία για την διερεύνηση της υπόθεσης Λιακουνάκου δεν είχαν αποσταλεί ποτέ από το γραφείο της κυρίας Ράικου.

Τότε αναγκάστηκε να στείλει επιστολή προς την Ελένη Ράικου ζητώντας της τα στοιχεία της υπόθεσης αλλά και να καταγγείλει το περιστατικό στον αρμόδιο επιθεωρητή.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017 η ανακρίτρια κ. Ζαμανίκα απέστειλε επίσημο έγγραφο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ράικου, με το οποίο ζητούσε να της διαβιβαστεί το υλικό το οποίο περιγράφεται ότι κατασχέθηκε στις εφόδους στο σπίτι του Θ. Λιακουνάκου. Στις 27 Ιανουαρίου 2017 η Εισαγγελία Διαφθοράς, μετά το έγγραφο αίτημα, αναγκάστηκε να στείλει το υλικό στην ανακρίτρια.

Ούτε καν είχαν ανοίξει τα αρχεία

Η εξέταση του υλικού των δύο υπολογιστών του Λιακουνάκου αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 250.000 έγγραφα τα οποία δεν είχαν διαβιβαστεί. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι η ανάλυση των αρχείων αυτών από ειδικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών έδειξε πως όσο βρίσκονταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν είχαν ανοιχθεί για να διαβαστεί το περιεχόμενό τους και να αξιολογηθούν.

Στις 31 Ιανουαρίου 2017 η ανακρίτρια κ. Ζαμανίκα απέστειλε αναφορά προς τον επόπτη των ανακριτών, εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλο. Στην αναφορά περιγράφει στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς και προσωπικά η κ. Ράικου προχώρησαν σε υποτυπώδη έρευνα για τις ευθύνες του Θ. Λιακουνάκου και κατ’ επέκταση του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου.

Αυτή η αποκάλυψη που είχε κάνει το Documento άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα κακώς κείμενα στην Εισαγγελία Διαφθοράς επί των ημερών της κυρίας Ράικου και την ανάγκασε σε παραίτηση. Η παραίτηση της κυρίας Ράικου έγινε μάλιστα πριν καν βγει το Documento στα περίπτερα – ενώ της είχε ζητηθεί να το τοποθετηθεί επί του ρεπορτάζ.

Πολάκης προς προφυλακισμένο Γιάννο: Το δόγμα Σημίτη πληρώνεις (Photo)

Λάβρος κατά του Γιάννου Παπαντωνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, που μετά την απόφαση προφυλάκισής του μίλησε για δογμα Πολάκη”. Ο Παύλος Πολάκης του ανταπαντά μιλώντας για “δόγμα Σημίτη”.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης σχολιάζει και τη στάση της Νέας Δημόκρατίας και του ΚΙΝΑΛ και διακρίνει …κατάθλιψη.

Διαβάστε την ανάρτηση του κυρίου Πολάκη:

Με 800 σελίδες κατηγορητήριο,με 3 εκατομ μίζες στα πράσα μετά τη δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε το 2017 (ενώ η υπόθεση ξεκίνησε το 2005) τολμάει και μιλάει ενώ οδηγείται στη φυλακή για “δόγμα Πολάκη”ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού!!!!Γιαννο μου το μαντήλι σου ΒΡΕΘΗΚΕ (από τη Δικαιοσύνη) ΛΕΡΩΜΕΝΟ !!!Το “δόγμα Σημίτη” πληρώνεις….ΥΓ καμιά ανακοίνωση υπέρ της Δικαιοσύνης που έπραξε το καθήκον της ,θα βγάλει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ή επειδή χάλασε η προφυλάκιση την παρουσίαση του βιβλίου του Παπαντωνίου έχουμε πέσει σε κατάθλιψη; Documento

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...