Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠως οι ''Ελλαδ-έμποροι''...

Πως οι ”Ελλαδ-έμποροι” τυχοδιώκτες εξαπατούν την Ομογένεια και τον ελληνικό λαό

omogeneia-usa.jpgΗ περίπτωση του ονόματος ”Μακεδονία”, ο ρόλος ΠανΜακεδονικής ΗΠΑ και λοιπών ομογενειακών Οργανώσεων, του ”λομπίστικου μαγαζιού” ΑΗΙ κ.ά…

Ενώ επίσημα ομιλούν γιά μη αναφορά του όρου ”Μακεδονία” στο όνομα των Σκοπίων, ουσιαστικά και ”μουλωχτά” υποστηρίζουν ψηφίσματα στην Ουάσιγκτον (από ”φιλέλληνες” γερουσιαστές και βουλευτές), γιά ”γεωγραφικό προσδιορισμό”, π.χ. ”Βόρεια Μακεδονία”…

Ο πονηρός ρόλος του ΣΑΕ και η χρησιμοποίησή του από την πολιτική-κομματική διεφθαρμένη Ελλάδα .

Ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, συνεχίζει την αφασία του Συστηματικές οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, στόχος η μετατροπή του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου σε ”γκρίζες ζώνες”, αλα ‘Ιμια.

”Εφησυχασμός” στην Αθήνα, με την Ντόρα ως υπουργό Εξωτερικών, που επιμένει ότι, υπάρχει μία διαφορά στο Αιγαίο, αυτή του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, η οποία θα μπορούσε να επιλυθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η ‘Αγκυρα διαφωνεί και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, προκαλώντας.

Οι Αμερικανοί, ομιλούν ακόμη και για επανεξέταση διεθνών συνθηκών που διέπουν το καθεστώς του Αιγαίου. Και ο Ελληνισμός της Αμερικής, έχοντας ως (αυτοανακηρυγμένους) ”ηγέτες” τυχοδιώκτες ελλαδέμπορους, κοιμάται, περιμένοντας ”γραμμή” -πάντα κατόπιν εορτής- από την (κάθε) πολιτική-κομματική ηγεσία της Ελλάδας. (H υπόθεση ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”, επί Μπους τον 2004 δεν μας έγινε μάθημα, αφού ”τρέχουμε” μετά τα γεγονότα, γιά ”την τιμή των όπλων”)

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ήταν συνηθισμένο ν’ ακούμε ”πατριώτες” να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις γιά τα εθνικά μας θέματα, διεκδικώντας έτσι θέση ”λομπίστα” ή ”ηγετικού παράγοντα της Ομογένειας”. Οι πατριωτικές κορώνες, δεν στοιχίζουν, αλλά έχουν κέρδος: Αναγνώριση κι αποδοχή από την πολιτική Ελλάδα και τα ΜΜΕ. Ενδεικτική η περίπτωση του επίτιμου πρόεδρου του ΣΑΕ, ‘Αντριου ‘Αθενς.

Ως πρόεδρος του ΣΑΕ, 1995-2006, λίγο-πολύ με τις δηλώσεις του, προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι θέμα μηνών η τακτοποίηση, γιά παράδειγμα, του Κυπριακού. Φυσικά μπορεί να μην ”τακτοποίησε” το Κυπριακό ο κ. ‘Αθενς, αλλά κατάφερε, από την θέση του, να περνά την γραμμή του Στέητ Ντηπάρτμεντ και του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, στην… ελληνική κυβέρνηση.

Κι ενώ στην πράξη αντιμετωπίζαμε το μοναδικό φιανόμενο να έχουμε ”λομπίστες”, που υποτίθεται ”περνούσαν” την γραμμή μας στην Ουάσιγκτον, ουσιαστικά τους χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ, γιά να περνούν την γραμμή τους σε…Αθήνα και Λευκωσία! Αυτήν την δεκαετία αντιμετωπίζουμε ένα άλλο τραγελαφικό φαινόμενο: Οι ”λομπίστικες” εταιρίες μας στην Ουάσιγκτον, ”ασχολούνται” με τα εθνικά μας θέματα, με στόχο την προσέλκυση χρήματος από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου κι αφελείς Ομογενείς, αφού ”πρόθυμα” ελληνόφωνα ΜΜΕ τους δίνουν δημοσιότητα και τους παρουσιάζουν ως ”δυναμικούς λομπίστες”.

