Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΠολύτιμη συμπαράσταση προς...

Πολύτιμη συμπαράσταση προς τους Έλληνες πυροπαθείς

2691.gif240761.jpgΤρία εκατ. δολάρια από την αυστραλιανή κυβέρνηση για τους πληγέντες , Μήνυμα Χάουαρντ προς τον ελληνικό λαό «Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας και οι αυστραλοί πολίτες εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και περιουσιών από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στην χώρα». Το μήνυμά αυτό απέστειλε χθες προς την ελληνική κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Τζον Χάουαρντ.

Ο κ. Χάουαρντ ανακοίνωσε επίσης ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση προσφέρει το ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των πυροπαθών. Ενώ προτίθεται να αποστείλει και εξειδικευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστροφών και πυρόσβεσης. πηγή:voiceofgreece.

Στέλνουν ζώα σε ένδειξη συμπαράστασης Οι Θεσσαλονικείς κτηνοτρόφοι στο πλευρό των πυροπαθών συναδέλφων τους

Τρία ζώα ο καθένας, ώστε να αναπληρωθεί μέρος του απωλεσθέντος ζωϊκού κεφαλαίου, είναι έτοιμοι να στείλουν οι κτηνοτρόφοι στους συναδέλφους τους στην Πελοπόννησο, που είδαν τα κοπάδια τους και τις περιουσίες τους να χάνονται στις φλόγες.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Κτηνοτρόφων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Στέλιος Βογιατζής, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους κτηνοτρόφους της Αχαΐας.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αποφάσισαν επίσης να θέσουν στη διάθεση της νομαρχίας κάθε χρήσιμο μέσο για την κατάσβεση ενδεχόμενων πυρκαγιών, αλλά και την πρόληψή τους, όπως υδροφόρες, ραντιστικά μηχανήματα, άροτρα.

Προσφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στους πληγέντες

 Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote [COSr.AT] , Vodafone και Wind, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ , ανακοίνωσαν ότι παρέχουν στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εθνικών κλήσεων διάρκειας 10 ωρών, κάθε μήνα, για τους επόμενους δύο μήνες.

Κάθε δικαιούχος αρκεί να προσκομίσει στα καταστήματα των εταιρειών, από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007, το παραστατικό παραλαβής της κρατικής αρωγής ύψους 3,000€, που χορηγείται από τις αρμόδιες τράπεζες.

Κατόπιν, με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό του, θα δικαιούται να κάνει χρήση της προσφοράς. Κάθε δικαιούχος θα ενημερώνεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία είναι συμβεβλημένος, για την ημερομηνία έναρξης και λήξης της παροχής.

ΔΕΗ: Δεν θα απαιτηθούν οφειλές για κτίρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές 

 Πέραν των δαπανών τις οποίες θα καλύψει η ΔΕΗ για την επανακατασκευή των δικτύων που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στους νομούς Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και στην Εύβοια, η Επιχείρηση, για την ανακούφιση των πληγέντων, αποφάσισε να μην απαιτηθούν οφειλές από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για κτίρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

Την απόφαση αυτή πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τηv χθεσινή συνεδρίασή του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ και μάλιστα με εντυπωσιακά μεγέθη, οι προσφορές των τραπεζών

με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές αλλά και στην ανασυγκρότηση των περιοχών που αντιμετώπισαν την πύρινη λαίλαπα.

Ένωση Ελληνικών τραπεζών

αποφάσισε το 6μηνο πάγωμα όλων των δόσεων δανείων που έχουν οι πληγέντες και τη χορήγηση δανείων χωρίς έξοδα.

Πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των περιοχών

 που επλήγησαν και τη στήριξη των πολιτών, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank  EFG με βάση τις προτεραιότητες που θα θέτει η πολιτεία στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα εκπονηθεί.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις δέσμες πρωτοβουλιών. Για την ανακούφιση των πληγέντων, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με απώλεια συγγενικών προσώπων καθώς και σε πληγέντες που έχασαν την κύρια κατοικία τους ή άλλο βασικό περιουσιακό στοιχείο.

 Επίσης, θα γίνει πλήρης διαγραφή των υπολοίπων οφειλών των στεγαστικών, καταναλωτικών και αγροτικών δανείων που έχει χορηγήσει η Eurobank ΕFG στις δύο αυτές κατηγορίες πληγέντων. Οι δικαιούχοι των ανωτέρω ενισχύσεων θα προσδιοριστούν επί τη βάσει της επίσημης καταγραφής από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

 Για την αντιμετώπιση και την πρόληψη πυρκαγιών, θα γίνει δωρεά εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του. Το είδος του εξοπλισμού θα προσδιοριστεί καθ’ υπόδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ επίσης θα χρηματοδοτηθούν μη κυβερνητικοί οργανισμοί και άλλες εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα προστασίας των δασών.

Δέσμη πρωτοβουλιών θα ληφθεί για την αποκατάσταση των δασικών περιοχών με οικονομική ενίσχυση του εθνικού προγράμματος αποκατάστασης των δασικών εκτάσεων που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές του 2007, όπως αυτό θα καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

 Για την Ηλεία Ειδικά για το νομό Ηλείας, το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα διαθέσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για την αποκατάσταση των πυροπαθών και των δήμων και κοινοτήτων που επλήγησαν στο νομό. Αυτό υπαγορεύεται από το ότι ο Νομός Ηλείας επλήγη περισσότερο από κάθε άλλον και από το γεγονός ότι ο ιδρυτής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κατάγετο από την περιοχή, με την οποία είχε συνδέσει τη φιλανθρωπική του δράση εδώ και 40 χρόνια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά μέριμνα για τους αστέγους, χορήγηση επιδόματος σπουδών για όλους τους μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές που έχασαν έναν από τους γονείς τους, έργα αποκατάστασης υποδομών στους δήμους και τις κοινότητες που καταστράφηκαν κατά τις πυρκαγιές (σχολικά κτήρια, κέντρα υγείας κ.λπ.) και οικονομική συνδρομή για την ανάπλαση του περιβάλλοντος πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

* Το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ θα καταθέσει η Τράπεζα Κύπρου στο Ειδικό Ταμείο Στήριξης των πληττόμενων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (αρ. Λογ. 2341103053) για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πυροπαθών.

Επίσης, η τράπεζα θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ στους πληγέντες δήμους του νομού Ηλείας. Η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει στη δωρεά 3 πυροσβεστικών οχημάτων δασών ταχείας επέμβασης στους Δήμους Βυτίνας, Λεβιδίου και Φαλάνθου για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας των συγκεκριμένων δήμων που περιβάλλουν το όρος Μαίναλον, τη δωρεά 2 πυροσβεστικών οχημάτων δασών ταχείας επέμβασης στους δήμους Ξυλοκάστρου και Φενεού για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας των συγκεκριμένων δήμων που περιβάλλουν το όρος Ζήρια, τη δωρεά 1 πυροσβεστικού οχήματος δασών ταχείας επέμβασης στο δήμο Μυστρά για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας του δήμου που περιβάλλει το όρος Ταϋγετος και την δωρεά 2 πυροσβεστικών οχημάτων δασών ταχείας επέμβασης στους δήμους Διρφίων και Κύμης για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας των συγκεκριμένων δήμων που περιβάλλουν τα όρη Δίρφη και Σέτα.

 Οπως ανακοινώνει η τράπεζα, θα ενισχύσει τον ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) με την αγορά εξοπλισμού για τις άμεσες ανάγκες τους και ως αναγνώριση της θυσίας των πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη τόσο στις πρόσφατες πυρκαγιές όσο και στις πυρκαγιές της Κρήτης, θα εισφέρει το ποσό των 20 χιλ. ευρω στην οικογένεια κάθε εκλιπόντος.

Η Κύπρου αναστέλλει επίσης την πληρωμή δόσεων των δανείων για ένα χρόνο των οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

* Το ποσό των 500 χιλ. ευρώ θα καταθέσει η Attica Bank στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος ενώ λάβει άμεσα μέτρα για την αναστολή δόσεων δανείων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας.

Η διοίκηση της Attica Bank άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον οποίο στελέχη και εργαζόμενοι μπορούν να καταθέτουν χρηματική βοήθεια υπέρ των οικογενειών με θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις πυρόπληκτες περιοχές.

* Η Geniki Bank θα προσφέρει το 1% της αξίας των αγορών όλων των πιστωτικών καρτών της από τις 29 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα δέχεται καταθέσεις σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της, προς το λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ενίσχυση των πυροπαθών, οι οποίες δεν επιβαρύνονται με κανένα έξοδο.

Εντυπωσιακές οι δωρεές για την ανασυγκρότηση .Οι προσφορές ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ και ο κατάλογος μεγαλώνει

Τη στενή συνεργασία των παραγωγικών φορέων με το υπουργείο Οικονομίας, για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ζήτησε χθες με επιστολή του προς τους προέδρους της ΓΣΕΕ του ΣΕΒ της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ

Ο υπουργός καλεί τους παραπάνω φορείς σε συνεργασία στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των Πληγεισών Περιοχών.Ωστόσο, επιχειρήσεις και φορείς έχουν ήδη προχωρήσει σε ανακοινώσεις για προσφορά μεγάλων ποσών, που υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς. Oρίστηκε και το Δ.Σ. του Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, το οποίο θα διαχειριστεί τα ποσά που θα συγκεντρωθούν.

