Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα για ΔήμουςΠαναγιώτης Αβραμόπουλος)Ένας δήμαρχος...

Παναγιώτης Αβραμόπουλος)Ένας δήμαρχος τουρίστας στην πόλη του

 Ως επισκέπτης στην πόλη, ως τουρίστας που περιδιαβαίνει τα σοκάκια, ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δήλωσε σε συνέντευξή του στο στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9Fm πως, “προφανώς βλέπει (ΚΑΙ αυτός) τα δύο βασικότερα προβλήματα της πόλης, που είναι το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα” μιας και, όπως είπε, “γυρνάει όλη μέρα στους δρόμους!”

Θεατής της παρακμής στην οποία βυθίστηκε η πόλη επί των ημερών του, αμέτοχος και ανεύθυνος, στη λήξη μιας, κατά γενική παραδοχή, αποτυχημένης θητείας, ο Κ. Ζέρβας ανερυθρίαστα …διαπιστώνει (!), δύο μόλις μήνες πριν τις εκλογές, αυτά που μας ταλαιπωρούν καθημερινά, αυτά που κακοφορμίζουν εδώ και χρόνια.
Κυκλοφοριακό – Μία (ακόμη) “ευρεία σύσκεψη”

“Έχω ένα φάκελο έτοιμο για κάθε υπουργό”, λέει, χρησιμοποιώντας ένα νέο, τάχα διεκδικητικό αλλά καθόλου πειστικό και εξόφθαλμα προεκλογικό επικοινωνιακό εύρημα -τις περίφημες επιστολές προς τους υπουργούς. Υπουργούς μιας κυβέρνησης, βέβαια, που επί της ουσίας αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και τους οποίους μάλλον δεν …στρίμωξε με επιστολές.

“Μου αρέσει να συζητάω, να θέτω τα θέματα εκεί που πρέπει. Δεν θέλω να είμαι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης”, ισχυρίζεται -αυτός που, λίγους μήνες πριν, επαιρόταν ότι έχει πραγματοποιήσει “σχεδόν το 70% των προεκλογικών του δεσμεύσεων”. Τώρα, πομποδώς προαναγγέλει ή πραγματοποιεί συζητήσεις, συσκέψεις και συναντήσεις για “να διεκδικήσει λύσεις”.

Βάζει στο κάδρο κυβερνητικά στελέχη, φωτογραφίζεται μαζί τους και απαριθμεί στόχους -μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Η πόλη που δεν καθάρισε ποτέ

“Μέσα σε ένα χρόνο η πόλη θα είναι καθαρή”, είχε δηλώσει για τη μεγάλη πληγή της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα όμως, πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα και απαντάει πως για το χάλι της πόλης ευθύνεται “η ραγδαία ανάπτυξη που ήρθε μετά την πανδημία”, το “νέο φορτίο με τα σκουπίδια που πρέπει να αντιμετωπίσει “, αυτό που “έφεραν τα καινούργια ξενοδοχεία, εστιατόρια, ο τουρισμός, οι εταιρείες που αναπτύχθηκαν στην πόλη” -για τα οποία, βέβαια, ξεκαθαρίζει πως “χαίρεται”.

Και κάπου εδώ, λίγο πριν την εκπνοή της θητείας του υπόσχεται καθησυχαστικά πως …”θα βρει λύση”.

“Ξέρω κάθε άδεια δενδροδόχο”

Lapsus linguae στην προσπάθειά του να πείσει πως “ξέρει το πράσινο καλύτερα από κάθε άλλο κομμάτι στον δήμο”. Η αβίωτη πόλη μας γέμισε άδειες δενδροδόχους και δέντρα που τα κουτσούρεψαν οι θανατηφόρες κλαδεύσεις.

Οι ειδικοί διαφώνησαν. Ο δήμαρχος αδιαφόρησε και στη Θεσσαλονίκη, τώρα που καλοκαίριασε, καίγεται η πέτρα.
Ψηφοθηρικές πρακτικές

Στη συνέντευξη φύλαξε το καλύτερο για το τέλος.
Στο όριο της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, προτίθεται, όπως δήλωσε, να προσλάβει “τριψήφιο αριθμό εποχικών υπαλλήλων που θα βοηθήσει αυτή την περίοδο που, λόγω του φορτίου από τους πολλούς επισκέπτες, η πόλη είναι επιβαρυμένη από τα απορρίμματα”.

Μια παλαιοκομματικού τύπου δοκιμασμένη πρακτική για την άγρα ψήφων, με πρόσχημα το σοβαρότερο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη. Ένα πρόβλημα που, στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης του ναρκισσευόμενου και εσχάτως επικοινωνιακά υπερδραστήριου δημάρχου, επιδεινώθηκε δραματικά και πνίγει τη Θεσσαλονίκη.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...