Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΠεραντζάδα στα στενά...

Περαντζάδα στα στενά της μπουζουκο- γειτονιάς

sirtaki3.bmpΗ απότομη και προσχεδιασμένη οικονομική κρίση έκανε τους Έλληνες πιο κοινωνικούς , δημιούργησαν και πάλι παρέες όπου ρεφάρουν όλοι μαζί, ο καθένας με ότι έχει, όσα έχει, και ανακάλυψαν ξανά την καλή διασκέδαση, το πολύ καλό λαϊκό στοιχείο, ξεφεύγοντας έτσι από την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα της τηλεόρασης, που μεταμορφώθηκε ως μια ομερτά για τον Ελληνικό λαό.

Έτσι λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς για την ψυχική τους ανάταση δεν άφησαν χώρους για χώρους που να μην επισκεφθούν για την διασκέδαση τους. Εντύπωση μου έκανε μια παρέα έξι κοριτσιών,  που εντόπισα ευρισκόμενος σε καφέ της πόλη το απόγευμα , όπου έπινα τον καφέ μου, και ξαφνικά τις βλέπω όλες μαζί να ανοίγουν τα πορτοφόλια τους, και να βγάζουν πάνω στο τραπέζι ότι χρήματα είχε η καθεμία.

Μετά το μέτρημα των χρημάτων, προγραμμάτισαν την βραδιά τους, η οποία περιελάμβανε από μπουζουκάδικο, κλαπάδικο, έως και ένα βρώμικο από  καντίνα για το τέλος της βραδιάς. Από το καφέ έφυγαν πολύ χαρούμενες, πηγαίνοντας να σενιαριστούν για μια μακριά και ατέλειωτη βραδιά διασκέδασης.

Ε΄ λοιπόν, αυτήν την παρέα κοριτσιών την είδα σε νυχτερινό κέντρο να διασκεδάζει πάνω στα τραπέζια, πραγματικά ξεδίνοντας αλλά Ελληνικά!!! Τις χάρηκα αφάνταστα, γιατί και με τα λίγα χρήματα που είχαν στην τσέπη τους, δεν κλείστηκαν στα σπίτια τους, απεναντίας για λίγες ώρες ξεχάστηκαν από τα προβλήματα της Ελληνική πραγματικότητας.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι, ότι η κρίση ενώνει τον λαό, τον κάνει σαν γροθιά, εναντίον του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

Μ΄ αυτές τις ευχάριστες εικόνες και σκέψεις ξεκίνησα την περαντζάδα μου στα νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης. Περνώντας από το “Fix Live” όπου την ημέρα της πρεμιέρας, αλλά και το Σάββατο με τον Βασίλη Καρρά, τον Νίκο Μακρόπουλο και το συγκρότημα Vegas οι πόρτες έσπασαν, όπως ακριβώς το είχα προβλέψει. Γινόταν έως τις πρωϊνές ώρες ο χαμός, από κόσμο κάθε ηλικίας.

Ο Βασίλης Καρράς τα έδωσε όλα και αποθεώθηκε. Την μεγάλη έκπληξη στο πρόγραμμα την έκανε ο Νίκος Μακρόπουλος.

Στα πρώτα τραπέζια διασκέδαζε πολύ επώνυμος κόσμος, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θ. Ζαγοράκης.Ωστόσο το σέρβις χρήζει βελτίωσης, εάν και είναι η πρώτη εβδομάδα και μέχρι να βρουν όλοι το ρυθμό τους έχουν μια μικρή ασυλία. Από εκεί κα πέρα όσοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, ας πάνε σπίτι τους.

Το διπλανό νυχτερινό κέντρο “Micro Fix” με την Λένα Παπαδοπούλου την Πέμπτη ήταν κλειστό, λόγω της γενικής απεργίας, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο η κίνηση ήταν χαλαρή.

Στην απέναντι γειτονικά, το νυχτερινό κέντρο “Theama Live” με τον Χρήστο Χολίδη την Πέμπτη μόνο το μισό μαγαζί είχε κόσμο. Ωστόσο, την Παρασκευή και το Σάββατο το κέντρο ήταν γεμάτο, πάνω – κάτω.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα πως το κοινό σχεδόν το 90% αποτελείτο από γυναικοπαρέες και μόνο το 10% από άνδρες.

Και σ΄ αυτό το κέντρο το σέρβις χρήζει βελτίωσης, κάποιοι δε μετρ ούτε τον εαυτό τους δεν σέβονται. Ονόματα δεν χρειάζεται να αναφέρω, το ξέρουν οι ίδιοι το πρόβλημα και τα λάθη τους που τους  τα επισήμανα.

