Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα για Δήμους«Πρωτοβουλίας» από τον...

«Πρωτοβουλίας» από τον Παν. Αβραμόπουλο και Κωνστ. Ζέρβα.από τον Νίκο Φωτίου

«Πρωτοβουλίας» από τον Νίκο Φωτίου και οι απαντήσεις από Παν. Αβραμόπουλο και Κωνστ. Ζέρβα.

Μήνυμα στους πέντε δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» που τάχθηκαν με την αντιπολίτευση στο θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου, έστειλε ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου.
Μιλώντας, ως εκπρόσωπος του δημάρχου, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση για το 12ο δημοτικό σχολείο, ανέγνωσε απόσπασμα από τον ψηφισμένο κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας».
«Θα αποφύγω να ερμηνεύσω τους λόγους για τους οποίους συνάδερφοί μου της «Πρωτοβουλίας», αθροίστηκαν κάτω από τις υπογραφές των «Εντάξει» και θα περιοριστώ στην ανάγνωση του κανονισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως επικαλείται την αίσθηση της ευθύνης και μόνο.
Σύμφωνα με το καταστατικό που διάβασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου:
Α) το κάθε αιρετό μέλος της διοίκησης ψηφίζει ελεύθερα και κατά συνείδηση
Β) Όταν ένα θέμα έχει εισαχθεί στη Δ.Ο. πριν τις συνεδριάσεις των οργάνων της διοίκησης, έχει συζητηθεί και έχει ληφθεί πλειοψηφικά απόφαση, η οποία τυχόν μειοψηφούσα άποψη οφείλει να σέβεται τη ληφθείσα απόφαση
Γ)Στην περίπτωση που παρά την προηγηθείσα  συζήτηση/ πλειοψηφική απόφαση στην Δ.Ο. αιρετό μέλος της ομάδας εξακολουθεί να διαφωνεί για λόγους αρχής ή συνείδησης, οφείλει να δηλώσει τη διαφωνία του πριν από την ψηφοφορία στα όργανα της διοίκησης και να καθορίσει τη στάση με δική απόφαση.

Λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «φθηνό αυτό που συνέβη». «Ελπίζω να μην μετατραπούν ορισμένοι σε πειθαρχικούς ελεγκτές», σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος, κάνοντας λόγο για πειθαρχικού χαρακτήρα ζητήματα που θυμίζουν παλιές εποχές, που διέγραφαν τα κόμματα τους έχοντες διαφορετική άποψη.
Για προσπάθειες πολιτικής χειραγώγησης έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Από κάποιος επιχειρήθηκε να τεθεί και η αίσθηση της κομματικής πειθαρχίας και της πολιτικής ορθοδοξίας. Λυπάμαι πολύ κ. Φωτίου, αλλά κάποιους ανθρώπους ούτε να τους εκφράσετε μπορείτε, ούτε μπορείτε να τους φιμώσετε», είπε, απευθυνόμενος στον Νίκο Φωτίου. «Αυτές οι συμπεριφορές και προσπάθειες χειραγώγησης, όπως έχει πει και ο πολιτικός σας προϊστάμενος σε Σοβιετίες. Θεωρώ, ότι η Πρωτοβουλία δεν υπήρξε ποτέ και δεν είναι σήμερα Σοβιετία», σημείωσε.
Να χαμηλώσουν τους τόνους κάλεσε τα στελέχη της Πρωτοβουλίας ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης. Ξεκαθάρισε ότι θα συνταχθεί με την απόφαση της διοίκησης καθώς ελπίζει ότι μπορεί η παράταξη να συνεχίσει να διοικεί για άλλα δύο χρόνια. «Θα ψηφίσω στην άποψη της διοίκησης αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», σημείωσε.
Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι η «μόνη επίκληση που έγινε, είναι στο όνομα αίσθημα της ευθύνης των μελών της παράταξης». «Ο κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας» στον οποίο αναφέρθηκαν απαξιωτικά συνάδερφοι, είναι ψηφισμένος ομόφωνα δηλαδή και από τους ίδιους και δεν περιέχει – αντιθέτως δηλώνει ότι διαγραφές ή άλλες ποινές δεν προβλέπονται για τα μέλη της παράταξης»

Η ανάρτηση Αβραμόπουλου

Δεν έχει πάτο αυτό το πηγάδι;

Είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ (ό,τι και αν συμβεί, ό,τι και αν γραφτεί από εδώ και μπρος) που ασχολούμαι με το ΑΘΛΙΟ παιχνίδι συνεχών ανακοινώσεων που ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

Το κάνω διότι, για ακόμη μία φορά, μέσω νεότερης «Ανακοίνωσης της Διοίκησης (;)» εκτοξεύονται ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ  που επιχειρούν ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Κάποιοι θεωρούν ότι, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΣΜΟ του Δήμου Θεσσαλονίκης, μπορούν να συντάσσουν και να δημοσιεύουν  κείμενα τόσο ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ με ΑΙΣΧΡΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.