Στον χορό μπήκε τα τελευταία δύο χρόνια και το ανεκδιήγητο ΣΑΕ ΗΠΑ, μαζί με την οργάνωση-μαϊμού ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, που αρέσκονται στην έκδοση άνοστων ανακοινώσεων μόνο. Εξυπακούεται ότι ουσιαστικά, ούτε λομπίστες έχουμε, ούτε τα εθνικά μας θέματα προωθούνται στην Ουάσιγκτον, παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ ζούμε 1.2 εκατομ. ‘Ελληνες ή ελληνικής καταγωγής.

Με δεδομένο ότι ”ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε πολιτικού απατεώνα”, φυσικό ήταν να γεμίσουμε με ”πολιτικούς απατεώνες”. Και κάπου μπερδέψαμε την ουσιαστική παρέμβαση στην Ουάσιγκτον, με την ”παρέμβαση”, μέσω ”πρόθυμων” και παραπληροφορούντων ΜΜΕ, στην… πολιτική Ελλάδα, γι’ αναγνώριση και προβολή. Απλά, γιατί παρέμβαση στην Ουάσιγκτον σημαίνει οργανωμένες ομάδες-Oργανώσεις, με απήχηση στον κόσμο, που μπορούν να τον κινητοποιήσουν όταν χρειάζεται.

Κι εκεί υστερούμε εξώφθαλμα. Για παράδειγμα, αναφερόμαστε στην δύναμη του ”εβραϊκού λόμπι” στις ΗΠΑ. Είναι δυνατό γιά δύο λόγους: Μπορεί κι εκλέγει πολιτικούς, μπορεί και κινητοποιεί τον κόσμο (του). ‘Οταν τίθεται ζήτημα, το ολιγότερο 100.000 emails, φτάνουν στον Λευκό Οίκο ή όπου χρειάζεται. Αθόρυβα και μεθοδικά, οι ηγέτες των Οργανώσεων των Ισραηλινών, ειδοποιούν τα μέλη τους, επισυνάπτοντας κείμενο επιστολής-διαμαρτυρίας, την οποία, εκείνα, στέλνουν εκεί που τους υποδεικνύεται, στην Ουάσιγκτον.

Αυτή είναι η δύναμή τους. ahi-2009. Αντίθετα εμείς, γιά παράδειγμα Μάρτιο-Απρίλιο 2008, υποτίθεται κινητοποιηθήκαμε με τις…διαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις, γιά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με αφορμή την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Τα ελληνόφωνα ΜΜΕ έγραψαν γιά ”χιλιάδες επιστολές και emails, που κατάκλυσαν τον Λευκό Οίκο και το Στέητ Ντηπάρτμεντ”.

Η αλήθεια είνα δυστυχώς, πικρή: ΔΕΝ ξεπέρασαν τον αριθμό 40 (σαράντα) οι επιστολές και τα emails που στάλθηκαν! Την ίδια περίοδο (2 Απρ. ’08), έγινε καταχώρηση ολοσέλιδων σε αμερικανικές εφημερίδες από το παγκόσμιο ΣΑΕ, μ’ εντολή και χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, με την αναφορά σε ”Βόρεια Μακεδονία”, γιά το ζήτημα του ονόματος. Το ”Βόρεια Μακεδονία” ήταν η αφορμή να ξεσπάσει ένας πόλεμος μεταξύ ΠανΜακεδονικής ΗΠΑ βασικά και του παγκόσμιου ΣΑΕ, με βαρειές καταγγελίες.

