Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠροσωπικό κόμμα η...

Προσωπικό κόμμα η “Ελληνική Λύση”, οδηγείται στα Τάρταρα…

Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Την περασμένη εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας, δυο νέες δημοσκοπήσεις!

Η πρώτη έγινε από την εταιρεία Opinion Poll και η δεύτερη από την εταιρεία Marc!

Στην πρώτη (Opinion Poll) η πρόθεση ψήφου για την ΝΔ είναι 40,3% (στη δημοσκόπηση του Ιουλίου της ίδιας εταιρείας το ποσοστό της ΝΔ ήταν 41,2%) και για τον ΣΥΡΙΖΑ στο 19,5% (τον Ιούλιο ήταν 20,7%). Στην ίδια δημοσκόπηση το ΚΙΝΑΛ καταγράφει 5,8% και το ΚΚΕ 5% (στα ίδια ποσοστά και τον Ιούλιο τα δυο κόμματα)! Η “Ελληνική Λύση” 3% (3,5% τον Ιούλιο) και το ΜέΡΑ25 ποσοστό 2,2% (όσο και τον Ιούλιο)!

Η δεύτερη δημοσκόπηση (Marc) δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές από την πρώτη! Η ΝΔ είναι στο 40,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19,8%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 5,1%, η “Ελληνική Λύση” στο 3% και το ΜέΡΑ25 στο 1,5%!

Η πλησιέστερη δική μου πολιτική “συγγένεια” θα μπορούσε να είναι φυσικά με την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου. Με τον οποίο συμπορεύτηκα και συνεργάστηκα επί σειρά ετών, την εποχή του ΛΑΟΣ!

Έτσι ειλικρινά θλίβομαι, βλέποντας την πτωτική τάση των ποσοστών της “Ελληνικής Λύσης”, σε μια εποχή μάλιστα, που το πολιτικό status ευνοεί το κόμμα αυτό, ώστε να κατέγραφε πολύ υψηλά ποσοστά!

Αλλά για να εισπράξει κάποιο νέο κόμμα υψηλά ποσοστά, θα πρέπει απαραίτητα να έχει οργανωτική δομή υψηλού επιπέδου! Διαφορετικά οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στις πολιτικές καλένδες! Όπως π,χ. η “Ένωση Κεντρώων”, το “Ποτάμι” και από ότι φαίνεται και το ΜέΡΑ25!

Η οργανωτική δομή σχεδιάζεται αμέσως μετά από Συνέδριο του κόμματος και το οποίο ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από τον Κυριάκο Βελόπουλο!

Παρ΄ ότι το κόμμα ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2016 και εισήλθε στην Ευρωβουλή τον Μάιο του 2019 με ποσοστό 4,18% (1 βουλευτή) και στην Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2019 με 3,70% (10 βουλευτές)!

Ένα Συνέδριο που προγραμμάτιζε ο Κυριάκος Βελόπουλος να πραγματοποιήσει τον Μάρτιο του 2020, αλλά φαίνεται ο κορωνοϊός υπήρξε καλή δικαιολογία για να μην πραγματοποιηθεί ποτέ!

Από αυτό το Συνέδριο θα εκλεγόταν η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και η οποία θα εξέλεγε τον Γραμματέα της (Νούμερο 2 στα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα, μετά τον Πρόεδρο) και το αντιπροσωπευτικό της Σώμα, το Εκτελεστικό γραφείο, που λαμβάνει όλες τις κορυφαίες πολιτικές αποφάσεις του εκάστου κόμματος!

Έτσι, διά μέσω αυτών των διεργασιών, θα δημιουργείτο η Πανελλήνια οργάνωση του κόμματος (με εκλεγμένα όργανα) που θα στελεχωνόταν από γνώστες της πολιτικής επιστήμης, προκειμένου να εκφράζουν την ανάγκη των στόχων του κόμματος προς τα εμπρός, με αυστηρά διακριτούς ρόλους…

Θα δημιουργείτο Περιφερειακή Επιτροπή για επεξεργασία ζωτικών προβλημάτων και επεξεργασία αυτών με ταυτόχρονη προώθηση στους Βουλευτές του κόμματος προκειμένου να γίνονται ερωτήσεις στη Βουλή!

Αυτά τα μέλη θα κάλυπταν όλη την ελληνική Επικράτεια! Θα συσκέπτονταν, ας πούμε μια φορά τον μήνα υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος, προκειμένου να τους παρέχεται η ενημέρωση για την πολιτική γενικότερα γραμμή του κόμματος!

Θα δημιουργούντο Τοπικές Επιτροπές, με γραφεία σε κάθε (έστω) πρωτεύουσα Νομού της Ελλάδος!

Έτσι θα επιτυγχανόταν η απαραίτητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω της αναδείξεως στη Βουλή των κατά τόπους προβλημάτων, με εκείνο το πρόσωπο από την κάθε Τοπική Επιτροπή, που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις και θα παρουσίαζε το κομματικό έργο, παρουσιάζοντάς το, στους τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς!

Όλα τα παραπάνω οργανώθηκαν επί εποχής ΛΑΟΣ από τον Μιχάλη Βάρδα και την αφεντιά μου και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός άγγιξε εκλογικά ποσοστά του 10%!

Τι λοιπόν είναι αυτό πού τρομάζει τον Κυριάκο Βελόπουλο και δεν δημιουργεί ανοικτό κόμμα στην Κοινωνία και το κρατάει απολύτως προσωπικό;

Γιατί όπως πληροφορούμε, η έμπιστη ομάδα του Προέδρου Βελόπουλου είναι άνθρωποι που σε όλα του λένε “Ναι”! Γιατί δεν αντέχει τα “Όχι”! Μα από τα “Όχι” διαμορφώνεται η πολιτική ώθηση προς τα εμπρός!

Εκτός και αν κωλύεται από κάπου ο Πρόεδρος Βελόπουλος και πρέπει να συντηρεί το κόμμα στα επικίνδυνα ποσοστά του 3-4%!

Κλείνοντας να προσθέσω, ότι σε κανέναν από τους Βουλευτές του δεν έχει δώσει “αέρα να αναπνεύσουν” ο Πρόεδρος Βελόπουλος! Αφού κανένας “δεν έχει το δικαίωμα” να βγει σε τηλεοπτικά κανάλια!

Ούτε ο Βασίλης Βιλιάρδος που εξελέγη με την “Ελληνική Λύση” Βουλευτής Επικρατείας και θα μπορούσε να προσφέρει τουλάχιστον στα οικονομικά, αφού είναι έγκριτος οικονομολόγος!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...

Μισός Αιώνας Βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

τού Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.* Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βορείου τμήματος της. Η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για την Κύπρο πηγάζει από τον εθνικό όρκο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης...