Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΠανηγυρικοί εορτασμοί της...

Πανηγυρικοί εορτασμοί της Εθνικής επετείου του 1821

Αgreece.gifπο σήμερα στα Σχολεία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης,στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Οργανισμούς,Τράπεζες και Επιχειρήσεις Δημοσίου.

Ώρα 11:00′ π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από αντιπροσωπείες μαθητών, παρουσία του Νομάρχη, του Δημάρχου και εκπροσώπων των Αρχών του Νομού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 12:30′ μ.μ.: Στέψη ανδριάντων, προτομών και μνημείων των Ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία, παρουσία των Διευθυντών των οικείων σχολείων.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 10:00′ π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην οποία θα παραστούν οι Αρχές, οι Φορείς και ο λαός της πόλης.

Ώρα 10:45′ π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.

* Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης

* Στρατηγό Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού

* Νομάρχη Θεσσαλονίκης

* Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

* Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

* Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος

* Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

* Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων

* Προέδρους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων

* Προέδρους Αντιστασιακών Οργανώσεων

* Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Ο Παύλος Μελάς»

Ώρα 11:15′ π.μ.: Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων και Ερυθροσταυριτισσών, Μακεδονομάχων καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.(Ιδιαίτερες προσκλήσεις Νομαρχίας για το χώρο των επισήμων.

Ώρα 18:00′ μ.μ.: Πανηγυρικός εορτασμός στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η λέκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ελεωνόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου με θέμα:

«Έλληνές τινες πολεμήσαντες ανδρείως… φορούσι χαριέντως τον ερυθρούν πίλον, την χρυσοκέντητον εσθήτα και το πολυπτυχον έγκυκλον (φουστανέλλαν)».

Ώρα 19:00′ μ.μ.: Δεξίωση από τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (Ιδιαίτερες προσκλήσεις Α.Π.Θ.)

ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΕΝΩ αυριο 25 Μαρτίου η ημέρα

ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ! 

εορταστική εκδήλωση στο χώρο του αγάλματος του Μεγ. Αλεξάνδρου στη νέα παραλία, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου απο το Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος, το συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής και το τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...