Πάγια η θέση των ΠανΜακεδονικών ότι ”δεν δεχόμαστε όνομα με όρο Μακεδονία”. Εθισμένη στις φωτογραφίες και στην δημοσιότητα από τα κρατικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, η ηγεσία της ΠανΜακεδονικής ΗΠΑ, έκανε ”αγώνα” γιά το όνομα, με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα στα…ελληνικά ΜΜΕ. Μία φορά που η Οργάνωση (μαζί με το ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”) ζήτησε από τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση μπροστά από τα Ηνωμένα ‘Εθνη, πριν λίγους μήνες, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Η Ομογένεια απείχε. ‘Οχι γιατί δεν ενδιαφέρεται γιά τα εθνικά θέματα. Απλά, γιατί κουράστηκε να την χρησιμοποιούν οι (κάθε) τυχοδιώκτες, γιά να κάνουν ”φιγούρα” στην Ελλάδα. Μαζί με τον ”πόλεμο” γιά την καταχώρηση, που υποστήριζαν το παγκόσμιο ΣΑΕ (μ’ εξαίρεση τον Συντονιστή ΗΠΑ) και η λομπίστικη ομάδα της πρώην ηγεσίας του, που ονομάζεται ”Ενιαία Συντονιστική Προσπάθεια” και υποστηρίζεται από Κύπριους, ‘Αθενς, Εκκλησία κ.ά., ξέσπασε και πόλεμος των ”λομπίστικων” ομάδων: ”Ενιαία Συντονιστική Προσπάθεια” και ΑΗΙ (American Hellenic Institute).

Στο AHI είναι συσπειρωμένοι, Συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ (και χρηματοδότης του), ΠανΜακεδονική, ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, εκδότης ημερήσιας ”γεροντοκόρης” Νέας Υόρκης κ.ά. (AHI: 2009 Greek American Policy Statements) Το ”ατόπημα” του ΣΑΕ ν’ αναφέρει ”Bόρεια Μακεδονία” ως αποδεκτό όνομα γιά τα Σκόπια, δεν ήταν τυχαίο. Η καταχώρηση ετοιμάστηκε στην Αθήνα, απλά το ΣΑΕ ήταν ο διακομιστής. ‘Ηταν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα.

Η ΠανΜακεδονική, υποστηρίζόμενη από Συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ, Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο, και ΑΗΙ, είχε κάνει κι αυτή ενωρίτερα την δική της καταχώρηση σ’ εφημερίδα στην Ουάσιγκτον, προβάλλοντας την θέση της, ότι δεν δέχεται όρο Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. ‘Ετσι, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, μέσω των υποτιθέμενων ”ηγετών” του, φαινόταν ασοβάρευτος (πάλι) στα μάτια των πολιτικών στην Ουάσιγκτον και διασπασμένος. Η αταλάντευτη όμως θέση των ΠανΜακεδονικών, ειδικά αυτής στις ΗΠΑ, κινητοποίησε άλλους μηχανισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Εκτιμώντας ότι είναι θέμα χρόνου η ”τακτοποίηση” του ονόματος και γνωρίζοντας ότι οι ομογενεικές Οργανώσεις είναι διαλυμένες ουσιαστικά, θέλησε να παρακάμψει τις αντιδράσεις της ΠανΜακεδονκής, χρησιμοποιώντας την προσφιλή του μέθοδο: Εξαγορά. Επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι χρηματικές ”βοήθειες” των προξενείων μας σε τυπικά λειτουργούσες ομογενειακές Οργανώσεις, με ποσά 2-5.000 δολ., γιά την ”προσφορά” τους στην Ομογένεια και στην Ελλάδα.

‘Ετσι, ”γιά μια χούφτα δολάρια”, οι Οργανώσεις μας θεώρησαν ότι είναι ”σπουδαίες” και αναγνωρίζονται από την Ελλάδα, η οποία τις ανταμοίβει γιά την ”προσφορά” τους. Μαζί με τις χρόνιες γερές επιχορηγήσεις στην ημερήσια Νεας Υόρκης, οι ”αντιστάσεις” των προεδροπαραγόντων των Οργανώσεων μηδενίστηκαν (ο κόσμος δεν συμμετέχει στις Οργανώσεις). Η ελληνική κυβέρνηση, βρήκε πρόθυμο και το ΑΗΙ, το οποίο στηρίζει δυναμικά και η ηγεσία της ΠανΜακεδονικής. ‘Ανοιξη 2009, οι φήμες οργίασαν γιά επιχορήγησή του από την ελληνική κυβέρνηση, γιά το ”μεγάλο” λομπίστικο έργο του. Χλιδάτες δεξιώσεις στην Αθήνα, επέκταση δραστηριοτήτων και στην Ελλάδα. Αλλά και αλλαγή πορείας του, 180 μοίρες.

