Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΡεζερβέ χωρίς αντίκρισμα

Ρεζερβέ χωρίς αντίκρισμα

OrientalΤον τελευταίο καιρό παρατηρείται σε πολλά νυχτερινά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης οι πελάτες να κλείνουν εγκαίρως ρεζερβέ για ένα αξιοπρεπές τραπέζι, μάλιστα να βρίσκονται και από το άνοιγμα στο κέντρο, βάση οδηγιών για την παραλαβή του ρεζερβέ, και τελικά οι θαμώνες με έκπληξη να μαθαίνουν ότι κανένα τραπέζι δεν υπάρχει στο όνομα τους.

Έτσι αρχίζουν οι έντονοι τόνοι, η φασαρία και η διαπλοκή. Τότε κάποιος μετρ του κέντρου προσπαθεί να τους εξυπηρετήσει, οδηγώντας τις παρέες δίπλα στις τουαλέτες, ή στον εξώστη, όπου δεν υπάρχει οπτική επικοινωνία με την πίστα, με αποτέλεσμα η φασαρία να συνεχίζεται σε πιο έντονο τόνο και με το δίκιο τους.

Το φαινόμενο αυτό με την αθέτηση των ρεζερβέ ξαναγύρισε στα κέντρα, τώρα μάλιστα που η κρίση χτύπησε και την διασκέδαση.

Και αν νομίζετε ότι μόνο οι θαμώνες έχουν τέτοια παράπονα είστε γελασμένοι. Συμβαίνει και στους ρεπόρτερ δημοσιογράφους που μια ζωή γυρίζουν την νύχτα , όπως άλλωστε η αφεντιά μου.

Χρόνια τώρα πολλοί φίλοι για να τύχουν ένα αξιοπρεπές τραπέζι σε νυχτερινό κέντρο ζητούν την μεσολάβηση μου, κλείνοντας ο ίδιος τα ρεζερβέ, μια και με γνωρίζουν όλοι οι μετρ.

Έτσι λοιπόν, πρόσφατα  έκλεισα τραπέζι για δύο παρέες, να τους βάλουν σε καλή σειρά. Τα παιδιά πήγαν στην προβλεπόμενη ώρα να παραλάβουν τα τραπέζια τους, αλλά ξεγελάστηκαν, καθώς τραπέζι δεν υπήρχε.

Όταν επικαλέστηκαν το όνομα “Βάνης” με το οποίο έκλεισε το ρεζερβέ, ο μετρ έκανε την παλαβή, λέγοντας πως δεν γνωρίζει κανένα τέτοιο όνομα, και ας με ήξερε από τα πέτρινα χρόνια τις καριέρας του, όταν τσάκωνε στην παλάμη τα πουρμπουάρ από τους θαμώνες. Εντέλει ο μετρ την μια παρέα οδήγησε δίπλα από τους ηχολήπτες, και την άλλη παρέα στο κέντρο του σαλονιού.

Αφού τακτοποιήθηκαν όπως – όπως, αμέσως μου τηλεφώνησαν εξιστορώντας μου τα γεγονότα. Τα πήρα στο κρανίο, και έφυγα σφαίρα για το νυχτερινό κέντρο, να τσεκάρω ο ίδιος το βιβλίο κρατήσεων.

Για την μια παρέα με το όνομα “Βάνης” υπήρχε το τραπέζι 208, για την άλλη παρέα όσο κι αν έψαξα με έναν άλλο μετρ του κέντρου δεν την βρήκαμε. Σημασία είχε ότι έστω για την μια παρέα το ρεζερβέ υπήρχε, ενώ ο μετρ, άλλα έλεγε οδηγώντας τους όχι στο 208 που ήταν η κράτηση, αλλά σε τραπέζι έκτακτης ανάγκης.

Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πλήρη προχειρότητα, που δεν τιμά τον Αθηναίο επιχειρηματία, τον οποίον γνωρίζω πολύ καλά και στις επιχειρήσεις του στην Αθήνα ξέρω επίσης ότι επικρατεί μεγάλη τάξη.

