Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠόντιος Πιλάτος το...

Πόντιος Πιλάτος το υπουργείο Ενέργειας για το ενδεχόμενο ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ

skourletisΜε αναλυτικό non paper το υπουργείο Ενέργειας αποποπιείται την ευθύνη για τυχόν ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ υποστηρίθζοντας ότι αυτή πέφτει στη Socar, καθώς η κυβέρνηση δεν παρενέβη στους όρους του διαγωνισμού, ενώ η πλευρά των Aζέρων έθεσε μαξιμαλιστικά αιτήματα.

Η κίνηση αυτή έρχεται, όπως υποστηρίζει, μετά από «δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο που επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως για ένα ενδεχόμενο ναυάγιο στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ την ευθύνη θα έχει το ΥΠΕΝ».

«Πρόκειται για αναφορές που απέχουν από την πραγματικότητα και αντικειμενικά υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες», τονίζεται.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού που περιορίζει το ποσοστό της αζέρικης SOCAR στο 49% έγινε από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ. Η κυβέρνηση σε καμία φάση δεν παρενέβη στους όρους του διαγωνισμού.

«Αντιθέτως, η πλευρά των Αζέρων φαίνεται πως επιζητά αλλαγή των όρων, επιδιώκοντας να της δοθεί το σύνολο των διαθεσίμων της εταιρείας, με το Δημόσιο να παραιτείται, ταυτόχρονα, από το δικό του μερίδιο. Αλήθεια, πώς αξιολογείται μια τέτοια συμπεριφορά ενός υποψήφιου επενδυτή; Πώς συνάδει με ένα νέο επενδυτικό πλάνο που θα αναπτύξει την εταιρεία;» αναρωτιούνται.

Αναφορικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα και το επιχείρημα ότι δυναμιτίζεται το επενδυτικό κλίμα σημειώνεται ότι «οφείλουν όλοι αυτοί να μας πουν αν υπηρετείται το επενδυτικό κλίμα με την αύξηση της τάξης του 68% στα τέλη χρήσης του δικτύου, που μεταφράζεται σε επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά».

«Είναι φανερό πως τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων από τη μια, θέλουν να υπονομεύσουν την ενεργειακή – αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη, επιχειρούν να μετακυλίουν σε αυτήν ευθύνες για μια ενδεχόμενη αποχώρηση της SOCAR, που θα οφείλεται τελικώς, εάν συμβεί, σε άλλες αιτίες. Η κυβέρνηση πορεύεται αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες», καταλήγουν.

kerdos

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...