Ενδεικτική η πολιτική του τοποθέτηση, όπως καταγράφεται στην ετήσια έκθεσή του, όπου μπροστά φιγουράρουν και ποιοί την υποστηρίζουν. Εκεί, βλέπουμε ΠανΜακεδονική και άλλες Οργανώσεις. Αλλά, το ΑΗΙ, υποστηρίζει τα ψηφίσματα ”φιλελλήνων” Αμερικανών πολιτικών, ψηφίσματα που συντάχτηκαν στην ελληνική πρεσβεία και κάνουν λόγο γιά… γεωγραφικό πρσδιορισμό σε ότι αφορά το όνομα των Σκοπίων.

‘Ετσι τώρα, το ΑΗΙ, υποστηρίζει επίσημα τ’ ακόλουθα:

A resolution expressing the sense of the Senate that the Government of the former Yugoslav Republic of Macedonia should work within the framework of the United Nations process with Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually acceptable composite name, with a geographical qualifier and for all international uses for the former Yugoslav Republic of Macedonia. Bill # S.RES.169 Original Sponsor: Robert Menendez (D-NJ)

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΠανΜακεδονικής ΗΠΑ κ. Γκατζούλη αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις από το ελληνικό προξενείο στη Βοστώνη να το προωθήσει στις παμμακεδονικές ενώσεις» (εφημερίδα ”Μακεδονία”- Θεσσαλονίκης, 11 Ιουλίου ’09).

Στην ίδια εφημερίδα, ίδια ημερομηνία, ίδιο άρθρο: «Γιά πόλεμο που δέχεται η ομογένεια από τις ελληνικές αρχές κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής ‘Ενωσης Αμερικής Αντώνης Παπαδόπουλος. ”Ενοχλούμε, γι’ αυτό και τα προξενεία κάνουν ότι μπορούν, για να αποκρύψουν τις απόψεις μας στα εθνικά θέματα”…

Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Τσιαρτσιώνης, έκανε κάτι το ανήκουστο. Μας συνεχάρη για τα δύο ψηφίσματα που πέρασαν από το κογκρέσο και τη γερουσία, ψηφίσματα που γράφτηκαν μέσω της ελληνικής πρεσβείας και αναφέρονται σε ονομασία με διεθνή ισχύ, τα οποία εμείς τα μποϊκοτάρουμε!…». Παρ’ όλα αυτά, δεν είδαμε την ΠανΜακεδονική, τον Συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ κι ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, να καταδικάζουν ”οργισμένα” τις (νέες, ολοκληρωτικά διαφοροποιημένες) θέσεις του ΑΗΙ…Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει (ή μεταξύ κομπιναδόρων, κομπιναδόρικη ειλικρίνεια-συνεργασία).

Τελικά, ποιός κοροϊδεύει ποιόν; Να γιατί η Ομογένεια, που πάντα έδωσε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις γιά τα εθνικά θέματα, τώρα δεν συμμετέχει. Συνειδητοποίησε ότι την χρησιμοποιούσαν, υποχωρούσες ελληνικές κυβερνήσεις, Ελληνοαμερικανοί ”παπατζήδες” πατριδοκάπηλοι, που στο όνομα της ”προώθησης” των εθνικών θεμάτων, έκαναν προσωπική προβολή και γίνονταν ”αποδεκτοί’ από το σάπιο πολιτικό- κομματικό κατεστημένο της Αθήνας.

Η Ομογένεια στις ΗΠΑ και γνώση έχει και μνήμη.

Και γνωρίζει ότι τα κάστρα πάντα πέφτουν από τους μέσα (εφιάλτες)…

πηγή: kalami

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...