Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ...

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Επί των μόλις δυόμιση μηνών νέας κυβέρνησης της ΝΔ κάηκε ο Έβρος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Αττική! Πνίγηκε από νερά η Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Πατρίδας! Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, χάθηκε αγροτική παραγωγή, χάθηκαν δάση και Εθνικοί Δρυμοί! Μια χώρα σε πλήρη διάλυση! Μια ανοχύρωτη χώρα από το σαθρό πολιτικό μας Σύστημα!

Ένας λαός που στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουνίου απείχε από την εκλογική διαδικασία κατά 48% και ψήφισε ΝΔ κατά 40,5%!

Δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στη ΝΔ για την αποτυχία της στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με την αφαίρεση της ελευθερίας των πολιτών με τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές της διατάξεις, με την καθεστωτική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, των διοικητικών  προστίμων σε όσους επέλεγαν τον μη εμβολιασμό, με την απαγόρευση των θρησκευτικών τους υποχρεώσεων!

Δίνοντας συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση της ΝΔ (2019-2023) που με πολιτικά εγκληματικά λάθη έκαψε, πλημμύρησε την Ελλάδα!

Ως επακόλουθο αυτής της λαϊκής αντίληψης, σήμερα βιώνει ο ελληνικός λαός τις νέες βιβλικές καταστροφές μιας ανίκανης και συνάμα επικίνδυνης κυβέρνησης!

Γι΄ αυτό οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι περισσότερο σημαντικές από όποιες προηγούμενες!

Γιατί από αυτές θα εξαχθεί πολιτικό μήνυμα αντίδρασης και αποδοκιμασίας κατά της νέας κυβέρνησης της ΝΔ! 

Ειδικότερα στην εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια της Αττικής, πρέπει να καταδικαστεί ο βίος και η πολιτεία της Διοίκησης Γιώργου Πατούλη, εκλεκτού μέχρι “χθες” του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Να καταδικαστεί η ΝΔ που μέσω του εκλεκτού της Γιώργου Πατούλη – των συνεχών αναθέσεων έργων σε ημέτερους εργολάβους – τελμάτωσε στα “λασπόνερα” την ανάπτυξη και θωράκιση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Ελλάδος!

Να καταδικαστεί η διοίκηση στην Περιφέρεια της Αττικής και ο εκλεκτός της ΝΔ Γιώργος Πατούλης, που αφήνουν στην Περιφέρεια ταμιακό έλλειμα περί των 160-170 εκατομμυρίων ευρώ!

Όταν κατά την αποχώρησή του από την Περιφέρεια της Αττικής το 2014 ο Γιάννης Σγουρός άφηνε ταμιακό πλεόνασμα 340-360 εκατομμύρια ευρώ!  

Να καταδικαστεί ο νέος εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στην Περιφέρεια της Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι persona non grata για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Περιφέρειας και από τα πλέον αντιπαθητικά πολιτικά πρόσωπα της Επικράτειας!

Ψηφίζω Γιάννη Σγουρό για να δει η Περιφέρεια Αττικής “άσπρη μέρα”…

Γι΄ αυτό στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού και την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική του παράταξη “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”!

Τον Νομάρχη/Περιφερειάρχη των έργων, της ασφάλειας των πολιτών, του κυκλοφοριακού προβλήματος, της πάταξης της αισχροκέρδειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της δημιουργίας υποδομών σε υγεία – παιδεία – πολιτισμό – αθλητισμό!

Στηρίζω την παράταξη “ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ” γιατί έχει τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση και την αποτελεσματικότητα για να αλλάξει την εικόνα στην πολύπαθη Περιφέρεια Αττικής!

Για να προλάβει το κακό, πριν μας βρει μεγαλύτερο κακό!

Γιατί εγγυάται την ολοκλήρωση πολύ σημαντικών έργων που βρίσκονται στον αέρα, επτά αντιπλημμυρικών έργων και μελετών στην Αττική, που η μη ολοκλήρωσή τους έχει ως αποτέλεσμα να μην παρέχεται επαρκής αντιπλημμυρική προστασία και να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η περιουσία των συμπολιτών μας!