Είναι ΝΟΣΗΡΟ αυτό που συμβαίνει.
Είναι ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ.

Αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί πού ταυτίζουν την πόλη με τον εαυτό τους και από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα;

Αναρωτιέμαι γιατί δεν αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπουτάρης ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;

Η πόλη και ο δήμος ως οργανισμός έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ!”

πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Σε ανάρτηση του στο facebook γράφει αρχικά “αντιπαρέρχομαι σημερινές «ανακοινώσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης». Ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» (και όχι «αποστασιοποιημένος σύμβουλος της συμπολίτευσης που επιζητά πολιτική επιβίωση» -πόσο αισχρές κουβέντες αλήθεια!), αγανακτώ αλλά προτιμώ να μην εμπλακώ σε διενέξεις ευτελούς επιπέδου“.

Η ανάρτηση του νωρίτερα ξεκινά με την έκφραση στα Λατινικά “Ubi dubium ibi libertas (Όπου αμφισβήτηση εκεί ελευθερία)” στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβουλία.

Αντί άλλου σχολίου,  θα θυμίσω δύο μόνο προτάσεις από το πρόγραμμα της παράταξης που καυτηρίαζαν τις πρακτικές προηγουμένων διοικήσεων:

Α. «Τα Δημήτρια ίσως είναι ο μοναδικός θεσμός στον κόσμο που δεν έχει καλλιτεχνικό διευθυντή και περιορίζεται στη φιλοξενία καλλιτεχνικών σχημάτων χωρίς να παράγει τίποτα.»

Β. «Τα Δημήτρια διεκπεραιώνονται σήμερα από ανθρώπους που χειρίζονται μεγάλα κονδύλια γραφειοκρατικά και με πλήρη αδιαφάνεια.»

Εχθές, προειλημμένες αποφάσεις, απευθείας αναθέσεις έργων, δαπάνες για αμοιβές ξένων και ελληνικών καλλιτεχνικών εταιρειών κ.λπ. ήρθαν προς ψήφιση με μία ασαφή και γενικόλογη εισήγηση.

Ήρθαν προς ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού και πριν το δημοτικό συμβούλιο διακόψει τη λειτουργία του, ενώ ο χρόνος διεξαγωγής των Δημητρίων είναι γνωστός και σταθερός.

Ήρθαν προς ψήφιση σε ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία, με τους ΜΙΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ της παράταξης που διοικεί το δήμο ΑΠΟΝΤΕΣ. Προφανώς, ως απόντες δεν συμμετείχαν και δεν ψήφισαν.

Ποσά της τάξης των 500.000 ευρώ (αυτός περίπου είναι ο προϋπολογισμός των Δημητρίων), τα οποία στη σημερινή εποχή είναι δυσθεώρητα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τα ψηφίζω χωρίς εμπεριστατωμένη γνώση και δυνατότητα ελέγχου.

Το ίδιο έπραξα εχθές και για θέμα που αφορούσε την ψήφιση κονδυλίου ύψους 866.000 ευρώ στον τομέα της Καθαριότητας  -θέμα για το οποίο ζήτησα πλήρεις και σαφείς διευκρινίσεις. Σε αυτό πρόκειται να επανέλθω με γραπτά ερωτήματα προς τους αρμόδιους παράγοντες και τις υπηρεσίες.

Για όλα τα παραπάνω, έχω τα τελευταία χρόνια απευθυνθεί κατ’ επανάληψη, τόσο  προφορικά όσο και γραπτά, στον ίδιο τον Δήμαρχο και τα όργανα διοίκησης του δήμου.

Για να τελειώσει και αυτό το παραμύθι και να μην «κάνουμε κύκλο τη νύχτα και μας κατακαίει η φωτιά»” ξεκαθάρισε ο κ. Αβραμόπουλος.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...