Η Κομισιόν

εξετάζει αυξημένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας

Στόχος θα είναι τα Ταμεία της Ε.Ε. να χορηγήσουν κάποια μεγαλύτερη ενίσχυση προς τις πυρόπληκτες περιοχές.

 Καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις

Σε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην επιχειρηματική κοινότητα της Πελοποννήσου, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

  Πώς θα αποζημιωθούν οι αγρότες για ζημιές από τις πυρκαγιές Οριστικοποιήθηκαν οι πληρωμές των πυρόπληκτων αγροτών για τις ζημιές που υπέστησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Οι σχετικές αποζημιώσεις που αφορούν τις ζημιές του 2007 θα ισχύσουν και για αιτήσεις που εκκρεμούν από τα έτη 2003, 2004, 2005 και 2006 των εγκεκριμένων από την Ε.Ε. προγραμμάτων ΠΣΕΑ για πυρκαγιές. 

ΥΠΕΧΩΔΕ:

Αρχίζει η καταγραφή ζημιών σε πυρόπληκτες περιοχές .Τα πρώτα κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ αρχίζουν να αποστέλλονται σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές με στόχο την καταγραφή των ζημιών σε κτήρια, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους κ.λπ. και την οριοθέτηση των περιοχών που έχουν πληγεί παράλληλα με τους πρώτους μεταφερόμενους οικίσκους στέγασης με βάση τα πρώτα αιτήματα των νομαρχιών.

Η Helexpo

ενισχύει τους πληγέντες από τα έσοδα των περιπτέρων των υπουργείων και των Δημόσιων Φορέων στην 72η ΔΕΘ θα χρηματοδοτηθεί το 100% της συμμετοχής επιχειρήσεων από τις πυροπαθείς περιοχές σε Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις της Helexpo.πηγή:naftemporiki

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ,

 συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των συμπολιτών μας και στην αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές, προσφέρει στον ειδικό λογαριασμό αρωγής των πυρόπληκτων το ποσό των 100.000 ευρώ.

το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

ανταποκρινόμενο και στον κοινωνικό του ρόλο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, αποφάσισε σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου να διαθέσει καταρχήν το ποσό των 2.000.000 ευρώ ως ελάχιστη συνεισφορά της Τράπεζας στο έργο αποκατάστασης των ζημιών και ενίσχυσης των πληγέντων.

Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για την “Αρωγή των Πυρόπληκτων”. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέσω του δικτύου των καταστημάτων του, μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φυσικό ή νομικό πρόσωπο, να καταθέσει επί αποδείξει, το ποσό με το οποίο επιθυμεί να συνδράμει στην γενική προσπάθεια της οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των πληγέντων και των περιοχών που επλήγησαν.

Τα ποσά αυτά σε καθημερινή βάση θα κατατίθενται στον ως άνω ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπροσθέτως, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συμμετέχει στην καταβολή της άμεσης βοήθειας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προς όλους τους πληγέντες, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και κατά νοικοκυριό οι πρώτες ανάγκες τους.

Η καταβολή θα ξεκινήσει από σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007 και θα γίνεται άμεσα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέσω του δικτύου των καταστημάτων του και των καταστημάτων του δικτύου των ΕΛΤΑ, που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, χωρίς καμία χρέωση προμήθειας ή άλλων εξόδων διαχείρισης για τον δικαιούχο.

 Οι δικαιούχοι, για να λάβουν το ποσό που δικαιούνται θα πρέπει να συμπληρώνουν την σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση που θα παρέχεται από την Τράπεζα. Τέλος, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Πολιτείας, αποφασίστηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών, για την οικονομική διευκόλυνση τόσο των πληγέντων που διατηρούν συναλλακτική σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όσο και εκείνων που δεν διατηρούν και επιθυμούν να ξεκινήσουν εξ αιτίας των οικονομικών τους αναγκών μια νέα συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός

Η πρόεδρος Φωτεινή Παπαδοπούλου με τηλεγράφημα της στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη εκφράζει τη θλίψη για τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα και εξήγγειλε εισφορά 10.000 λιρών, που θα διατεθεί μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανακούφιση των θυμάτων της εθνικής συμφοράς.

Επιπλέον ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός εξήγγειλε παγκύπριο έρανο για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και κάνει έκκληση για προσφορά καινούργιων κουβερτών, σεντονιών, πετσετών μπάνιου και πετσετών προσώπου, που θα αποσταλούν στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος ΜΗΤΣΗ, ανακοίνωσε την πλήρη ανοικοδόμηση 100 κατοικιών /πηγή;ertΕιδικός λογαριασμός για τους πληγέντες

Οι φορείς της Θεσ/νίκης αποφάσισαν

Μήνυμα του ΣΑΕ για την Εθνική Καταστροφή

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...