Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΠρόσκληση στην Ενημερωτική...

Πρόσκληση στην Ενημερωτική Εκστρατεία

για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια

gr1makedonia.pngusflag.jpgΑγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Η συμμετοχή σας στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στην π.Γ.Δ.Μ. είναι μεγάλης εθνικής σημασίας. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε δυναμικό παρόν για να δοθεί ένα τέλος στη βάναυση συμπεριφορά, στον εξευτελισμό, στις ταπεινώσεις και ξυλοδαρμούς που υπόκεινται οι Έλληνες στα Σκόπια.

Η Ενημερωτική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008 στις 12 με 2.00 μ.μ. μπροστά από το κτίριο της Αντιπροσωπείας των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη στη διεύθυνση 140 East 45th Street, New York City, μεταξύ 3rd and Lexington Avenues.

 Οι δύο αυτές ώρες που θα διαθέσουμε μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη μεταχείριση των αδελφών μας από τις κρατικές αρχές των Σκοπίων. Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να έρθετε το πρωί της Δευτέρας στις 11:00 π.μ. στο προαύλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης (22-51 29th Street, Astoria, New York, 11105) για να αναχωρήσουμε μαζί για το Μανχάταν.

Η παρουσία σας και η φωνή σας θα συμβάλουν σε μία δυναμική εμφάνιση του Ελληνισμού στα Ηνωμένα Έθνη. Ελάτε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε την ιστορική αλήθεια στις Αντιπροσωπείες – μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 718-204-6500 τα απογεύματα ή στο 1 917 699 9935 Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Κυπριακό Δίκτυο Δράσης Αμερικής, Έλληνική Ένωση Αμερικής, Αδελφότητα Μάνης και Πανθρακική Ένωση Αμερικής «Ορφέας».

 ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

1. Ελάτε στη συγκέντρωση για την ενημερωτική εκστρατεία φέρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και γνωστούς σας

 2. Στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας στην Αντιπροσωπεία των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη στην ηλεκτρονική διεύθυνση USUNPublicAffairs@state.gov ή στο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: US State Department Human Rights Division , Assistant Secretary of State for Democracy, Human Rights and Labor David J. Kramer kramerdj@state.gov

3. Στείλτε αντίγραφο της επιστολής σας στο e-mail cana@cyprusactionnetwork.org ώστε να το δημοσιεύσουμε στις ιστοσελίδες μας και να το διαβάσουμε στο κοινό κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής μας εκστρατείας. Ενημερώστε μας αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας ή αν θέλετε να δημοσιεύσουμε το όνομά σας.

4. Επίσης μπορείτε να εκφράσετε τις απόψεις σας στην Αντιπροσωπεία των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη στο τηλέφωνο: 212-415-4050 ή στείλετε σχετικό Fax: 212-415-4053

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

1. Απαιτούμε οι πολίτες της πΓΔΜ να μπορούν να είναι ελεύθεροι να δηλώνουν την ελληνική καταγωγή τους στις απογραφές.

2. Απαιτούμε οι πολίτες της πΓΔΜ που υποχρεώθηκαν από ακραία καθεστώτα να αλλάξουν το επώνυμό τους σε Σλαβικά ονόματα να τους επιτραπεί χωρίς περιορισμούς να επιστρέψουν στα αρχικά Ελληνικά τους ονόματα, εάν οι ίδιοι το επιθυμούν.

3. Απαιτούμε την αναγνώριση όλων των ελληνικών μνημείων που βρέθηκαν στην περιοχή της αρχαίας Πελαγονίας (σημερινής νοτίου πΓΔΜ).

4. Απαιτούμε την αναγνώριση όλων των Ελληνικών Ορθοδόξων εκκλησιών στην περιοχή της αρχαίας Πελαγονίας (σημερινής νοτίου πΓΔΜ).

5. Απαιτούμε όλες οι προσπάθειες τροποποιήσεως Βυζαντινών Ορθόδοξων μνημείων τα οποία φέρουν Ελληνική Βυζαντινή γραφή, όπως εικόνες, να σταματήσουν αμέσως.

6. Απαιτούμε όπως όλες οι Ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες στην περιοχή της αρχαίας Πελαγονίας (σημερινής νοτίου πΓΔΜ) να μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα.

