Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΠρος εξαγορά του...

Προς εξαγορά του Ρ/Σ «Village 88,3»

on-the-air.gifΣτη διέρυνση των συμμετοχών τους στα ερτζιανά της Αττικής και, διά αυτού, στη σημαντική ενίσχυση της θέσης τους, προχωρούν οι Εκδόσεις Λυμπέρη κινώντας τις διαδικασίες για την εξαγορά του ρ/σ «Village 88,3». Ο ράδιοσταθμός ανήκει στην εταιρεία Village FM A.E., 

η οποία, με τη σειρά της, ανήκει στη γνωστή πολυεθνική αυστραλιανών συμφερόντων AuStereo.

 Την εμπορική διαχείριση του σταθμού έχει η εταιρεία HRS (Hellas Radio Services), η οποία αξίζει να αναφερθεί ότι διαχειρίζεται εμπορικά επίσης και το ραδιοσταθμό Λάμψη 92,3 και το Λάμψη 88,9 Θεσσαλονίκης, που πριν από λίγο καιρό -μετά τις πρόσφατες ιδιοκτησιακές αλλαγές της SBS σε διεθνές επίπεδο- πέρασε ουσιαστικά «στα χέρια» της ProSiebenSat 1.

Αλλαγή σχεδίων

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με την πώληση του ραδιοσταθμού Village, η μητρική πολυεθνική εταιρεία AuStereo -που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και μέσω της Village RoadShow, τόσο στον τομέα των κέντρων ψυχαγωγίας όσο και σε εκείνον της διανομής και διακίνησης κινηματογραφικών ταινιών-, ουσιαστικά «βάζει στην άκρη» τις δραστηριότητές της στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ελλάδας -τουλάχιστον επί του παρόντος- και επικεντρώνεται στις άλλες δραστηριότητές της.

Ο ραδιοσταθμός Village 88,3 στόχευε με ιδιαίτερη επιτυχία στο νεανικό κοινό, έχοντας στο ρεπερτόριό του κατά κύριο λόγο ξένη μουσική. Παρά τις υψηλές θέσεις που κατείχε στις λίστες ακροαματικότητας επί σειρά ετών, τον τελευταίο χρόνο είδε τα νούμερά του να συρρικνώνονται και αρκετές φορές βρέθηκε έξω από την πρώτη δεκάδα.

Το γεγονός αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτυπώθηκε και στους οικονομικούς δείκτες, με αποτέλεσμα, το 2006, οι πωλήσεις της διαχειρίστριας εταιρείας να διαμορφωθούν σε 2,38 εκατ. ευρώ, έναντι 2,61 εκατ. ευρώ το 2005, μειωμένες κατά 9,05%, ενώ παράλληλα η χρήση ήταν ζημιογόνος με ζημίες ύψους 236 χιλιάδων ευρώ, έναντι κερδών ύψους 119 χιλιάδων ευρώ της χρονιάς που προηγήθηκε.

Συμμετοχές Σημαντικά ενισχυμένες εμφανίζονται οι Εκδόσεις Λυμπέρη με την κίνηση αυτή, αφού διευρύνουν τις συμμετοχές τους στη μεγαλύτερη σε έσοδα και ισχύ ραδιοφωνική αγορά της χώρας.

 Ειδικότερα, ο αριθμός των ραδιοφωνικών σταθμών που πλέον θα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Λυμπέρη ανεβαίνει στο τρία, γεγονός που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες συμμετοχές της -περιοδικά, ψυχαγωγία, εκτυπώσεις κ.λπ. στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ην. Αραβικά Εμιράτα)- καθιστά την εταιρεία μια από τις μεγαλύτερες του χώρου, τόσο των ερτζιανών όσο και του κλάδου των ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται, ειδικότερα, όσον αφορά τα ραδιοφωνικά, ότι οι Εκδόσεις Λυμπέρη είναι μητρική εταιρεία της Three Dee A.E. (κατέχοντας το 100% των μετοχών της), η οποία διαχειρίζεται του ραδιοσταθμούς «BEST 92,6» και «ΕΝ ΛΕΥΚΩ 88,9».

 Η εταιρεία ThreeDee, το 2006, παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 2,33 εκατ. ευρώ, έναντι 1,94 εκατ. ευρώ του 2005, αυξημένο κατά 19,83%.

Σημαντικά υψηλότερα ήταν και τα καθαρά προ φόρων κέρδη της το 2006, τα οποία ανήλθαν σε 386 χιλιάδες ευρώ, έναντι 352 χιλιάδων ευρώ το 2005.

Οικονομικά μεγέθη του ομίλου Ο Ομιλος των Εκδόσεων Λυμπέρη, στη χρήση του 2006, παρουσίασε πωλήσεις οριακά αυξημένες κατά 0,35%, οι οποίες ξεπέρασαν τα 83,08 εκατ. ευρώ, έναντι 82,79 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο καθαρών προ φόρων κερδών, η εταιρεία παρουσίασε ζημίες ύψους 2,89 εκατ. ευρώ, έναντι 1,33 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στην προηγούμενη χρήση απορρόφησε την Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε.

 Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα του Ομίλου στο 9μηνο του 2007. Ειδικότερα οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 45,42 εκατ. ευρώ, έναντι 39,57 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14,78%, ενώ παρουσιάζει οριακά κέρδη ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, έναντι ζημιών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2006 ύψους 1,08 εκατ. ευρώ.

πηγή:naftemporiki

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...