Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΣτα όπλα οι...

Στα όπλα οι Αλβανοί

σε όλο το φάσμα των Βαλκανίων, με αφετηρία το Κοσσυφοπέδιο, και την πλήρη κάλυψη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και του ΝΑΤΟ! Ήδη τα πρώτα μηνύματα της εξυφαινόμενης νέας ανωμαλίας ,τρομοκρατίας διότι περί αυτού πρόκειται, που η αμερικανική πλευρά, επίσημη και μη, αρέσκεται να την αποκαλεί ανταρσία, έχουν φθάσει , εδώ στην Ουάσιγκτον, από απανωτά τηλεγραφήματα του ημιεπίσημου Πρακτορείου Ειδήσεων της Αμερικανικής Κυβέρνησης « Ηνωμένος Τύπος», με προέλευση την Πριστίνα.

Από την μια μεριά φιλοξενεί δηλώσεις του αποκαλούμενου «Πρωθυπουργού» του Κοσσυφοπεδίου, BAIRZM KOSUMI, ο οποίος διαβεβαιώνει, με παχιά λόγια, την Διεθνή Κοινότητα, ότι δεν θα υπάρξουν βίαιες ενέργειας, σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας καθορισμού του τελικού στάτους, που τόσο διακαώς επιθυμούν οι Αμερικανοί, προτάσσοντας τον ΟΗΕ, από την άλλη, όμως, παραθέτει δηλώσεις του πρώην Εκπροσώπου της αλβανικής τρομοκρατικής οργάνωσης FBSHK (Albanian National Unification Front, Εθνικό Αλβανικό Ενιαίο Μέτωπο) ADILΙ GAFURI, που διακηρύσσει ότι οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες.

Και πιο συγκεκριμένα: «Αν οι συνομιλίες για το στάτους καταλήξουν σε ανεξαρτησία, ο πόλεμος δεν θα αρχίσει από τους Σέρβους, απεναντίας θα αρχίσει από τους Αλβανούς!!» Και εξηγεί παρακάτω το τηλεγράφημα το λόγο: «Ο ADILI αντιπροσωπεύει, σήμερα, την ανταρτική οργάνωση AKSH (Albanian National Army), ισχυριζόμενος ότι αυτός εκπροσωπεί όλους τους Αλβανούς, που κατοικούν στην περιοχή». Δηλαδή, ο τρομοκράτης αυτός οραματίζεται την «Μεγάλη Αλβανία» των Αμερικανών, των Άγγλων και του ΝΑΤΟ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και χωρίς περιστροφές.

 Και ως προς αυτό, υπάρχει πληθώρα αποδείξεων. Αμέσως παρακάτω, το τηλεγράφημα μας πληροφορεί, ότι οι Αρχές του Κοσσυφοπεδίου άρχισαν να ερευνούν πληροφορίες «για την εμφάνιση ενόπλων ομάδων στο Νότιο μέρος, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

 Στην Αστυνομία περιήλθαν πληροφορίες, ότι ένοπλοι άνδρες φορούσαν μάσκες, έφεραν όπλα, σταματούσαν αυτοκίνητα και έστηναν σημεία ελέγχου στην περιοχή KACANIK, το Νότιο τμήμα που συνορεύει με την «Μακεδονία», είπε ο Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, NEERAJ SINGH. H περιοχή αυτή απέχει από την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, την Πριστίνα, 60 χιλιόμετρα, η οποία ελέγχεται από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΗΟΕ, που εδρεύουν στο ΝΑ Κόσοβο.

Αν οι ομάδες εντοπισθούν από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, θα συλλαμβάνονται, θα αφοπλίζονται και θα παραδίδονται στην τοπική Αστυνομία, δήλωσε Αμερικανός Ταγματάρχης MICHAEL WUNN, Εκπρόσωπος των αμερικανικών στρατευμάτων». Δηλαδή μια στημένη διαδικασία, αφού από την μια μεριά θα συλλαμβάνονται από τους υποστηρικτές τους εν κρυφώ, θα παραδίδονται στην Αστυνομία και εκείνη, με την σειρά της, θα τους αφήνει ελεύθερους!! Περί αυτού πρόκειται, χωρίς καμιά αμφιβολία.