Λίγο παρακάτω στην σειρά στο νυχτερινό κέντρο “Μαμούνια Live” απόλαυσα το καλύτερο ντουέτο με τον Ανδρέα Στάμο και τον Γιώργο Γιασεμή που δίνει και παίρνει.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Στάμος την Πέμπτη το βράδυ φιλοξενήθηκε στο στούντιο του web radio elliniko-fenomeno.com, όπου ο καλλιτέχνης μίλησε για την καριέρα του, τα σχέδια του, κατέθεσε δε και τον δικό του προβληματισμό με όλα αυτά που περνά η πατρίδα μας, εκφράζοντας την ευαισθησία και ως οικογενειάρχης, αλλά και ως πατέρας για το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών.

Ενώ την ίδια ώρα διεξήγετο ο ποδοσφαιρικός αγώνας του ΠΑΟΚ, παρ΄ όλα αυτά το κοντέρ της ψηφιακής μπάντας έσπασε από ακροατές, απ΄ όλον τον κόσμο, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Βουλγαρία, Ισραήλ, ακόμα και Ιαπωνία. Ο καλλιτέχνης το έβλεπε στο χάρτη (google) και δεν το πίστευε. Τα δε μηνύματα έπεφταν βροχή.

Όσο για το σέρβις στα “Μαμούνια Live” ενώ οι δύο μετρ βελτιώθηκαν αρκετά, θέλουν όμως ακόμα δουλειά. Από κίνηση την Τετάρτη λόγω της γενικής απεργίας το μαγαζί ήταν κλειστό, την Πέμπτη μόνο το μισό μαγαζί γέμισε, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν γεμάτο από κόσμο. Οι δύο καλλιτέχνες θα πρέπει να ρίξουν και άλλο βάρος στο πρόγραμμα και να το εμπλουτίσουν με τραγούδια.

Στην άλλη άκρη της πόλης στο νυχτερινό κέντρο “Cine Live Stage” ο Γιώργος Μαργαρίτης στο λαϊκό του πρόγραμμα τραγουδά επί δύο ώρες ασταμάτητα, το λέει η καρδούλα του. Το μαγαζί εάν και είναι μικρό 350 καθισμάτων, ήταν γεμάτο Παρασκευή και Σάββατο.

Στην άνω πόλη, στο άφτερ νυχτερινό κέντρο “Κέφια”, ο Η. Πασχάλης, ο Μ. Καλατζής, και ο Αντωνίου έχουν πρόγραμμα για καθαρά αυτιά. Το μαγαζί θα έπρεπε να ονομάζεται “Ωτοθεραπεία”, δηλαδή τα παιδιά προσφέρουν ένα άκρως και πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα.

Το μαγαζί έγινε της μόδας από θαμώνες που θέλουν να ακούσουν αποκλειστικά και μόνο καθαρό λαϊκό τραγούδι με πολύ καλές φωνές, πράγμα που το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Στην πόλη υπάρχουν και άλλα Live σχήματα και προγράμματα τα οποία δεν μπόρεσα να επισκεφθώ, θα γίνει όμως σε κάποια φάση.

Σε γενικές γραμμές σχεδόν όλα τα νυχτερινά κέντρα έχουν ελλιπής σέρβις. Και αυτό γιατί έχουν προσλάβει στο προσωπικό και αλλοδαπούς οι οποίοι δεν ξέρουν γρι από την Ελληνική κουλτούρα. Οι επιχειρηματίες οφείλουν να τους κάνουν ένα μίνι σεμινάριο έτσι ώστε όχι μόνο να γίνουν καλοί στην δουλειά, αλλά κυρίως να γνωρίζουν τα γούστα των Ελλήνων θαμώνων.

Το βέβαιο είναι πως η πόλη της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εξελίσσεται ως πρώτη παγκόσμια πόλη στην διασκέδαση. Αυτό επισήμαναν  πολλά ξένα έντυπα και περιοδικά, όπου η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται ως πρώτη πόλη στην διασκέδαση.

Γι΄ αυτό και το Ελληνικό Φαινόμενο για την φετινή χρονιά σχεδιάζει συμβολικά να βραβεύσει το καλύτερο σχήμα – πρόγραμμα – σέρβις.

Πάντως την νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης την  συμπληρώνουν οι καντίνες κατά μήκος των μπουζουκόδρομων, τα σουπάδικα που σερβίρουν καυτό πατσά, αλλά και οι περίφημες και μοναδικές μπουγάτσες, που με όλα αυτά ο ξενύχτης ξανάρχεται στα ίσια του.

Μάγκες .., η κρίση θέλει “αέρα – αέρα για να φύγει η χολέρα”.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...