7. Απαιτούμε οι πολίτες της πΓΔΜ που ισχυρίζονται ελληνικής καταγωγής να είναι ελεύθεροι να εκκλησιάζονται στις Ορθόδοξες εκκλησίες, οι οποίες βρίσκονται υπό του Σερβικού Πατριαρχείου, και να μην είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τη σχισματική, παράνομη και μη αναγνωρισμένη από κανένα Πατριαρχείο, εκκλησία την αυτό-αποκαλούμενη “Μακεδονική” Ορθόδοξη Εκκλησία.

8. Απαιτούμε την επιστροφή ή χρηματική αποζημίωση από την κυβέρνηση της πΓΔΜ προς τους απογόνους των Ελλήνων που ακούσια εγκατέλειψαν τις προγονικές τους κατοικίες, εκκλησίες, σχολεία και εδάφη κάτω από τραγικές συνθήκες στην περιοχή, καθώς και σε εκείνους των οποίων οι περιουσίες τους κατασχέθηκαν από ακραία καθεστώτα σε μέρη όπως το Μοναστήρι, Γευγελή, Κρούσεβο κλπ.

 9. Απαιτούμε τα Ελληνικά νεκροταφεία τα οποία παραμένουν σιωπηλοί μάρτυρες της Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή, σε μέρη όπως η σημερινή Μπίτολα (Μοναστήρι), να αναγνωρισθούν και να διατηρηθούν από την κυβέρνηση της πΓΔΜ ως ιστορικά μνημεία.

10. Ζητάμε η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία και να χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της πΓΔΜ σε περιοχές όπου υπάρχει ζήτηση.

11. Απαιτούμε όνομα, εκτός από “Μακεδονική”, να εκχωρηθεί για τη Σλαβονική επίσημη γλώσσα των Σκοπίων. Η πΓΔΜ δεν μπορεί να μονοπωλήσει τον όρο “Μακεδονική” σε ένα εθνογλωσσικό ή εθνικό πλαίσιο. Ιστορικά και γλωσσικά, η επίσημη Σλαβονική γλώσσα των Σκοπίων (η οποία είναι όμοια με τη Σερβική και Βουλγαρική) είναι σαφώς διαφορετική από τις περιφερειακές / τοπικές σλαβικές διαλέκτους-όπου χρησιμοποιείται η προφορική διάλεκτος από δίγλωσσους Έλληνες στην Μακεδονική συνοριακή επαρχία.

12. Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση την εκχώρηση διαβατηρίων στους Έλληνες των οποίων η προέλευση μπορεί να αποδειχθεί στις ιστορικές βόρειες περιοχές της Μακεδονίας, την Πελαγονία και Γευγελή (σημερινή νότιο πΓΔΜ), ανεξαρτήτως της μητρικής γλώσσας (δηλαδή, ελληνική, βλάχικη, Σλαβονικές τοπολαλιές / περιφερειακές διαλέκτους, ή τη Σλαβονική επίσημη γλώσσα των Σκοπίων).

Informational Campaign for Hellenic Human Rights in FYROM

All who believe in justice and American democratic values are encouraged to join us and demand that: FYROM should stop being the perpetrator of cultural genocide against its historic Hellenic community. Its unapologetic, historically revisionist stance against humanity and violation of human rights should be properly investigated by the US State Department Human Rights division for denying the Hellenic minority in FYROM the right to their Hellenic identity and nationality.

The pertinent specifics of the Rally/Informational Campaign are as follows:

 DATE: Monday, October 27th, 2008 TIME: 12:00 noon to 2:00 pm LOCATION: US Mission to the UN located at : 140 East 45th Street (Between 3rd & Lexington Avenues)

If you cannot attend please notify those that could, or DONATE 

( http://hellenicsocieties.chipin.com/rally-for-hellenic-human-rights ) to our non-profit 501(c)(3) organization so that we may continue serving Hellenism.

Facebook Event: http://www.facebook.com/event.php?eid=43572969496

Meetup Event: http://www.meetup.com/NewYorkGreeks/calendar/9025039/

Δυναμική αντεπίθεση στα Σκόπια από την Ομογένεια των ΗΠΑ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...