Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΠρόεδρος της Ελληνικής...

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας

και Παγκόσμιος Γραμματέας ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου απέστειλε  μήνυμα για την 25η Μαρτίου.

 “Αγαπητοί Συνέλληνες και Φιλέλληνες, όπου γης, Ο Ελληνισμός τιμά την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τιμά το πνεύμα, τον αγώνα, το όραμα των ηρώων του 1821.

Αποτίει φόρο τιμής στην πιο ένδοξη σελίδα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, που οδήγησε στην απαρχή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα και τον Απανταχού Ελληνισμό. Αποτέλεσε το πέρασμα στον αιώνα της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Της χώρας μας που σήμερα πρωτοστατεί σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Η Οικουμενική ταυτότητα του Ελληνισμού ξεδιπλώνεται μέσα από τις λαμπρές σελίδες της ιστορικής μνήμης και μας παροτρύνει να παραμείνουμε στις επάλξεις, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία, την ενότητα, την ομοψυχία, αλλά και την πρόοδο, την ευημερία, την ηθική και κοινωνική της πατρίδας μας και την δική μας.

Η χαρά είναι διπλή, καθώς σήμερα γιορτάζουμε μαζί με την Παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πλάι-πλάι, όπως πάντοτε, η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός χαράσσουν πορεία σε μια διεθνοποιημένη κοινωνία, όπου οι αξίες που δίδαξαν πρώτοι οι Έλληνες είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ και αναγκαίες για την μελλοντική μας πορεία ως Έθνος αλλά και στην διεθνή κοινότητα.

 Η Ελληνική Ομογένεια στην Ευρώπη και την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια και πατριωτικό παλμό. Όλοι μας θα βρεθούμε και πάλι μπροστά στο μεγαλείο της νέας γενιάς, της ελπίδας μας. Ας σταθούμε με υπερηφάνεια και πίστη κοντά τους. Ας τους αποδείξουμε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός είναι φως, πνεύμα ανεξάντλητο που εμπνέει και οδηγεί.

«Χώρει έφιππος, γενναίε στρατηγέ -Κολοκοτρώνη- διδάσκων τους λαούς ανά τους αιώνας πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι»

Dear Hellenes and Philhellenes around the world,

Today Hellenism celebrates our National Rebirth, honours the spirit, the struggle and the vision of the Heroes of 1821.

It tributes memories of the most glorious page of modern Hellenic history, which initiated a new era for Hellas and Hellenes throughout the globe. 1821 constitutes a turning point to the European engagement of Hellas, which nowadays justifiably may see its position in the political, economic and cultural affairs of all Europe.

Today, the ecumenical identity of Hellenism unfolds over and through the golden pages of History and compels us to stay on the lines struggling and striving for freedom, unity, progress and for ethical and social wellbeing of our homeland and of each one of us individually.

Today’s joy grows more as we are celebrating along with our National Rebirth the Annunciation of Holy Mary Theotocos. Hellenism and Orthodoxy in true fact are pursuing the historical avenues in an internationalized society, where the values which firstly taught by the Hellenes remain more than ever fresh, valid and indispensable for the future of our nation in the international community of people.

The Hellenic Communities in Europe, America, Australia, Africa, Asia and the rest of the world are celebrating with patriotism this great and special day. All of us will attend the parades and we will find ourselves next to our new generation, which represents our hope for the future.

Let us show and prove them that Hellas and Hellenism are always a perpetual light, a vigorous spirit guiding us with faith and vision, the same spirit, which guided the heroes of the Revolution of 1821 to freedom.

” «Χώρει έφιππος, γενναίε Στρατηγέ –Κολοκοτρώνη- διδάσκων τους λαούς ανά τους αιώνας πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι.»

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...