 Και συνεχίζει το τηλεγράφημα : «Σε παρόμοιο περιστατικό, τον περασμένο μήνα, οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ είπαν, πως ένοπλοι άνδρες σταματούσαν αυτοκίνητα και απαγορεύουν την κυκλοφορία στο Δυτικό Κοσσυφοπέδιο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους αντάρτες του «Kosovo Independence Army» και έχουν αυξήσει τις περιπολίες και τα σημεία ελέγχου σε αυτήν την περιοχή. Η ομάδα σταματούσε οχήματα και έδινε στους επιβαίνοντες προκηρύξεις, με προειδοποιήσεις στα Ηνωμένα Έθνη και τους τοπικούς επισήμους. Διάχυτοι είναι οι φόβοι πιθανής βίας από εξτρεμιστές, που θα μπορούσαν να διακόψουν τις υπό τον ΟΗΕ υποστηριζόμενες συνομιλίες, στα τέλη αυτού του μήνα, που θα αποφανθούν αν το Κοσσυφοπέδιο καταστεί ανεξάρτητο ή παραμείνει μέρος της Σερβίας».

Μα και η κουτσή Μαρία γνωρίζει, ότι αυτοί οι Αλβανοί «αντάρτες» έχουν αυτήν αποστολή από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και το ΝΑΤΟ, να τα κάνουν όλα λίμπα, για να μετατραπούν τα Βαλκάνια σε ένα νέο Ιράκ, ή ευρωπαϊκό Βιετνάμ, αν θέλετε. Υπενθυμίζουμε, εδώ ότι, όταν, στις 18 Οκτωβρίου, κατέθεσαν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκολας Μπέρνς και ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο δεύτερος, απαντώντας στην καίρια ερώτηση ποιός τελικά θα αντιπροσωπεύσει το Κοσσυφοπέδιο στις συνομιλίες αυτές, απάντησε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει, επειδή υπάρχουν 17 παράνομες αλβανικές οργανώσεις, θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις ατομικά και ο μόνος λογικός φαίνεται να είναι ο Ιμπραήμ Ρούγκοβα.

 Είπε και το άλλο το σημαντικό, ότι πολλές ομάδες ,που δρουν στα Βαλκάνια, είναι προσηλωμένες προς τους Αρχηγούς τους, παρά προς το Εθνος τους. Και εκεί έγκειται ακριβώς το πρόβλημα, η μάλλον το οργανωμένο σχέδιο. Όλα αυτά, με μαθηματική ακρίβεια, συνθέτουν το σύνολο της εξυφαινόμενης νέας ανωμαλίας, που θα αναταράξει ολόκληρη την Χερσόνησο της Βαλκανικής, τη ΝΑ Ευρώπη και, δυστυχώς, και την Ελλάδα, που είναι ένας από τους στόχους των νέων γεωπολιτικών μεταβολών, αγνώστων διαστάσεων.

Η Αμερική είναι περίεργη να δει, σε μια τέτοια περίπτωση, τι θα κάνει η Ε.Ε., που οφείλει να προστατεύσει την Ελλάδα, μέλος της, αφού οι εξελίξεις θα την σύρουν σε μια τέτοια περιπέτεια με το Αλβανικό στοιχείο, εντός και εκτός χώρας.

ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΛΧΑΣ Η «ΟΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ» Την ανάμιξη της Ελλάδας την έχει «προβλέψει» από τις αρχές του 2001 ο Μάντης Κάλχας του αμερικανικού κατεστημένου, που λέγεται «Ουάσιγκτον Πόστ», δίδοντας στην δημοσιότητας τέτοιας μορφής πληροφορίες, που συνθέτουν όχι μόνο την «Μεγάλη Αλβανία», αλλά και την «Μεγάλη Βουλγαρία». Το ό,τι έχει γράψει, είναι αυτό που ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε στην πορεία προς το 2006. Δηλαδή, ξεκάθαρα αποκαλύπτει όλο το Σχέδιο.

 Στην αρχή, είχε δημοσιεύσει, μάλλον κατασκεύασε χάρτη, εναντίον της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρουσιάζοντας τον Μέγα Αλέξανδρο ως μη Έλληνα, αλλά ως «Μακεδόνα». Και αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία», κάτι που επισημοποίησε 3 χρόνια αργότερα, ο Πρόεδρος Μπους, που τα αναγνώρισε με το όνομα αυτό, στις 4 Νοεμβρίου 2004. Αυτή, σε πολύ γενικές γραμμές, ήταν η πρώτη αθλιότητα της «Ποστ».

Επανήλθε, στις 30 Μαρτίου 2001, με νέα αθλιότητα. Κατασκεύασε και δημοσίευσε Χάρτη, συνοδευόμενο μάλιστα από ένα τεράστιο ολοσέλιδο κείμενο, που άρχιζε από την πρώτη σελίδα και παρουσίαζε, παρακαλώ, την «Μεγάλη Αλβανία», μέσα στον οποίο συμπεριελάμβανε και την ΒΔ Ελλάδα, από το ύψος του Αμβρακικού Κόλπου μέχρι και ολόκληρη την Ήπειρο, με την υπογραμμισμένη χαρακτηριστική ένδειξη: «Κατοικείται από έντονα εθνικό αλβανικό στοιχείο!!».

