Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΣε κατάσταση δυσλειτουργίας...

Σε κατάσταση δυσλειτουργίας τα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης

sirtaki.bmpΤο βαρύ κλίμα που επικρατεί στην νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης ( και όχι μόνο)είναι πρωτοφανές, ούτε τα μεγάλα σχήματα και προγράμματα δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Απεναντίας, με τα υψηλά μεροκάματα οι επιχειρήσεις μπαίνουν μέσα με χιλιάδες Ευρώ.

Για παράδειγμα, μεγάλο όνομα του πενταγράμμου που ήλθε στην Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό, έδωσε 4-5 εμφανίσεις όλο κι όλο, καθώς δεν είχε την αναμενόμενη κίνηση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να μπει μέσα πάνω από 50.000 Ευρώ. Και μιλάμε για μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή με πολλές επιτυχίες και δίσκους στο ενεργητικό του.

Ένας άλλος επιχειρηματίας έφερε για το μαγαζί τον τραγουδιστή του έρωτα, ο οποίος λόγω  της χαλαρής κίνησης και της ακριβής φιάλης έβαλε μέσα την επιχείρηση κατά 250.000 Ευρώ, μία σεζόν.

Από το σχήμα με τους τρεις φιρμάτους καλλιτέχνες, άλλος επιχειρηματίας της πόλης έχασε 200.000 Ευρώ.

Με απλά λόγια, πλέον τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου δεν σώζουν την κατάσταση στην διασκέδαση η οποία πήρε απότομα την κατηφόρα.

Την εβδομάδα του καρναβαλιού άλλες χρονιές γέμιζαν ασφυχτικά όλα τα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, κάτι που φέτος δεν ίσχυε, απεναντίας η εικόνα με τα άδεια μαγαζιά ήταν πρωτοφανής και συγχρόνως απογοητευτική.

Όπως για παράδειγμα το νυχτερινό κέντρο “Σ”, με επικεφαλής προγράμματος έναν Ροκά -έντεχνο παλαίμαχο καλλιτέχνη, την Παρασκευή είχε όλο κι όλο 25 παρέες και ας ήταν πρεμιέρα, ενώ το Σάββατο είχε 22 παρέες.

Το νυχτερινό κέντρο και Club “X”, με επικεφαλής προγράμματος λαϊκό τραγουδιστή αλλά με ξένο ρεπερτόριο (άλλο και τούτο το αχταρμά) την Παρασκευή λειτούργησε με 2 παρέες και το Σάββατο με 8 παρέες.

To μικρό “Φ”, την Παρασκευή συγκέντρωσε 20 παρέες από τις οποίες οι 10 ήταν τζαμπαντάν, το Σάββατο  25 παρέες, οι 10 και πάλι τζαμπαντάν.

Το νυχτερινό κέντρο “Μ”, την Πέμπτη λειτούργησε με 40 ,την Παρασκευή και το Σάββατο με  50 παρέες.

Το νυχτερινό κέντρο” Π”, την Παρασκευή είχε περίπου 180 άτομα, από τα οποία τα 80 ήταν τζαμπαντάν,ενώ  το Σάββατο είχε 230 άτομα, στην ουσία το μαγαζί μπήκε μέσα με τα ταμπούνια, καθώς μόνο ο επικεφαλής προγράμματος πληρώνεται με 5. 000 Ευρώ την βραδιά, συν οι άλλοι δύο καλλιτέχνες που παίρνουν από 1500 Ευρώ ο καθένας, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Είναι επόμενο με τέτοια δεδομένα οι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων να βρίσκονται σε απόγνωση. Βέβαια για την κατάσταση αυτή φταίνε και οι ίδιοι, αφού συνεχίζουν εν μέσω κρίσης να πληρώνουν υψηλά μεροκάματα, αντί να τα κουρέψουν βαθιά, πράγμα το οποίον έχουν υποστεί όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας.

Για παράδειγμα συνφωνίθηκε προ ημερών 15.000 Ευρώ μεροκάματο  σε καλλιτέχνη που δεν ήλθε ακόμα στην πόλη, χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν θα γεμίζει  και το μαγαζί.

Το φαινόμενο αυτό αν συνεχιστεί με το ίδιο ρυθμό, βλέπω τους καλλιτέχνες να τα κονομάνε, και οι επιχειρηματίες να μπαίνουν στην φυλακή.

Ελπίζω μόνο να μην είναι τα επόμενα ρεπορτάζ μου από τις φυλακές με κρατουμένους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...