Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΡΕΚΚ : Παρέμβαση...

ΡΕΚΚ : Παρέμβαση για την κατάληψη του πεζοδρόμου από οχήματα

eskΗ «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις 20 ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων για την κατάσταση στο τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς από Κολοτούρου μέχρι και Πασαλίδη κατάθεσε την παρακάτω αίτηση-αναφορά με ημερομηνία 19.1.2015 (αρ. πρωτοκόλλου 2013/2015):
«Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
ΑΙΤΗΜΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ
Λαμτζίδη Μανόλη, Αγγελοπούλου Δέσποινας, Nεκτάριου Βουλγαράκη, Καϊμακτσίδη Γιάννη, Καισαρίδη Κυριάκου,Καζάρα Φιλιώς, Τεμεκενίδη Άρη , Kοταλακίδου Ελένης (Λιάνας)

Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Καλαμαριάς, μελών της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» Καλαμαριά, 19.1.2015
Θεμα: Στάθμευση οχημάτων σε τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς κατά παράβαση της με αρ. 307/92 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Mε την με αρ. 307/1992 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς καθορίστηκε χρόνος διέλευσης και προσωρινής στάθμευσης στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (τμήμα της οδού Κομνηνών) για οχήματα με μικτό βάρος μέχρι 5 τόνους .
Ωστόσο, η απόφαση αυτή παραβιάζεται συστηματικά με συνέπεια ένα τμήμα του πεζόδρομου μεταξύ της Πασαλίδη και Κολοτούρου να καταλαμβάνεται από οχήματα , τα οποία κυκλοφορούν και σταθμεύουν όλες τις ώρες της ημέρας παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, δημιουργούνται – εξαιτίας της κατάστασης αυτής – προβλήματα στα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στην δεξιά και αριστερή πλευρά του δρόμου, ενώ τίθενται και θέματα ασφαλείας για τους διερχόμενους πεζούς.

Όσο για τα μεταλλικά «κολωνάκια» που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, μετακινούνται κατά τη βούληση των ιδιοκτητών και κατόχων των οχημάτων που διέρχονται και σταθμεύουν με αποτέλεσμα ο Δήμος να φαίνεται τελείως αδύναμος να επιβάλει την εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσφορία στους ιδιοκτήτες των εμπορικών επιχειρήσεων (σύνολο 20) που εδρεύουν στα δεξιά και αριστερά του τμήματος αυτού του πεζόδρομου , οι οποίοι έχουν υποβάλει ήδη γραπτό αίτημα – διαμαρτυρία .

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:
Να εισαχθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς.
Να αποφασιστεί η λήψη άμεσων μέτρων τήρησης και εφαρμογής της με αρ. 307/1992 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις ώρες ελεύθερης πρόσβασης οχημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς ειδικά στο τμήμα ανάμεσα στην οδό Κολοτούρου και στην οδό Πασαλίδη.

Με τιμή,
Οι αιτούντες
Λαμτζίδης Μανόλης
Αγγελοπούλου Δέσποινα
Nεκτάριος Βουλγαράκης
Καϊμακτσίδης Γιάννης
Καισαρίδης Κυριάκος
Καζάρα Φιλιώ
Τεμεκενίδης Άρης
Kοταλακίδου Ελένη (Λιάνα)

Επισυνάπτεται το κοινό σημείωμα των 20 διαμαρτυρόμενων εμπόρων και καταστηματαρχών».

Επίσης, οι σύμβουλοι της ΡΕΚΚ θα θέσουν το θέμα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Δευτέρα 26.1.15 , στις 8:30 μμ ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης 307/1992 που έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα αυτό.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...