Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΠαραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου...

Παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου από τούς Γκρίζους Λύκους στο Μανχάτταν

xeri.jpg στην καρδιά τού Μανχάτταν, εκεί που στεγάζεται το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών τού Δημοσίου Πανεπιστημίου τής Νέας Υόρκης , παρέστημεν μάρτυρες ενός ξέφρενου αγριεμένου πλήθους, μιάς χούφτας λυκανθρώπων που αυτονομάζονται Γκρίζοι Λύκοι. Αφορμή τής φρενώδους αυτής προπαγανδίστικης διαμαρτυρίας τών Νεότουρκων ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση που κατάφεραν οι Αρμένιοι στο αμφιθέατρον τού πανεπιστημίου, για να ακούσουν τόν Τούρκο καθηγητή Τάνερ Ακσάμ, υπερασπιστή τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατήγορο τών ομοεθνών του Τούρκων, για τίς Γενοκτονίες που έχουν επιφέρει σε κάποιους λαούς.

Ο καθηγητής Ακσάμ παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο A Shameful Act, μέσα από το οποίο καλεί τούς ανθρώπους τής Τουρκίας, να αναλογισθούν τα παθήματα που έχουν επιφέρει στο όνομα αυτών τών «άλλων». Ακόμη τούς καθιστά υπεύθυνους λέγοντάς τους, ότι για να αποφευχθούν επαναλήψεις τέτοιων γεγονότων πρέπει να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να τα συζητήσουν ανοιχτά με το πλατύ κοινό, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τίς ευθύνες τους.

Το αξιοσημείωτο ήταν, ότι πρίν αρχίσει αυτή η διάλεξη, μια χούφτα Νεότουρκων μοίρασαν μέσα και έξω από το αμφιθέατρο προκηρύξεις που πληροφορούσαν το ακροατήριο, ότι δήθεν ο ομιλητής είναι ένας επικίνδυνος κομουνιστής- εδώ βλέπουμε τήν ατυχή προπαγάνδα τήςδήθεν κομουνιστικής απειλής, όταν ο υπαρκτός κουμουνισμός έχει καταρρεύσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια- που προαγάγει κομουνιστικές θεωρίες στην Αμερική και συνάμα τρομοκράτης και προδότης τού Τουρκικού έθνους. Σοκαρισμένοι όλοι οι ακροατές από τήν αναιδή επίθεση τών Τούρκων, αφήσαμε να περάσει το κακό, όπως θα έλεγε κάποιος, αλλά τήν ίδια ώρα αρχίσαμε ο ένας να γυρίζει στον διπλανό του, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα, αναμένοντας τήν επέμβαση τών αρχών τής ασφαλείας τού πανεπιστημίου.

Δυστυχώς οι σωματοφύλακες έμειναν αδρανείς και απαθείς, αφήνοντας τούς εξοργισμένους Τούρκους να διαμαρτύρονται κατά τού ομιλητή στα Τουρκικά και στα Αγγλικά. Τόν χαρακτήρισαν ορυόμενοι προδότη τού Τουρκικού έθνους και ψεύτη. Μετά δυσκολίας τελείωσε ο καθηγητής τήν διάλεξη, παρακαλώντας οι ερωτήσεις να είναι γραπτές.

Τότε ένας καθήμενος ακροατής που αργότερα μάθαμε, ότι είναι καθηγητής στο κολλέγιο Μπαρούχ τής Νέας Υόρκης, προφασιζόμενος τόν Αμερικανό πολίτη με ανοικτό μυαλό που ήλθε στην διάλεξη να μάθει νέα πράγματα και δέν κατάφερε να μάθει τίποτε, δημιούργησε αναστάτωση στο ακροατήριο και εξέγειρε περισσότερο τούς οργισμένους Τούρκους, διαμαρτυρόμενος, ότι ο ομιλητής επέλεγε τίς ερωτήσεις, αφού ήσαν γραπτές, μη δίνοντας τήν ευκαιρία να λάμψει ο ανοικτός διάλογος.

Το αποκορύφωμα τών οργισμένων διαμαρτυριών τών Νεότουρκων που έχουν μαγνητοφωνηθεί, ήταν ότι στο τέλος τής διάλεξης και ενώ ο καθηγητής υπέγραφε τα βιβλία του, ετέθη πρόβλημα τής ζωής του. Έτσι, με τήν συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών φυγαδεύθηκε από τήν πίσω πόρτα.

Τα ερωτηματικά που παραμένουν είναι, αν πραγματικά τηρείται το πανεπιστημιακό άσυλο στην Αμερική, και αν τηρείται γιατί δέν τηρήθηκε στην προκειμένη περίπτωση. Η ομιλία ήταν αναγεγγραμένη στο επίσημο φυλλάδιο τού πανεπιστημίου, ανάμεσα σε άλλες ομιλίες τούτο το εξάμηνο και οι Αρμένιοι είχαν πάρει άδεια από τήν διοίκηση τού ίδιου πανεπιστημίου. Από ό,τι ακούγεται το θέμα έχει πάρει το δρόμο προς τήν δικαιοσύνη.

Μήπως έφθασε η ιστορική στιγμή οι Έλληνες και οι Αρμένιοι να δούν τήν σημερινή πραγματικότητα και να αρχίσουν να συνεργάζονται αντιμετωπίζοντας από κοινού πότε – πότε τόν κοινό εχθρό τους;

 Να Ευτυχείτε ,Σεβαστή Μπούρα – Μπούτου/greeknews

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...