Συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας από τις 15 Φεβρουαρίου και για την απόσυρση των βαρέων όπλων ανακοίνωσε από το Μινσκ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Κατορθώσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία επί των ουσιωδών θεμάτων», ανακοίνωσε ο ρώσος Πρόεδρος.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποσύρει το βαρύ πυροβολικό υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να προχωρήσει σε Συνταγματική αναθεώρηση σε σχέση με τα δικαιώματα των πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας.
«Ήρθαμε σε μια παγκόσμια συμφωνία σχετικά με την κατάπαυση του πυρός και μια παγκόσμια πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης» ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανοσουά Ολάντ.
O πρόεδρος της Ουκρανίας, Π.Ποροσένκος ανακοίνωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και την ανταλλαγή όλων των κρατουμένων, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 19 ημερών.
Σε ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει:
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ομάδα του ΔΝΤ στο Κίεβο συμφώνησε σε ένα ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα με την ουκρανική κυβέρνηση ύψους 17.5 δισ. δολαρίων (περίπου 15.5 δισ. ευρώ)