 Όπως επεσήμαναν αξιόλογοι διπλωματικοί κύκλοι, ολόκληρο το δημοσίευμα της «Ποστ», με τον Χάρτη, αποτελεί ουσιαστικά Διακήρυξη για τον εθνικό ξεσηκωμό των Αλβανών, στα Βαλκάνια, οι οποίο απαιτούν ,εδώ και τώρα ,αυτονομία στις χώρες που διαβιούν.

 Και για να μας καθησυχάσει, διευκρίνιζε «Οι Αλβανοί δεν θέλουν αλλαγή των συνόρων, αλλά καλύτερη μεταχείριση, γιατί αποτελούν αντικείμενο συστηματικής διάκρισης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην «Μακεδονία». Δηλαδή, η Σύνταξη πλέον, με την ιδιότητα του Εκπροσώπου, ομιλεί ανοιχτά για λογαριασμό των Αλβανών, τους οποίους υποκινεί και προτρέπει σε εξέγερση, για την δημιουργία αναταραχής στα Βαλκάνια.

Ε!, λοιπον, δεν απομένει, τώρα, από να τους υποδείξει να κάνουν ταραχές στην Αθήνα, τύπου Παρισιού!! Επισημαίνει δε χαρακτηριστικά, ότι «οι Αλβανοί έχουν καταστεί ο πλέον επικίνδυνοι εξτρεμιστές της βίας» Και κατά πολύ περίεργο τρόπο, ανακατεύει Ελλάδα, Ελβετία και Γερμανία, με «στοιχεία», που αγγίζουν τα όρια της φαντασίας και του παραλόγου.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτει, δήθεν για πρώτη φορά, ότι όλη η μεταφορά των όπλων προς τον παράνομο τρομοκρατικό αλβανικό στρατό KLA από την Αλβανία προς το Κοσσυφοπέδιο, διακινήθηκε μέσω Ελλάδος εναντίον των Σέρβων, σε μια πρόδηλη προσπάθεια, όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι, να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στους Λαούς Ελλάδας και Σερβίας, οι οποίοι έχουν δεσμούς φιλίας και συμμαχίας πάνω από 700 χρόνια. Χαρακτηρίζει δε τους Αλβανούς «Ράμπο των Βαλκανίων», πανέτοιμους να πετύχουν αυτό που τους υποδεικνύουν, με το έγκλημα και την βία, για αυτό και επιγραμματικά η σχεδιαζόμενη επιχείρηση φέρει τον τίτλο ¨με τα κοψίδια των Αλβανών» και έχει βοήξει η Ουάσιγκτον.

 Μας προειδοποιεί ακόμη η εφημερίδα ότι «έχει παρεξηγηθεί ο πατριωτισμός των Αλβανών, οι οποίοι δεν έχουν πολιτικά οράματα». Αυτό που θέλουν κα ι τονίζει είναι «καλύτερη μεταχείριση μέσα στις χώρες που διαβιούν και το δικαίωμα πλήρους και ελευθέρας διακίνησης», συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας! Παρίσι! Παρίσι! Παρίσι!, κατά το Θάλαττα! Θάλαττα! Θάλαττα!

 Επισημαίνουμε δε, πως στον απαράδεκτο αυτό χάρτη της «χαρίζει το 1/3 των Σκοπίων στους Αλβανούς, στα πλαίσια της αυτονομίας. Και το υπόλοιπο το παρουσιάζει σαν «Μακεδονία», με σλαβική χροιά των Σλαβομακεδόνων. ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΑΝΤΑΡΤΕΣ To πιο ανησυχητικό είναι η αναγγελία από την εφημερίδα, και μάλιστα πρωτοσέλιδα, με πηχυαίους τίτλους, για τα περί «Μακεδόνων» ανταρτών.

Παραθέτει τον τίτλο: «Η γέννηση ενός νέου αντάρτικου στρατού»,με τον υπότιτλο: «Μακεδονική ανταρτική ομάδα που δημιουργείται στο Κοσσυφοπέδιο, αποτελεί απειλή για την επέκταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια». Και σε αυτό το μοτίβο γράφει τα πιο απίστευτα πράγματα, τα οποία δυστυχώς λέγονται, σήμερα ,και από επίσημα χείλη. Το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ» επικεντρώνεται στο γεγονός, ότι το κυρίαρχο σλαβομακεδονικό στοιχείο είναι εκείνο που καταπιέζει το εθνικό αλβανικό στοιχείο. Διατείνεται δε ότι η ανταρτική αυτή ομάδα φέρει τον τίτλο «National Army of Macedonia», για την οποία «αναλυτές» υπολογίζουν, σήμερα, ότι απαριθμεί υπό τα όπλα 1500 άνδρες.

