Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΡιζοσπαστική Ενωτική Κίνηση...

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς

XARRY KLYNN-TRIANTAFULLIDISΥποψήφιος δήμαρχος Μανόλης Λαμτζίδης, συνάντηση με τον Χάρρυ  Κλύνν  (Βασίλη Τριανταφυλλίδη) για περισσότερη από μία ώρα είχε  (Κυριακή, 30.3.2014) με το γνωστό καλλιτέχνη και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμαριάς και επικεφαλής της παράταξης «ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ»

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα , ενώ παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και τους δημότες της Καλαμαριάς και την πορεία της εκλογικής αναμέτρησης.Στο τέλος, οι κ.κ. Λαμτζίδης και Τριανταφυλλίδης,  συμφώνησαν να επαναλάβουν μέσα στην εβδομάδα τη συνάντησή τους.

lamtzidis-kalamaria3Την  Δευτέρας (31.3.2014),τα γραφεία της ιστορικής ομάδας συνυφασμένης με την ιστορία της Καλαμαριάς  ΠΑΕ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 1926» επισκέφθηκαν  ο υποψήφιος Δήμαρχος Kαλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης και αντιπροσωπεία της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» αποτελούμενης από τους Αθανασιάδη Οδυσσέα, Δημητριάδη Σάββα, Καϊμακτσίδη Γιάννη, Καισαρίδη Κυριάκο, Καρασπήλιο Φώτη, Κωνσταντινίδη Παντελή, Μαβίδη Σταύρο («Σταύρακας»), Ταξίδη Θόδωρο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και τα μέλη της παράταξης έγιναν δεκτά από τον πρόεδρο Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και μέλη του Δ.Σ σε εγκάρδια ατμόσφαιρα  και άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τα προβλήματα αλλά και τα παράπονα που εξέφρασαν τα μέλη της διοίκησης της «ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αχιλλέας Χαραλαμπίδης ζήτησε την ουσιαστική στήριξη της δημοτικής αρχής διευκρινίζοντας  πως δεν ζητά χρήματα από τα ταμεία του Δήμου, αλλά την ηθική συμπαράσταση στον αγώνα που κάνει η ιστορική ομάδα για αναβάθμιση της παρουσίας της στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Τόνισε ότι έμμεση  οικονομική στήριξη θα μπορούσε να επέλθει ενδεικτικά από την συνδρομή της δημοτικής αρχής με το κύρος και τους μηχανισμόυς που έχει , στη διάθεση «εισιτηρίων διαρκείας» στο ευρύ κοινό.

Ο υπ. Δήμαρχος Μανόλης Λαμτζίδης εξέφρασε την αγάπη του και τη στήριξή του στην ιστορική ομάδα του «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ»  ως αναπόσταστο κομμάτι της ιστορίας της Καλαμαριάς , που υπηρέτησε διαχρονικά την ιδέα του αθλητισμού και κατέστησε  σαφές πως ο ίδιος και η παράταξη θα στέκονται πάντα δίπλα στην ομάδα  και θα είναι σε συνεχή επαφή και διάλογο σε κάθε περίπτωση.

Τόνισε ακόμα πως το γεγονός ότι η ΠΑΕ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών ή επιχειρήσεων που δεν οφείλει σε τρίτους «ούτε ένα ευρώ», είναι τίτλος τιμής για τη διοίκηση της ΠΑΕ, ενώ  αποτελεί τιμή για την ίδια την  Καλαμαριά και πολύ ενθαρρυντικό σημάδι στην προοπτική  αναβάθμισης της ομάδας.

Τέλος, ο υποψ. Δήμαρχος και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» έκαναν ένα πρωτότυπο συμβολικό δώρο στην ηγεσία της ΠΑΕ, το λογότυπο της κίνησης, στο οποίο υπόγραψαν όλοι με ημερομηνία την ημέρα της συνάντησης ως δέσμευση και «συμβόλαιο» ότι θα τηρήσουν όλα για όσα δεσμεύτηκαν.

