Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικάΗ "Σούπερ Τρίτη"...

Η “Σούπερ Τρίτη” «Βουτηγμένη » στα χρέη η ΗΠΑ

usflag.jpgσύμφωνα με την γνώμη της hillaryclinton-barackobama.jpg‘”Wall Street Journal Europe ” oi Προκριματικές της Φλόριντα θεωρούνται κρίσιμης σημασίας τεστ προκαταρκτικά των εκλογών σε 22 πολιτείες άυριο 5 Φεβρουαρίου, την λεγόμενη «σούπερ Τρίτη» Οι προεδρικοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος η Γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον με τον Γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Ο Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε προεκλογικές εμφανίσεις στη Τζώρτζια και την Αλαμπάμα μετά την νίκη του στη Νότια Καρολίνα έναντι της Γερουσιαστή Χίλαρυ ΚλίντονΗ Κλίντον δήλωσε τη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι ο σύζυγος της, ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, μπορεί να «παρασύρθηκε λίγο» στο τρόπο που επέκρινε τον αντίπαλο της Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι προεκλογικές εκστρατείες των Ρεμπουπλικανών προεδρικών υποψηφίων στη Φλόριντα εν όψει των προκριματικών εκλογών της Τρίτης.

 

Δηλώσεις στήριξης εν όψει της Σούπερ Τρίτης συγκεντρώνουν Ομπάμα και ΜακΚέινΟ διακεκριμένος Γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντουαρντ Κέννεντυ, ανακοίνωσε την υποστήριξη του για τον γερουσιαστή και προεδρικό υποψήφιο Μπαράκ Ομπάμα, στην προσπάθεια του να κερδίσει το χρίσμα του κόμματος.

Σε ειδική συγκέντρωση σε πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον την ο κ. Κέννεντυ δήλωσε ότι είναι καιρός για μια νέα γενιά ηγετών και χαρακτήρισε τον κ. Ομπάμα άνθρωπο με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και χαρακτήρα.

Ο παλαίμαχος Αμερικανός γερουσιαστής συνοδευόταν από το γιό του βουλευτή Πάτρικ Κέννεντυ και την Κάρολιν Κέννεντυ την κόρη του δολοφονημένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κέννεντυ.

Επίσης την υποστήριξη της για τον Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε η τιμημένη με το Βραβείο Νόμπελ συγγραφέας Τόνι Μόρρισον, που στη δεκαετία του ’90 είχε χαρακτηρίσει τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον τον πρώτο «μαύρο» πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ανοικτά υπέρ του γερουσιαστή Μπάρακ Ομπάμα εκφράστηκε σε κύριο άρθρό της η εφημερίδα New York Post, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.

Τον Τζον ΜακΚέιν στηρίζει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ενόψει της Σούπερ Τρίτης 5 Φεβρουάριου, όπου 22 πολιτείες θα ψηφίσουν τους υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα, η εφημερίδα προτρέπει τους αναγνώστες της να επιλέξουν αντί της Χίλαρι Κλίντον τον Μπάρακ Ομπάμα, «οπωσδήποτε έναν αδοκίμαστο υποψήφιο, αλλά προτιμότερο από την γερουσιάστρια από την πολιτεία της Νέας Υόρκης» «Ο Ομπάμα», συνεχίζει η εφημερίδα «αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα» τη στιγμή που η αντίπαλός του και ο σύζυγός, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δίνουν την αίσθηση της επανάληψης και της επιστροφής «στα καιροσκοπικά, πνιγμένα στα σκάνδαλα χρόνια της συμπροεδρίας των Κλίντον».

 Αν και στη συνέχεια, η New York Post καταλογίζει στον Μπάρακ Ομπάμα εξαιρετικά απλοϊκές απόψεις για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, κρίνει ότι είναι ευφυής, με μεγάλη άνεση λόγου και, σε κάθε περίπτωση, προτιμότερος από την Χίλαρι Κλίντον.

Υπέρ της γερουσιάστριας Κλίντον – και του Τζον ΜακΚέιν από στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων – είχε ταχθεί πριν από μερικές ημέρες η New York Times.

Υπέρ του ΜακΚέιν ο Σβαρτσενέγκερ και ο Τζιουλιάνι Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ υποστήριξε τον γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, λίγες ημέρες πριν από την Σούπερ Τρίτη που είναι κρίσιμη και για το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων.

 Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε ότι ο ΜακΚέιν έχει τις γνώσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο ενώ τον χαρακτήρισε σταυροφόρο κατά της σπατάλης.

Υπέρ του ΜακΚέιν εκφράστηκε και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι που εγκατέλειψε την Τετάρτη την κούρσα μετά την αποτυχημένη εμφάνισή του στην Φλόριντα.

 Η υποστήριξη του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας και του πρώην δημάρχου θεωρείται ότι θα ενισχύσει τον ΜακΚέιν που, αν και προηγείται, εξακολουθεί να δίνει μάχη με δύο υπολογίσιμους αντιπάλους, τον Μιτ Ρόμνεϊ και, σε μικρότερο βαθμό, τον Μάικ Χάκαμπι.

 Ταυτόχρονα, θεωρείται και πλήγμα για τον Ρόμνεϊ που ετοιμάζονταν να επιτεθεί διαφημιστικά μηνύματα κατά του ΜακΚέιν, κυρίως στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη δίνουν συνολικά 271 εκλέκτορες από τους 1.023 θα αναδειχτούν στην Σούπερ Τρίτη.

Ο ΜακΚέιν έχει 83 εκλέκτορες έναντι 59 του Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την καταγραφή του Associated Press. 

