Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠώλησης των Ναυπηγείων...

Πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Το προσφερόμενο τίμημα του Ομίλου North Star του Πριόβολου ανήλθε σε 15,1 εκατ. ευρώ και της ONEX του Πάνου Ξενοκώστα, μόλις 1 εκατ. ευρώ.

Επενδυτές χωρίς… να βάλουν το χέρι στην Τσέπη! Σκάνδαλο που θα κλείσει πολλούς φυλακή θα είναι ένα δοθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Πριόβολο. Πρόσφερε 15.000.000 ευρώ. Όσο στοιχίζει μια πολυκατοικία στην Γλυφάδα. Ο ξενοκώστας με την ONEX πρόσφερε… 1.000.000 ευρώ! “Βρομάει στήσιμο” από μακριά. 

Του Άρη Σπίνου. Επενδυτές με … τρύπιες τις τσέπες εμφανίστηκαν στο διαγωνισμό πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την όλη διαδικασία να οδηγείται σε φιάσκο, αφού το υπουργείο Οικονομικών είχε προσδοκίες για αρκετά υψηλότερο τίμημα.

Το προσφερόμενο τίμημα του Ομίλου North Star του Πριόβολου ανήλθε σε 15,1 εκατ. ευρώ και της ONEX του Πάνου Ξενοκώστα, μόλις 1 εκατ. ευρώ.

Πλέον ο Ειδικός Διαχειριστής πώλησης του 50% των ναυπηγείων προετοιμάζει το φάκελο έγκρισης ή απόρριψης του τιμήματος από την γενική συνέλευση των πιστωτών, στην οποία θα συμμετέχει το ελληνικό Δημόσιο, οι εργαζόμενοι και η Τράπεζα Πειραιώς.

Το Δημόσιο ως πιστωτής που ελέγχει το 60% των χρεών του αναμένεται να μην αποδεχτεί το τίμημα του κ. Πριόβολου αφού είναι κατώτερο των προσδοκιών.

Το υπουργείο Οικονομικών με βάση τη προκήρυξη δεν προέβλεπε το στάδιο της βελτιωμένης προσφοράς από τους ενδιαφερόμενους ούτε είχε ορίσει τιμή εκκίνησης ως ελάχιστο τίμημα.

Διαχείριση αποτυχίας

Το υπουργείο Οικονομικών πλέον έχει να διαχειριστεί μια αποτυχία της όλης διαδικασίας αφού λαμβάνει χαρακτηριστικά φιάσκου , αφού οι δύο αμερικανικές εταιρείες , κατέβασαν τον πήχη του τιμήματος, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ανέμενε να επιτύχει τίμημα από 65 έως 80 εκατ. ευρώ για το 50% του ναυπηγείου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατακύρωση στον Πριόβολο θα είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους

Από την πλευρά της η North Sτar, το θεωρεί αρκετά ικανοποιητικό το τίμημα που κατέθεσε, επισημαίνοντας ,ο διαγωνισμός πώλησης αφορούσε το 50% του ναυπηγείου για μία έκταση 350 στρεμμάτων, όταν η υπόλοιπη έκταση θα πωληθεί από την ΕΤΑΔ, η οποία να σημειωθεί έχει ορίσει τιμή εκκίνησης τα 55 εκατ. ευρώ.

Τι ζητεί το σωματείο εργαζομένων «Τρίαινα»

Το σωματείο εργαζομένων «Τρίαινα» καλεί την κυβέρνηση μην συνηγορήσει στο ξεπούλημα των ναυπηγείων όταν το τίμημα ανέρχεται σε 15,1 εκατ. ευρώ , όταν τα χρέη τα εταιρείας ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ και μεγάλο μέρος της οφειλής οφείλεται στους εργαζόμενους από μισθούς και τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν σε μια λειτουργούσα ναυπηγική βιομηχανία, η αξία της οποίας σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να προσφέρει κάποιος 1 ή 15 εκατομμύρια και να περιμένει ότι μπορεί με το ποσό αυτό να την αποκτήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το ακίνητο της ΕΤΑΔ, που μία ημέρα μόλις πριν δημοσιεύθηκε πρόσκληση για τη διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, ορίστηκε τιμή εκκίνησης τα 55 εκατομμύρια.

Προσθέτει ότι «και όταν ένα απλό ακίνητο – και όχι βιομηχανική μονάδα – της ΕΤΑΔ ξεκινά με τιμή βάσης τα 55 εκατομμύρια, δεν είναι δυνατόν για την λειτουργούσα ναυπηγική μονάδα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με δεκαπλάσια τουλάχιστον αξία σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, να περιμένει κάποιος να την αγοράσει με ένα εκατομμύριο.edolio5

Είναι παράλογο. Με τέτοιες τιμές δεν αγοράζεις ούτε περίπτερο στην Ομόνοια»

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...