Σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι οι στόχοι που θέτει το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ- ΔΟΥ) έκανε παρέμβαση για τους αδιανόητους στόχους που θέτονται από το οικονομικό επιτελείο καθώς επίσης και για την επιλογή του νέου ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, αφήνοντας αιχμές για την βάρβαρη πολιτική που υλοποίησε ο Χάρης Θεοχάρης.
Η ΠΟΕ –ΔΥΟ τονίζει στην ανακοίνωσή της πως δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για την μη επίτευξη των «αδιανόητων» στόχων που θέτονται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, ειδικά τη στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί.
Καταγγέλλει δε τη διάσπαση των λειτουργιών της ΓΓΔΕ και του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως είχε ως αποτέλεσμα «η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία στην παρέμβαση της ξεκαθάρισε πως όποιο πρόσωπο επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Μάλιστα τονίζουν πως η ΠΟΕ- ΔΟΥ αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην «λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το Χάρη Θεοχάρη, καθώς κι εκείνος ανέλαβε να εκτελέσει μία «βάρβαρη πολιτική»
sofokleousin