Μάλιστα ο ίδιος Αθηναίος επιχειρηματίας παλαιότερα όταν ήλθε στην Θεσσαλονίκη ενοικιάζοντας το νυχτερινό κέντρο “Focus” για τις εμφανίσεις του Πασχάλη Τερζή έπραξε τα δέοντα σε μία ανάλογη περίπτωση. Τότε ο πορτιέρης του νυχτερινού του κέντρου απαγόρευσε σε δημοσιογράφο της πόλης την είσοδο στο μαγαζί.

Όταν ο επιχειρηματίας έμαθε το γεγονός, τον πορτιέρη όχι μόνο τον απέλυσε από την δουλειά, αλλά τον υποχρέωσε να ζητήσει ακόμα και συγνώμη από τον δημοσιογράφο. Γι΄ αυτό με κάνει εντύπωση πως αυτός ο πολύ σωστός επιχειρηματίας άφησε το μαγαζί στην Θεσσαλονίκη να λειτουργεί ανορθόδοξα.

Και άλλοι επιχειρηματίες λειτουργούν πολύ σωστά, όπως για παράδειγμα στο νυχτερινό κέντρο “Ακτή Πειραιώς”, όπου προ ετών όταν πήγε να περάσει την είσοδο η αφεντιά μου ο πορτιέρης, μίλησε πολύ αλήτικα σε ερώτηση που του απηύθυνα. Μαθαίνοντας το γεγονός ο επιχειρηματίας του μαγαζιού, ένας πολύ σοβαρός επιχειρηματίας, την επόμενη ημέρα έδιωξε τον πορτιέρη με τις κλωτσιές, λέγοντας πολύ εξοργισμένος ότι, “..εγώ αλήτες προσωπικό δεν χρειάζομαι”.

Ευτυχώς που υπάρχουν και μετρ που είναι φωτεινά παραδείγματα στα νυχτερινά κέντρα , της “Πύλης Αξιού”, όπου πολύ πρόσφατα έκλεισα ο ίδιος τραπέζι για μια πολύ μεγάλη γυναικοπαρέα 10 ατόμων. Ο μετρ του μαγαζιού ο κύριος Νεκτάριος τακτοποίησε και περιποιήθηκε βασιλικά τα κορίτσια , μέχρι που να φύγουν, ήταν πάνω από το κεφάλι τους.

Την επόμενη μέρα οι κοπελιές με πήραν τηλέφωνο για να εκφράσουν το πόσο καλά πέρασαν, τονίζοντας πως τέτοια εξυπηρέτηση από μετρ δεν είχαν ξανασυναντήσει.

Τα ίδια λόγια άκουσα από τον κόσμο και για το νυχτερινό κέντρο “Fix Live”, που τότε εμφανιζόταν ο Βασίλης Καρράς, όπου οι μετρ κύριοι Κονταργύρης και Δάμων (αδελφός του Β. Καρρά), όπου και έκλεισα τουλάχιστον για 35 παρέες ρεζερβέ. Τον κόσμο τον εξυπηρέτησαν άψογα, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφήνοντας όλους τους θαμώνες πολύ ευχαριστημένους, όχι μόνο από τους δύο μετρ, αλλά και από όλο το προσωπικό.

Μια άλλη περίπτωση σαν αυτές που αναφέραμε στην αρχή συνέβη σε πολυτελές νυχτερινό κέντρο, επί της παραλιακής των Αθηνών, όπου και εκεί ο ίδιος έκλεισα τραπέζι, για μια μεγάλη παρέα επιχειρηματιών, που θα άφηναν και μεγάλη χαρτούρα, κάτι που τόνισα ιδιαίτερα κατά το κλείσιμο του ρεζερβέ, για να τους βάλουν σε καλή σειρά.

