Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΣτην αναγνώριση (και...

Στην αναγνώριση (και τιμή) της προσφοράς του μεγάλου φιλέλληνα, ιατρού Samuel Howe, που πολέμησε στην Ελλάδα στην Επανάσταση 1821 και βοήθησε με εράνους στις ΗΠΑ…

‘Eνα ”ευχαριστώ” μαζί με συγχαρητήρια στον Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, θυμήθηκε ότι στις 22 Μαρτίου 1822 είχε ιδρυθεί η πόλη ”Ελλάδα” (Greece) στα βόρεια της Πολιτείας (state) Nέας Υόρκης, η οποία πήρε το όνομά της γιά να τιμήσει την Επανάσταση των Ελλήνων (1821) και ”ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην Ανθρωπότητα”, όπως αναφέρεται στο ιστορικό της. H πόλη ”Ελλάδα” και στα 4 γυμνάσια-λύκεια, έχει δώσει ελληνικά ονόματα: Athena, Arcadia, Odyssey, Olympia.

O κ. Τσίπρας, με μία συγκινητική ανάρτησή του στο twitter, 22 Μαρτίου 2021, τιμά τα 199 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.

Θυμίζουμε ότι 15 Απριλίου 2016, η Ελλάδα τίμησε την πόλη, γιά πρώτη φορά, σε τελετή στο δημαρχείο της ”Ελλάδας”. Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε ανταποκριθεί άμεσα και θετικά σε κάλεσμα και έστειλε, ως προσωπικό του απεσταλμένο, τον τότε υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Ο πρ. υφυπουργός, επέδωσε στην πόλη επιστολή του κ. Τσίπρα και τιμητική διάκριση του τότε πρόεδρου Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

O κ. Τσίπρας, είχε ανταποκριθεί και έπραξε -ο πρώτος πρωθυπουργός Ελλάδας- γιά να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή και αναγνώριση από την Ελλάδα -γιά πρώτη φορά- σε τρία ιστορικά γεγονότα που έχουν σχέση με τον απόδημο Ελληνισμό και ειδικά την Ομογένεια ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, μέσα σε 45 ημέρες, αρχές 2016, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωθυπουργός, είχε ανταποκριθεί άμεσα και θετικά:

– Στην αναγνώριση (και τιμή) -γιά πρώτη φορά εκ μέρους ελληνικής κυβέρνησης- 28 Φεβρουαρίου 2016, ενός ιστορικού γεγονότος: Την άφιξη των πρώτων -ομαδικά- Ελλήνων μεταναστών (περίπου 350) στην αμερικάνικη ‘Ηπειρο (Ιούνιο 1768), στον άγιο Αυγουστίνο στην βορειοανατολική ακτή Φλόριδας, ΗΠΑ. Toν Ιούνιο 1768, αρχίζει ουσιαστικά και η λαμπρή ιστορία των Ελλήνων της Αμερικής. Στις εκδηλώσεις, σε τρία διαφορετικά σημεία της ιστορικής πόλης, τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο τότε υφυπουργός Τέρενς Κουίκ.

– Στην αναγνώριση (και τιμή) της προσφοράς του μεγάλου φιλέλληνα, ιατρού Samuel Howe, που πολέμησε στην Ελλάδα στην Επανάσταση 1821 και βοήθησε με εράνους στις ΗΠΑ, τον δεινοπαθούντα λαό της, ειδικά ορφανά παιδιά. Και δύο ημέρες μετά την εκδήλωση στον άγιο Αυγουστίνο, κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους της ελληνικής Δημοκρατίας (1 Μαρτίου 2016) στον τάφο του μεγάλου φιλέλληνα στο κοιμητήριο Mt. Auburn έξω από την Βοστώνη, παρουσία απογόνων του, από τον εκπρόσωπο κυβέρνησης και πρωθυπουργού. ‘Ηταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα τιμούσε τον μεγάλο φιλέλληνα.

– Και 15 Απριλίου 2016, με την απόδοση τιμής στην πόλη ”Ελλάδα” (Greece).

Τρία ιστορικά γεγονότα, γιά τα οποία το ελληνικό κράτος αδιαφορούσε ολικά και διαχρονικά, παρά τα πολλαπλά αιτήματα στις ελληνικές κυβερνήσεις, τα τελευταία 30 χρόνια.

Ξέχωρα από πολιτικές-κομματικές προτιμήσεις και ”πιστεύω”, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρ. πρωθυπουργό κ. Τσίπρα γιά την θετική ανταπόκρισή του αρχές 2016 και να τον συγχαρούμε δημόσια. Ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ εκτίμησε τις προαναφερόμενες πράξεις του.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ο κ. Τσίπρας, ίσαμε σήμερα, ήταν -και είναι- ο μόνος πρωθυπουργός Ελλάδας, που ανταποκρίθηκε πάντα και θετικά σε αιτήματα Ομογένειας ΗΠΑ, γιά ιστορικά ή άλλα γεγονότα που είχαν στόχο την προβολή της Ελλάδας (π.χ. προτομή Δρ. Παπανικολάου στο πανεπιστήμιο Μαϊάμι και προτομή Λούη Τίκα στην πόλη Τρίνινταντ, Κολοράντο).

Σημ.: ‘Ολα τα έξοδα των δύο ταξιδιών του τότε υφυπουργού Τ. Κουίκ στις ΗΠΑ, ως απεσταλμένου πρωθυπουργού- κυβέρνησης, γιά τις προαναφερόμενες τρεις εκδηλώσεις, γιά να μην επιβαρυνθεί το ελληνικό κράτος, καλύφθηκαν από τον πρόεδρο της Οργάνωσης HANC, Βασίλη Ματαράγκα (Σικάγο).kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...