Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΠαίρνει για... προίκα...

Παίρνει για… προίκα γιους και θυγατέρες από «τζάκια»

CLOSE WINDOWΟ Κώστας Γκιουλέκας και αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους της σημερινής παράταξης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου -και της ΝΔ- ελπίζουν να τα βρουν στους γιους και στις θυγατέρες, ώστε… κληρονομικώ δικαίω να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιό του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Ο βουλευτής της ΝΔ, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως δήθεν? ανεξάρτητος και να κρατήσει αποστάσεις από τον άλλοτε μέντορά του, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, και τη δημοτική του παράταξη, στην οποία κυριαρχούν στα 25 χρόνια της νεοδημοκρατικής διοίκησης σχεδόν τα ίδια «τζάκια», μίλησε για εκκίνηση από μηδενική βάση και για αρνητική «προίκα» που δεν θέλει να φορτωθεί.

 Ο Κ. Γκιουλέκας μίλησε για εκκίνηση από μηδενική βάση, καθώς δεν θέλει να φορτωθεί την «προίκα» Παπαγεωργόπουλου, προκαλώντας την αντίδραση του νυν δημάρχου.

Ακολούθησε όμως έντονη αντίδραση του Β. Παπαγεωργόπουλου και των δημοτικών συμβούλων της ΝΔ.

 Με δημόσια ανακοίνωση θύμισαν στον Κ. Γκιουλέκα ότι κανείς δεν μπορεί να μειώσει το έργο τους και ότι επί 25 χρόνια η παράταξη έδωσε στη ΝΔ υπουργούς, βουλευτές και υποψηφίους. Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος, έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στη Ρηγίλλης.

Φαίνεται όμως ότι ο «συμβιβασμός» ανάμεσά τους θα γίνει μέσω των γιων και των θυγατέρων αρκετών δημοτικών συμβούλων, που επιδιώκουν να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο του Κ. Γκιουλέκα, ώστε να πάρουν την πολιτική τους «προίκα» και να τους διαδεχθούν. Ετσι μέχρι τώρα πιέζουν ώστε να περιληφθούν οι γόνοι τους: Ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Ασπασίδης για τον γιο του Μανόλη, δικηγόρο.

 Οι Απασίδης και Γκιουλέκας έχουν και μια ιδιαίτερη ιδεολογική σχέση από την κοινή τους παρουσία επί χρόνια στις τελετές στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Προωθήσεις

Ο Κώστας Εγγλέζος έχει υπηρετήσει σε όλες τις σημαντικές θέσεις στον δήμο επί χρόνια (αντιδήμαρχος κ.λπ.), ενώ ήταν από αυτούς που τάχθηκαν ενεργά στο πλευρό του Αντ. Σαμαρά.

Ετσι φέρεται να θέλει να τον διαδεχθεί ο 30χρονος γιος του, Πέτρος Εγγλέζος. Ο Δημήτρης Δημητριάδης, που υπήρξε σημαντικό μέλος αυτής της παράταξης και διετέλεσε και δήμαρχος στο μεταβατικό διάστημα από τον Ντ. Κοσμόπουλο στον Β. Παπαγεωργόπουλο, επιδιώκει να προωθήσει τον γιο του Σωκράτη.

 Ομως και άλλα νεοδημοκρατικά «τζάκια» επιχειρούν να προωθήσουν τους γόνους τους. Οπως ο βουλευτής της ΝΔ στον Εβρο, Αλέξανδρος Δεμερτζόπουλος, που προωθεί την κόρη του Μελίνα.

 Ενας από τους σημαντικούς παράγοντες της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Μακραντωνάκης, η κόρη του οποίου, Τζελίνα, είχε εκλεγεί ως νομαρχιακή σύμβουλος με τον Π. Ψωμιάδη και είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατευθυνθεί και αυτή προς τον δήμο.

 Πάντως ερωτηματικά υπάρχουν για το τι θα κάνουν οι ισχυροί παράγοντες της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, όπως ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Αθανάσαρος, ο επίσης αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καζαντζίδης. /πηγή:ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ -ΕΘΝΟΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης και οι υποψήφιοι

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...