του Deligianni Νέα Υόρκη
Μια ιστορία πατριωτικού ακτιβισμού από το 2010 ως ελάχιστο μνημόσυνο στον Έλληνα ομογενή Νικόλαο Τανέρη που πέθανε πρόσφατα από κορωνοϊό. Πως «έστησε» τον Ερντογάν η Τζένιφερ Λόπεζ.
Πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 28 Φεβρουαρίου 2021 σε ηλικία μόνο 48 ετών, ένας ευπατρίδης, ένας εξαίρετος Έλληνας, ένας γνήσιος συμπαραστάτης όσο σπάνιοι, των εθνικών μας θεμάτων, ο Νικόλαος Τανέρης. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Lutheran στο Brooklyn, Nέας Υόρκης.
Ο αείμνηστος Τανέρης προσέφερε στη σύντομη διαδρομή του από αυτή τη ζωή, σε πολλά εθνικά θέματα, το Κυπριακό, το Ποντιακό, το Μακεδονικό. Και την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας κ.α.
Τα ιστορικά γεγονότα – Η Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα
Στις 29 και 30 Ιουνίου 2010 λοιπόν, ο τουρκικός τύπος ανακοίνωσε ότι η Λατινο-αμερικάνα τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ θα γιόρταζε τη 41η επέτειο των γενεθλίων της μαζί με τα παιδιά και το σύζυγο της στα κατεχόμενα και πως θα έφθανε εκεί στις 20 Ιουλίου 2010 (ημέρα της τουρκικής εισβολής της Κύπρου όταν και θα πανηγύριζαν οι Τούρκοι της Κύπρου την αιματηρή εισβολή) μέσω του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου.
Το ξενοδοχείο στο οποίο θα φιλοξενούσαν την κα Λόπεζ ήταν το νεόκτιστο ξενοδοχείο «Κράτος» (Cratos) στο κατεχόμενο χωριό Καζάφανι περιοχή κατεχόμενης Κερύνειας, κτισμένο πάνω σε κλεμμένη περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου, τα εγκαίνια του οποίου θα γινόντουσαν στις 24 Ιουλίου 2010. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο στους εορτασμούς αναμενόταν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερτογάν.
«Φέρνουμε τη Λόπεζ για αναγνώριση και τουρισμό» έγραφαν οι τουρκικές εφημερίδες. Από την πλευρά του, ο ούτω καλούμενος τότε «υπουργός οικονομικών» Ερσίν Τατάρ (σημερινός ηγέτης των Τούρκων της Κύπρου), σημείωνε: «‘Αστε την Λοπέζ να έλθει και θα την καλωσορίσουμε στο αεροδρόμιο. Μια παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα θα έλθει και το μήνυμα θα δοθεί στο παγκόσμιο. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό γεγονός».
Μόλις γνωστοποιήθηκε η μεθόδευση καθόδου της Τζένιφερ Λόπεζ, η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA, εξέδωσε ανακοίνωση στα αγγλικά, που εστάλη σε χιλιάδες παραλήπτες ανά τον κόσμο και αναρτήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από εκατοντάδες ιστοσελίδες.
Παράλληλα, απεύθυνα τότε επιστολή στην Τζένιφερ Λόπεζ την οποία είχα στείλει και στην ελληνο-αμερικανική οργάνωση CANA, η οποία πρόλαβε και την περιέλαβε στην πρώτη ανακοίνωση της εκστρατείας της εναντίον της καθόδου της κας Λόπεζ στα κατεχόμενα. Η επιστολή μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και εφημερίδες, καθώς και στα ισπανικά από εθελοντή που διάβασε σε ισπανικές εφημερίδες για το θέμα και προσφέρθηκε να μεταφράσει την επιστολή και στη γλώσσα της κας Λόπεζ. Και όλα αυτά από την κινητοποίηση της CANA.