Συγκεκριμένα:

1.     Αντιπλημμυρική Προστασία στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα (περιοχή Καρέα – Αναστάσεως), προϋπολογισμού 7.500.000 €. Έχει εκτελεσθεί το 23% του έργου και μετά έγινε «Διάλυση της Σύμβασης» και το έργο έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο του 2022

2.     Ρέμα Σαπφούς στο Βόρειο Τομέα, εκεί που τον Ιούλιο του 2018, το ένα πάρκινγκ μετατράπηκε σε πισίνα. Δεν δημοπρατήθηκε ποτέ! Μόνο διαρκώς αυξάνει ο προϋπολογισμός του: Από 10 εκατ. έχει εκτιναχθεί στα 24 εκατ. €.

3.     Αντιπλημμυρική Μελέτη Δυτικής Αθήνας, προϋπολογισμού 4.469.289,93 €. Μια πολύ κρίσιμη Μελέτη για την προστασία ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας. Η Σύμβαση υπογράφηκε στις 10/9/2018 και εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε στη διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η σημερινή διοίκηση απέσυρε το σχετικό θέμα από την 11η συνεδρίαση ΠΕΣΥ στις 27 Μαΐου 2022 και έκτοτε αγνοείται.

4.     Αντιπλημμυρικό οδού Κανάρη στον Άλιμο, προϋπολογισμού 7.510.000 €. Το έργο δημοπρατήθηκε, υπογράφηκε η Σύμβαση αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ.

5.     Κατασκευή δικτύου όμβριων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 18.600.000 €. Κρίσιμο έργο για τις περιοχές αυτές. Δημοπρατήθηκε το 2020 αλλά η Σύμβαση δεν υπογράφηκε ποτέ από τη Διοίκηση Πατούλη.

6.     Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, προϋπολογισμού 20.249.000 €. Η Σύμβαση διαλύθηκε το 2021 έχοντας εκτελεστεί μόλις το 9% του έργου. Έκτοτε επιχειρείται η επαναδημοπράτηση του έργου με το Ελεγκτικό Συνέδριο να μην εγκρίνει τη διαδικασία. Βάλτωμα του έργου κι εδώ!

7.     Σύνταξη Μελετών για τα ρέματα της Κινέττας, προϋπολογισμού 4.000.000 €. Η Σύμβαση υπογράφηκε στις 7/8/2020, με διαδικασία κατεπείγοντος λόγω της επικινδυνότητας των ρεμάτων και των πλημμυρών του 2019 στην περιοχή. Έκτοτε η Μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί…

Στηρίζω τους παρακάτω υποψηφίους…

Στο ψηφοδέλτιο Νίκης για την Περιφέρεια της Αττικής, μεταξύ των 213 εκλεκτών και άξιων υποψηφίων, συμμετέχει στο Βόρειο Τομέα Αθηνών (Δήμος Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης/Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Παπάγου/Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης/Ψυχικού και Χαλανδρίου) και η θυγατέρα μου Ιουλία – Γεωργία Αποστόλου!  

Επίσης στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στηρίζω τον πολιτικό επιστήμονα – διεθνολόγο Ιωάννη Μήτσιο!

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων/Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου), στηρίζω τον φυσικοθεραπευτή Γεώργιο Χαραλαμπόπουλο!

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (Δήμος Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης/Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδώνας) στηρίζω το δημοσιογράφο Γαβριήλ Αβραμίδη, την ιατρό – καθηγήτρια Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, τον καθηγητή ΕΚΠΑ – δικηγόρο Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και την καθηγήτρια νοσηλευτικής Ευλαμπία (Εύη) Πιτσιάβα!

Στον Τομέα Ανατολικής Αττικής (Δήμος Αχαρνών/Θρακομακεδόνων, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου/Μεσογαίας, Ωρωπού. Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας, Σαρωνικού, Σπάτων/Αρτέμιδος και Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης) τον επιχειρηματία Χρήστο Καλαποθαράκο, τον έμπορο Ευστάθιο (Στάθη) Καρυδάκη και τον υποστράτηγο ε.α. Δημήτρη Κυπριώτη!

Στον Τομέα Δυτικής Αττικής (Δήμος Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Μάνδρας/Ειδθλλίας και Μεγαρέων), τον συγγραφέα – σκηνοθέτη Παντελή Σκουρλά!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...