Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΣτην επετηρίδα της...

Στην επετηρίδα της δικαιοσύνης συνεχίζεται! Από γυναίκα σε γυναίκα πέρασε και η διεύθυνση της εισαγγελέας Εφετών Αθήνας.

Από γυναίκα σε γυναίκα πέρασε και η διεύθυνση της εισαγγελέας Εφετών Αθήνας. Η Μαρία Γκανέ «μετακόμισε» ως αντιεισαγγελέας στον Α.Π. και στην θέση της εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (65 – 22) από τους συναδέλφους της η Καλλιόπη Βαρδάκη (αδελφή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) που είχε «αντίπαλο» τον Σοφοκλή Λογοθέτη.

Στην θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εξέλεξαν με την ψήφο τους οι συνάδελφοι της, την εισαγγελέα Εφετών κ. Καλλιόπη Βαρδάκη, η οποία θα διαδεχθεί την κ. Μαρία Γκανέ, που προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κ. Μαρία Γκανέ είναι σύζυγος επίσης του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Η νέα επικεφαλής της μεγαλύτερης Εισαγγελίας Εφετών της χώρας, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους συναδέλφους της έναντι του εισαγγελέα Σοφοκλή Λογοθέτη, ο οποίος επίσης ήταν υποψήφιος για τη θέση αυτή.


Η κ. Βαρδάκη,που χαίρει της εκτίμησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, είχε διατελέσει στο παρελθόν προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, αφήνοντας αρκετά θετικό αποτύπωμα με την παρουσία της σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εισαγγελία. Μετά και από αυτήν την τοποθέτηση δεν υπάρχει πόστο στη Δικαιοσύνη, που να μην το έχουν καταλάβει
γυναίκες!

Μετά το δίδυμο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, με Πρόεδρο την Ιωάννα Κλάπα και Εισαγγελέα την Γεωργία Αδειλίνη, ήρθε η σειρά μιας ακόμη γυναίκειας κατάκτησης.

Με συντριπτική πλειοψηφία (65 – 22) η Εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Βαρδάκη, εξελέγη Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, καθώς υπερψηφίστηκε από τους συναδέλφους της στις εκλογές, για την ανάδειξη νέου διευθύνοντα.

Η αποχώρηση για τον Αρειο Πάγο, λόγω προαγωγής σε Αντεισαγγελέα ΑΠ, της μέχρι πρότινος Διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά και εξαίρετης Εισαγγελέα Μαρίας Γκανέ, άφησε κενό, που καλύφθηκε με εκλογές, τις οποίες κέρδισε η κ. Βαρδάκη.

Η νέα Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών έχει αδελφό τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, ενώ ήταν κουμπάρα του αποβιώσαντα Εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια, που επίσης υπήρξε Προιστάμενος της Εισαγγελίας Αθήνας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...