Ο μετρ με διαβεβαίωσε ότι θα τους περιποιηθεί ο ίδιος. Η παρέα των επιχειρηματιών με το άνοιγμα του κέντρου βρισκόταν στην είσοδο, περιμένοντας για το τραπέζι τους. Και ενώ το ρεζερβέ υπήρχε, και το μαγαζί εκείνη την ώρα ήταν τελείως άδειο, ο μετρ τους οδήγησε δίπλα από τις τουαλέτες.

Για το απαράδεκτο αυτό γεγονός δυστυχώς ενημερώθηκα την επομένη. Το ίδιο και ο επιχειρηματίας του κέντρου από τον οποίον σαν καλός φίλος ζήτησα εξηγήσεις. Ο άνθρωπος έμεινε παγωτό μ΄ αυτά που άκουγε , καθώς γνώριζε ότι η εν λόγω παρέα θα επισκεπτόταν το μαγαζί του.

Μου ζήτησε μια μεγάλη συγνώμη, αλλά κα το τηλέφωνο ενός από την παρέα των επιχειρηματιών για να ζητήσει και απ΄ αυτούς συγνώμη. Πράγματι το έκανε αμέσως μετά, επιπλέον τους κάλεσε να ξαναεπισκεπτούν το μαγαζί όπου θα τους περιμένει ένα από τα καλύτερα τραπέζια, όλα κερασμένα από τον ίδιο. Τι να πω γι΄ αυτόν τον επιχειρηματία, του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Ενώ ο μετρ ακόμα και σήμερα κάνει την παλαβή, παρ΄ όλο που δέχτηκε αυστηρές συστάσεις από το αφεντικό του.

Ύστερα απ΄ όλα αυτά ο κόσμος δικαίως έχει παράπονα, με αποτέλεσμα να μην ξαναπατήσει για διασκέδαση.

Αυτά τα απαράδεκτα ευτράπελα στην νυχτερινή διασκέδαση, δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν, και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που διανύει και ο κλάδος τους.

Αλλά όπως φαίνεται κάποιοι υπάλληλοι νυχτερινών κέντρων νομίζουν ότι δουλεύουν στο δημόσιο, και ότι ο μήνας έχει εννιά γι΄ αυτούς, μη θέλοντας να συμμορφωθούν.

Εκεί έφτασαν τα πράγματα και τα γεγονότα που σχολίαζα προ 10 ετών, να χρειάζεται να τα ξανασχολιάζω πάλι σήμερα σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε.

Μόνο η διακόσμηση άλλαξε, το σύστημα παραμένει απαρχαιωμένο έτσι και  τα ρεζερβέ δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΠΘ .ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Κατ΄ ομολογία ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, όταν έχει απέναντί του πολύ δύσκολα θέματα να διαχειριστεί και που έχουν οδηγήσει την κοινωνία στα κάγκελα, καταφεύγει σε συνέντευξη στα ΜΜΕ! Πού αλλού; Στην φιλόξενη κυβερνητική...

Ο  Γιάννη Φιλιππάκη ΚΑΙ «Ελευθερία της Λάρισας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την απολύτως επιτυχημένη έκδοση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» και δέκα χρόνια μετά την απόκτηση της αρχαιότερης Ελληνικής εφημερίδας, της «ΕΣΤΙΑΣ», ο Όμιλος Φιλιππάκη αναλαμβάνει την εκδοτική ευθύνη του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενισχύοντας καταλυτικά την παρουσία του στον ελληνικό...

Ο Νεποτισμός, οι Πέτρες και η Αθανασία του Κρατικού Λόγου…

Νίκος Ι. Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδοςπρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής Η χθεσινή «συνέντευξη» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανιψιά του, Σία Κοσιώνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη πράξη οικογενειοκρατίας. Είναι το πιο ωμό σύμπτωμα της σύμφυσης...

Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή Φλατσάτα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Σας γνωρίζουμε ότι, έπειτα από τηλεφωνική ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή Φλατσάτα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν κατά τις επόμενες ώρες, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025, προκειμένου να πραγματοποιήσουν υδροληψίες από τη λίμνη της Καστοριάς για...