Σε αντίθεση με τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα άπαντες και οι ποδοσφαιρόφιλοι που αναζητούν μια ποδοσφαιρική όαση κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου και κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά .
Στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο αγγλικό πρωτάθλημα και την Premiership εκεί όπου λέξεις όπως διακοπές και αργίες είναι άγνωστες λέξεις για το ποδοσφαιρικό κοινό που παρακολουθεί χωρίς ανάσα ίσως το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ευρώπης με υψηλό ανταγωνισμό όσον αφορά την διεκδίκηση του τίτλου, αλλά και τις υπόλοιπες προνομιούχες θέσεις του Champions League, καθώς και αυτήν που οδηγεί στο ΕuropaLeague.
Η Manchester United εκμεταλλεύομενη την ελεύθερη πτώση της Chelsea που ακόμα συνεχίζεται καθώς η ομάδα του Carlo Ancelotti γνώρισε ακόμα μια ήττα από την Wolves στο Molineaux με 1-0 και αν συνεχίσει έτσι ίσως χάσει το τρένο ακόμα και για το Champions League έπειτα από το 2003.
Στον αντίποδα η Manchester United εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες των αντιπάλων της καθώς επικράτησε με 2-1 επί της Stoke City και παραμένει στο ρετιρέ της κορυφής με 44 βαθμούς και 20 αγώνες μιας και έχει ακόμα να παίξει τα εξ αναβολής παιχνίδια εκτός έδρας με Blackpool και Chelsea ανίστοιχα .
Η συμπολίτισα Manchester City ακολουθεί με 42 βαθμούς και 21 αγώνες και πείθει πως πρόκειται για μια ανερχόμενη δύναμη στην Γηραιά Αλβιώνα.Η ισοπαλία με την Arsenal στο Εmirates Stadium που ακολουθεί 40 βαθμούς και 21 αγώνες ήταν το ντέρμπυ της αγωνιστικής αναμφίβολα.Η γκέλα της Chelsea την εκτόπισε από την προνομιούχο τετράδα του χρυσοφόρου θεσμού, και έδωσε στην Tottenhan με 36 βαθμούς και 21 αγώνες παρά την ήττα της απο τα ζαχαρωτά της Everton στο Goodison Park να ονειρεύεται μια 2η χρονιά στον ίδιο θεσμό.
Η Sutherland με 36 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης και έχει ισχνό προβάδισμα για το Europa League καθώς επικράτησε εκτός έδρας στο Villa Park του Birmingham με τους χωριάτες της Aston Villa που φλερτάρουν με τον υποβιβασμό.
Απώλεια βαθμών για την Bolton στο Reebok Stadium όπου παραχώρησε ισοπαλία με αντίπαλο την Wigan της προτελευταίας θέσης.
Η ήττα της Liverpool στο Bloomfield με αντίπαλο την Blackpool με 3-1 δεν συνιστά έκπληξη.
Η ομάδα του Roy Hodgson βρίσκεται στην 12η θέση με 25 βαθμούς και θα πρόκειται για θαύμα αν η ομάδα του Roy Hodgson ανακάμψει και καλύψει το χαμένο έδαφος για το Champions League αλλά και για το Εuropa League.
Πάντως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε ένα πρωτάθλημα που η Manchester United το 1998 οδηγώντας την κούρσα από το +18 κατάφερε να το απωλέσει.
Αυτά προς το παρόν για την Αγγλία που η δράση ποτέ δεν σταματά, θυμίζοντας το αμερικανόπνευστο παροιμιώδες κλισέ για την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται με έμμεσως πλην σαφή αναφορά για την κοσμοπολιτική Νέα Υόρκη.
Όσο για την Ελλάδα είναι ευτύχημα που έστω και την παραμονή των Θεοφανειών είχαμε αγωνιστική δράση σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ανδρεάδης Ανδρέας