2008 Στην Θεσσαλονίκη.Η ανάληψη του παγκοσμίου πανεπιστημιακού πρωταθλήματος πάλης αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη. Απομένουν περίπου 16 μήνες (θα γίνει τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου) και η οργανωτική επιτροπή έπιασε δουλειά. Αλλωστε αυτοί οι αγώνες αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, εν όψει της διεκδίκησης της πανεπιστημιάδας του 2013.
Για το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πάλης του 2008, δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μάνθος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Αντώνης Τσαμεσίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής και ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κυρίτσης.
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που αναλάβαμε το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πάλης. Μπορούμε να το φέρουμε σε πέρας και να πάρουμε τα εύσημα από όλους όσους συμμετάσχουν», τόνισε ο κ. Ορφανός και συνέχισε: «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι δίπλα μας, το ίδιο το πανεπιστήμιο και η ομοσπονδία. Αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν πρόβα τζενεράλε εν όψει της προσπάθειας που κάνουμε για να αναλάβουμε την πανεπιστημιάδα του 2013.
Το προηγούμενο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη έγιναν δύο μεγάλες διοργανώσεις στο στίβο όπου πήραμε τα εύσημα. Το ίδιο θα πάρουμε και του χρόνου στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα της πάλης».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. «Η Θεσσαλονίκη είναι αθλητομάνα. Αυτό το προσωνύμιο εκφράζει απόλυτα την πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη πήρε τα εύσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους οποίους τους οργάνωσε άριστα. Εστω και αυτό το μικρό κομμάτι.
Σήμερα θέλω να επισημάνω ότι είναι πολύ άσχημο που η Θεσσαλονίκη δεν διεκδικεί τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 επειδή κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη από εμάς. Το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πάλης είναι μια μεγάλη διοργάνωση η οποία θα βγάλει την πόλη μας πιο έξω και θα της προσδώσει μεγαλύτερο κύρος. Η συνεργασία που υπάρχει με τον υπουργείο παιδείας, τον υφυπουργείο, αλλά και την ελληνική ομοσπονδία πάλης είναι άριστη και αυτό θα αποτελέσει το μυστικό της επιτυχίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κυρίτσης τόνισε πως: «η Ελλάδα κατέφερε καταθέτοντας άρτιο φάκελο να πάρει το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πάλης του 2008. Η διεκδίκηση ήταν δυναμική και δώσαμε σκληρή μάχη την οποία κερδίσαμε με πολύ μεγάλη διαφορά».
Την πεποίθησή του ότι θα διοργανωθούν άριστοι αγώνες εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής. «Το προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε γίνει στην Μογγολία, Μετείχαν 55 χώρες με 350 αθλητές. Εμείς εδώ είμαι βέβαιος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα και θα διοργανώσουμε άρτιους αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μάνθος από την πλευρά του δήλωσε πως: «είναι μεγάλη χαρά και απόλυτη ικανοποίηση που η Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση.
Όταν υπάρχει η ανάλογη συλλογικότητα, τότε υπάρχει και το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα προβάλλει τη Θεσσαλονίκη και όλους τους υπόλοιπους οργανισμούς. Η αρτιότητα του φακέλου έφεραν το αποτέλεσμα. Είναι πρώτη φορά που το πανεπιστήμιό μας διοργανώνει τέτοιους μεγάλους αγώνες. Είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλους μας».
Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Αντώνης Τσαμεσίδης επισήμανε: «Η Θεσσαλονίκη μετά από τέσσερα χρόνια αναλαμβάνει μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι ευκαιρία να έρθουν στη Θεσσαλονίκη αθλητές που λίγες ημέρες μετά θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σύντομα η πάλη θα φέρει μεγάλες διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Είναι ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδο και να δουν ξανά τα μικρά παιδιά την πάλη. Το ευχάριστο είναι ότι θα έχουμε στο πλευρό μας το πανεπιστήμιο, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον υφυπουργό». ερτ