Τιμή στον Παύλο Φύσσα, τιμή στους Καλαμαριώτες θύματα των «Δαγκουλαίων» και των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.
70 χρόνια μετά , σήμερα, στις 17.9.2014 στο Δήμο Καλαμαριάς (Πλατεία 13ης Αυγούστου ,Κερασούντος και Μητροπολίτου Καλλίδου γωνία) στις 6.30 μμ σε ειδική τελετή θα τιμηθούν τα θύματα των συνεργατών της ναζιστικής κατοχής, που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Καλαμαριάς , στις 13 Αυγούστου 1944 .
Αύριο, ένα χρόνο μετά, Πέμπτη 18.9.2014 (στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 6.30 μ.μ.) οι αντιφασιστικές οργανώσεις, διάφορες συλλογικότητες – ανάμεσα στις οποίες και η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» – και κινήματα πολιτών καλούν σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο φασισμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής,
Οι εποχές διαφέρουν, υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν όμως και ομοιότητες .
Τότε, οι δολοφόνοι των Καλαμαριωτών ήταν οι «Δαγκουλαίοι» συνεργάτες των Ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής , αυτοαποκαλούμενοι «εθνικιστικές».
Σήμερα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα αποδεδειγμένα είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής», τα μέλη της οποίας αυτοαποκαλούνται κι αυτοί «εθνικιστές» και αποκαλούν «μιάσματα» και «υπάνθρωπους» τους μετανάστες, τους συνδικαλιστές, τους αριστερούς, τους κομμουνιστές και όποιους είναι και σκέφτονται διαφορετικοί από εκείνους!
Τότε ο αρχηγός τους Αντώνης Δάγκουλας διακήρυσσε: «…πίνω ούζο την ημέρα και το βράδυ αίμα!».
Σήμερα οι επίγονοί του «ξεδιψούν» με το αίμα του Παύλου Φύσσα και άλλων δεκάδων αγωνιστών, συνδικαλιστών και μεταναστών, που δέχονται τις δολοφονικές επιθέσεις τους.
Είναι πάντα το ίδιο κίνητρο , ή ίδια ιδεολογία, οι ίδιες «αρχές» που καθοδηγούν και εμπνέουν τα άτομα αυτά : Ο Ναζισμός , ο Φασισμός, ο Ρατσισμός και η μισαλλοδοξία!
Γι΄αυτό και καλούμε το λαό της Καλαμαριάς να μην λησμονήσει ποτέ τη θυσία των Καλαμαριωτών στο «Μπλόκο» της 13ης Αυγούστου, ούτε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκλήματα για τα οποία ευθύνονται διαχρονικά οι υποστηρικτές του Ναζισμού, του Φασισμού και του Ρατσισμού και τιμήσει τη μνήμη τους με κάθε τρόπο , συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, πορείες και διαδηλώσεις συμμετέχοντας στους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και αλληλεγγύη.
Δε λησμονούμε!
Τότε, «πρωταγωνιστές» της σφαγής των Καλαμαριωτών ήταν οι «Δαγκουλαίοι» εθνικιστικές , συνεργάτες των Ναζί , ντυμένοι με γκρί στολές με μαύρο περιβραχιόνιο με λευκή νεκροκεφαλή. Σήμερα, «πρωταγωνιστές» σε παρόμοια περιστατικά είναι οι Χρυσαυγίτες ντυμένοι με μαύρες στολές , σύμβολο θανάτου στολισμένες με εθνικιστικά σύμβολα!
Καλούμε το Δήμο Καλαμαριάς και την πολιτεία να τιμήσουν τα θύματα του τότε και του σήμερα προωθώντας σε συνεργασία με τις την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ σε τοπικό , αλλά και σε εθνικό επίπεδο , ειδικό μάθημα και διαλέξεις για την Εθνική Αντίσταση και τα τοπικά «μπλόκα» (όπως της Καλαμαριάς) ή «Ολοκαυτώματα» στα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια-λύκεια για να γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι το φριχτό και αποκρουστικό πρόσωπο του Ναζισμού, του Φασισμού και του Ρατσισμού και το κακό που προκάλεσε διαχρονικά στο τόπο μας και στο λαό μας και τοποθέτηση πινακίδων με τα στοιχεία των δολοφονημένων στο σημείο εκτέλεσης τους για να κρατήσουμε πάντοτε τη μνήμη τους ζωντανή!.