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL EUROPE «Βουτηγμένες» στα χρέη οι ΗΠΑ 

Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ανέλαβε την εξουσία το 2001 με δημοσιονομικά πλεονάσματα τα οποία προβλεπόταν να διατηρηθούν για πολλά ακόμη χρόνια. Ομως, τώρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι όταν θα επιστρέψει στην πατρίδα του το Τέξας το επόμενο έτος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αφήσει πίσω του σειρά από ελλείμματα και χρέη θα οποία θα δυσκολέψουν το έργο του διαδόχου του

Ο Μπους θα ανακοινώσει το αίτημα για κατάρτιση πρόσθετου προϋπολογισμού ύψους 3 τρισ. δολαρίων το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει έλλειμμα άνω των 400 δισ. δολαρίων.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να βάλει όριο στις προαιρετικές δαπάνες σε τομείς που δεν αφορούν την ασφάλεια, ενώ παράλληλα σκοπεύει να περικόψει περίπου 200 δισ. δολάρια από τα κυβερνητικά προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ηλικιωμένους και φτωχούς.

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές διαγράφονται ζοφερές. Ο επόμενος πρόεδρος, στην περίπτωση δε που εξασφαλίσει και δεύτερη θητεία, θα κληρονομήσει μία κυβέρνηση «βουτηγμένη» τόσο βαθιά στα χρέη που ενδεχομένως να κινδυνεύσει να χάσει τη σημερινή πιστοληπτική αξιολόγησή της ΑΑΑ, κάτι που ουδέποτε συνέβη από το 1917, όταν η Moody’s Investros Service άρχισε να αξιολογεί τα αμερικανικά χρεόγραφα.

Ως συνέπεια, οι προθέσεις του διαδόχου του να μειώσει φόρους, να δημιουργήσει ένα πανεθνικό σύστημα υγείας ή να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια χρέη θα προσκρούσουν στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα:

το αυξανόμενο κόστος Κοινωνικής Ασφάλισης, του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους και το σύστημα φροντίδας για τους φτωχούς.

Οι επικριτικές του Μπους δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποτύχει σε δύο σημεία:

 πρώτον, συρρίκνωσε τα πλεονάσματα, τα οποία θα βοηθούσαν στην αποπληρωμή του ομοσπονδιακού χρέους 5 τρισ. δολαρίων

 και δεύτερον άφησε να περάσουν δύο ολόκληρες θητείες χωρίς να πείσει το Κογκρέσο να λάβει μέτρα ικανά να προστατεύσουν τα κυβερνητικά κοινωνικά προγράμματα.

 Σύμφωνα με το Concord Coalition, ομάδα οικονομικών μελετών, το έλλειμμα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης μέχρι το 2080 θα φθάσει τα 72,3 τρισ. ολάρια.

Από την άλλη, οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι ο Μπους έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 και γι΄ αυτό το λόγο περιόρισε τις δαπάνες.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2004 κυμαινόταν στο 3,6% του ΑΕΠ ενώ πέρυσι συρρικνώθηκε στο 1,2% του ΑΕΠ, επίπεδα χαμηλά με βάση ιστορικούς όρους. Εφέτος, αναμένεται να αυξηθεί στο 2,5% στην περίπτωση που το Κογκρέσο εγκρίνει τα τονωτικά μέτρα για την οικονομία.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

O Ρώσος μοναχός που αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι Ρώσοι ιερείς επιτρέπεται να φυλακιστούν αλλά απαγορεύεται να δώσουν αποτυπώματα», είπε εχθές στην απολογία του ο μοναχός. Δεν μπόρεσα να φύγω, τα σύνορα ήταν κλειστά- κοιτούσα τον Θεό και έλεγα πότε θα μου δώσει την ευκαιρία να επιστρέψω», ανέφερε...

Οι αρχαίοι Έλληνες πολέμησαν με ελέφαντες Μετά την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τον Ινδό ποταμό, οι ελέφαντες έγιναν σύμβολα δύναμης, θάρρους και αυτοκρατορίας..

Από τα πεδία των μαχών της Ινδίας μέχρι τους λόφους της Ιουδαίας, οι βροντές των ελεφάντων αντηχούσαν κάποτε κάτω από τα λάβαρα των αρχαίων Ελλήνων βασιλιάδων. Μετά την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τον Ινδό ποταμό, οι ελέφαντες έγιναν...

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο ένδοξος και λαμπρός ταξιάρχης των ασωμάτων Δυνάμεων.

Προσευχή στον Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ Κύριε Θεέ, Βασιλεῦ Μέγα, Ἄναρχε! Ἀπόστειλον, Κύριε, τόν Σόν Ἀρχάγγελον Μιχαήλ, ἐπί τόν δοῦλον Σου (ὄνομα) ϊνα ρύσης με ἀπό ἐχθρῶν ὁρατῶν καί ἀοράτων. Ἀρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δός εἰρήνην καί εὐημερίαν τῷ Σῷ δούλῳ...

Αίτηση ακύρωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά στην επιβολή του Προσωπικού Αριθμού Π.Α. & έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας.

Με ένα βροντερό ΟΧΙ στον Ψηφιακό Ολοκληρωτισμό, ΟΧΙ στον Προσωπικό Αριθμό και στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα, καταλήγει το κείμενο που συνοδεύει την αίτηση ακύρωσης! Η Δικηγορική Εταιρεία «Δημήτριος Π. Παναγιωτόπουλος & Συνεργάτες» Η Δικηγορική Εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, σας γνωρίζει...