 Κανένας μάλιστα δεν γνωρίζει αν την ελέγχει ο Σκοπιανό Πρόεδρος. Ετσι, με μαθηματική ακρίβεια και όπως τα πρόβλεψε η «Ποστ», πέρσι, στις 7 Νοεμβρίου, οι Σκοπιανοί ψήφισαν με ένα μεγάλο ΝΑΙ στη Συμφωνία της Οχρίδας, καθαρή δουλειά των Αμερικανών, που σε πρώτη φάση, έγινε αιτία να δημιουργηθούν 11 αυτόνομα αλβανικά Καντόνια μέσα στα Σκόπια από το ύψος της λίμνης Οχρίδας μέχρι την Κερκίνη!

 Και τώρα, αναμένεται η δεύτερη φάση, με όλη αυτήν την σε εξέλιξη ιστορία του Κοσσυφοπεδίου. Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα των Πεζοναυτών, ήταν εκείνο που κυκλοφόρησε διαβαθμισμένο Χάρτη, με την αποκαλούμενη «Μακεδονία του Αιγαίου», στον οποίο περιλαμβάνει και την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική!

Η Ελληνική πλευρά, την χρονιά που πέρασε, έκανε παραστάσεις προς την αμερικανική, όπως τον διορθώσει, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις και τα ψεύδη ,δεν έχει επέλθει καμιά απολύτως αλλαγή και ισχύει και η αθλιότητα αυτή ως έχει, και ο οποίος, ήδη, χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται αναπτυγμένες στα Βαλκάνια και ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο!

Πάγιος και αποκλειστικός στόχος των Αμερικανών: Να μην περιέλθει η στρατηγική αυτή δίοδος του Αιγαίου Πελάγους στα χέρια της Γερμανίας, την φορά αυτή μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι τότε Αμερικανοί και Ευρωπαίοι θα αντιπαραταχθούν κάπου στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Σε παράσταση που έκανε ο γράφων, στις 8 Μαρτίου 2001, στον Αμερικανό Συνταγματάρχη των Πεζοναυτών, Ντέιβιντ Λαπέν, στο Γραφείο του ,στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Χάρτη, ότι πρωτοκυκλοφόρησε ,το Νοέμβριο του 1999, και ότι έκτοτε είναι σε ισχύ, υπό μορφή εγχειριδίου, για την ενημέρωση των Αμερικανών πεζοναυτών στην περιοχή «από καθαρά ιστορικής άποψης», όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Αξιωματούχοι δε του Σταίητ Ντηπάρτμεντ επιμένουν και διατείνονται, ότι υπάρχει ξεχωριστό «μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα». Επιπροσθέτως εκφράζουν δήθεν φόβους, ότι σύντομα, όλοι οι Αλβανοί, που διαβιούν στην Ελλάδα, θα διακηρύξουν ότι αποτελούν μειονότητα, κάτι που το λανσάρει η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», και τελικά, φέτος, στις 28 Σεπτεμβρίου, ειπώθηκε και δημόσια από την Εκπρόσωπο του Σταίτ Ντηπάρτμεντ, στον ΟΑΣΕ, σε διάσκεψη της Βαρσοβίας, που έγινε αιτία να δημιουργηθεί ολόκληρος θόρυβος, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δηλαδή, η Ελλάδα έκανε τις δέουσες παραστάσεις, αλλά έμειναν τελείως αναπάντητες. Ο δε Υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, στην διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης Τύπου, στις 7 Οκτωβρίου, στο Briefing Room, του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τα Βαλκάνια, ο γράφων του έθεσε δημόσια το θέμα, απέφυγε, όμως, να απαντήσει και μας παρέπεμψε ευγενέστατα ,να απευθυνθούμε στον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τσάρλις Ριις, γιατί βρίσκεται πιο κοντά στην περιοχή και είναι ενημερωμένος καλύτερα!

Ουάσιγκτον.- Του Λάμπρου Παπαντωνίου   /greek-american weekly newspeper/ 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2031.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον δανειολήπτη. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησε ζευγάρι Δανειοληπτών είναι  βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει, διότι η απαίτηση της Τράπεζας έχει εν μέρει παραγραφεί. Οι...