Την ίδια ώρα συνεδρίαζε στα γραφεία της κίνησης η Επιτροπή Προγράμματος αποτελούμενη από τους Ανδρέα Ανδρεάδη, Αντωνιάδου Κική, Δημήτρη Δημητριάδη,  Ηρακλείδη Τάσο, Φιλιώ Καζάρα , Καϊμακτσίδη Γιάννη, , Λιάνα Κοταλακίδου, Παπατσεχιλίδη Γιάννη,  Σκουλά Γρηγόρη,  Τσιβίδη Πέτρο.

Την ίδια ημέρα,  ο Υποψήφιος Δήμαρχος και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κατά τη συνεδρίαση του οποίου είχε τεθεί θέμα για συζήτηση «προ ημερήσια διάταξης» η συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας της διοίκησης – και υποψήφιου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Μπακογλίδη»- , Προέδρου της ΔΕΤΕΚ Γ. Μύρτσου , ο οποίος – σύμφωνα με γραπτή καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου είχε επιτεθεί «αναίτια και με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους στα κοιμητήρια και ειδικότερα σε δύο γυναίκες εξυβρίζοντάς τες με χυδαίες προσβλητικές, απαξιωτικές και σεξιστικές εκφράσεις απειλώντας επιπλόν ότι θα τις απολύσει , επειδή τόλμησαν να κάνουν τη δουλειά που τους είχε ανατεθεί από την υπηρεσία…..και συγκεκριμένα η τηλεφωνική ενημέρωση των οικογενειών για τη λήξη της περιόδου ταφής και την αποκομιδή των οστών ….. και έτσι ενημερώθηκε και η οικογένεια του Γ. Μύρτσου, γεγονός το οποίο ενόχλησε και τον ίδιο….» (!!!)

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι συναδέλφισσες κατέθεσαν μήνυση στον Εισαγγελέα και αναφορά προς την υπηρεσία έχοντας τη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων στο Δήμο και του ΔΣ του Συλλόγου….».

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος καλούσε όλες τις παρατάξεις να λάβουν θέση και ζητούσε «…την καταδίκη και την απομόνωση τέτοιων πράξεων ειδικά σήμερα που κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα ασυδοσίας και τους εργαζόμενους σε υποταχτικούς σκλάβους ιδιοτελών συμφερόντων….»

Κατά τη συζήτηση του θέματος έλαβε το λόγο η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ελένη Γραμματικοπούλου η οποία ανέπτυξε το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο Μ. Λαμτζίδης με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» και δήλωσε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ειδικότερα του εργαζόμενου είναι πάνω από όλα και πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους ειδικά όσους βρίσκονται σε θέση ισχύος , οι οποίοι πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν κατάχρηση της ιδιότητας και της δύναμης που έχουν ειδικά όταν είναι δημόσια πρόσωπα, όπως ο καταγγελλόμενος.

Ζήτησε να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και την απόσυρσή του είτε εκούσια, είτε ακούσια – με παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης κ. Θεοδόση Μπακογλίδη- από την προεκλογική μάχη εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς του.

Ο παριστάμενος Γ. Μύρτσος αντέδρασε με φωνές υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά ήταν συκοφαντίες και ψέμματα αποκάλεσε δε τον επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» και υποψ. Δήμαρχο Μανόλη Λαμτζίδη «Ο κύριος….Τίποτα!» προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από το κοινό που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.!

Σαν δικαιολογία  πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι είχε εντοπίσει «κυκλωμα διαφθοράς» στα κοιμητήρια του Δήμου , το οποίο θέλησε να πολεμήσει χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες, αλλά περιορίστηκε μόνο να ζητήσει ένα «χλωμό» συγγνώμη απέναντι σε μία από τις εργαζόμενες.

Τελος, υποστήριξε ότι πίσω από αυτά κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο παριστάμενος Δήμαρχος τήρησε εχθρική στάση και κατήγγειλε το Σύλλογο Εργαζομένων ότι η ενέργειά του αυτή ήταν υποκινούμενη δεν καταδίκασε φυσικά απερίφραστα την καταγγγελόμενη συμπεριφορά και περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι διέταξε προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση του θέματος!

ΡΕΚΚ
Κομνηνών 39, ισόγειο, τηλ./φαξ : 2310 40 74 74,
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...