Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΣε αναζήτηση συγκυβερνήτη...

Σε αναζήτηση συγκυβερνήτη η ΝΔ…

Επιχείρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να εξασφαλίσει την νέα Πρωθυπουργία του με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Όμως ο ίδιος “έκαψε” το πολιτικό χαρτί Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος από φίλος έγινε εχθρός!

Έτσι άρχισαν τα σενάρια συνεργασίας με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”! Όπως τουλάχιστον διέρρεαν από το Μαξίμου! Για να έρθει στη συνέχεια από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός και να αποκλείσει αυτό το σενάριο συνεργασίας της ΝΔ και του κόμματος “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”!

Βέβαια ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος σε όλους τους τόνους διατυμπανίζει, πως δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ!

Όταν παρακαλούσε τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά να τον εντάξει στους κόλπους της, όπως έπραξε με τους άλλους “Δούρειους Ίππους” του πατριωτικού χώρου, τον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θανάση Πλεύρη!

Θα τον πιστέψουμε! Ο χρόνος θα το δείξει! Ο οποίος αδυσώπητος χρόνος, έχει πολλές φορές ανατρέψει μεγάλες πατριωτικές κορόνες! Όπως, όταν ο Αντώνης Σαμαράς προεκλογικά κραύγαζε και υποσχόταν, ότι δεν θα συγκυβερνούσε ποτέ με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως πολιτικό πραξικόπημα! Ωστόσο μετά τις εκλογές του ΄12 πολύ ωραία συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου!

Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα!

Ο Μάκης Βορίδης και ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, πως είχαν φιλικές σχέσεις στην συνύπαρξή τους στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη!

Ωστόσο και δεν πιστεύω πως ήταν προσωπική του ενέργεια, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε ως εξής στο επίμονο ερώτημα δημοσιογράφων για την πιθανή συνεργασία με το κόμμα Βελόπουλου:

«Εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα»!

Προτάσσοντας βεβαίως και το νέο κυβερνητικό αφήγημα:

«H κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα. Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι “Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015”, υπό χειρότερες συνθήκες, εάν υπάρξει ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο»!

Άρα τι πιστεύετε; Ο Μάκης Βορίδης, εκτός από “Δούρειος Ίππος” το ΄12 ενεργεί και ως “λαγός Μητσοτάκη” το ΄22, αφού θεωρείται από το Μαξίμου ως ο καταλληλότερος για να αποσπάσει το “ΝΑΙ” του Κυριάκου Βελόπουλου;

Που ωστόσο πιστεύω, ότι δεν θα φτάσει στη ΝΔ μόνο το κόμμα Βελόπουλου – αν εισέλθει στη Βουλή – και γι΄ αυτό η ΝΔ δημιουργεί και άλλο κόμμα που θα επιζητήσει να εισέλθει στη Βουλή, για να εξασφαλιστεί!

Ποιο είναι αυτό το κόμμα; Αναζητήστε το, μέσα σε αυτά που θα ζητήσουν την ψήφο σας!!

egerssi.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...